Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Reședința elegantă, rafinată și destul de mare, în stilul modernismului modern, a fost construită în zona spa de elită din Konstancin, lângă Varșovia - un oraș care, înainte de război, a devenit faimos ca stațiune de sănătate și stațiune de vară pentru rezidenții bogați din Varșovia.
Proiectanții au dat clădirii un caracter modern și reprezentativ, având în același timp grijă să mențină un echilibru între funcțiile rezidențiale și de primire și pensiune, pe care trebuie să le îndeplinească în conformitate cu voința investitorilor. Casa a fost creată nu doar ca o reședință confortabilă de familie, ci și pentru a întâmpina un mic grup de oaspeți care se vor întâlni aici în scopuri sociale și profesionale.
O casă în armonie cu spiritul locului
Arhitecții au planificat clădirea astfel încât să respecte atmosfera și caracterul locului în care a fost creată. Au încercat să nu deranjeze arborele existent și, în același timp, au făcut din casă și împrejurimile sale naturale un întreg integral, complementar. Datorită eforturilor arhitecturale deliberate, una dintre cele mai frumoase parcele din stațiunea Konstancin, acoperită cu pini vechi, oferă clădirii intimitatea așteptată de utilizatori și un cadru verde minunat.
Forma originală și economică a casei, cu numeroase linii orizontale, se referă armonios la peisajul câmpiilor nisipoase masoviene. Datorită geamurilor extinse pe două etaje din zona de zi din partea grădinii, peisajul pătrunde în mod natural în clădire. În același timp, din fața și partea laterală a vilei, unde converg două străzi, designerii le-au oferit utilizatorilor liniște și intimitate într-un mod simplu - au proiectat ferestre înguste cu fante care limitează contactul cu împrejurimile mai urbanizate din acest loc.
Modernismul contemporan în concordanță cu cel dinainte de război
Unii ar putea fi surprinși că o astfel de clădire modernă a fost ridicată lângă vile istorice dinainte de război. Între timp, designerii sunt de părere că o arhitectură diferită ar fi nepotrivită în acest mediu.
- Există atât de multe clădiri elegante de la începutul secolului al XX-lea în Konstancin, care reflectă potențialul creativ al acelei ere, încât în zilele noastre nu ar trebui să construim printre ele copii contemporane care să dubleze acel stil, ci să propună ceva propriu, în conformitate cu spiritul prezentului, ținând cont de specificul orașului și de peisaj. - spune Paweł Saramowicz. Și adaugă: - Deoarece gusturile exclusive ale elitei de la Varșovia au fost odinioară satisfăcute aici, clădirile noi ar trebui să exprime și tendințele creative ale generației care ridică aceste clădiri.
În ciuda formei sale inovatoare și expresive, clădirea prezentată se potrivește foarte bine cu natura parcelei și a satului. Fațadele finisate cu gresie fawn în Żarnowiec și pavajele din jurul clădirii din blocuri de granit de la Strzegom corespund perfect cu verdeața existentă și nou plantată.
Arhitectura casei este îndrăzneață, dar în același timp atemporală. Nu afectează țesătura naturală sau istorică a stațiunii. Trebuie subliniat faptul că designerii reședinței l-au marcat conștient cu propria lor față originală. Un observator care cunoaște trăsăturile caracteristice stilului arhitecților polonezi contemporani va recunoaște cu ușurință de la mâinile cărora provine această casă.
Expresie și minimalism
La proiectarea vilei, arhitecții au crezut că simplul nu este întotdeauna frumos, dar ceea ce este frumos este de obicei simplu. Prin urmare, forma clădirii este în mod conștient cruță, în timp ce jocul subtil al spațiului atrage atenția. Formele spațiale sublime sunt aranjate în așa fel încât să creeze un întreg distinct. Acțiunea solidelor, planurilor și spațiilor, precum și selectarea materialelor nobile naturale de finisare au înlocuit jocul cu detalii și ornamente arhitecturale care erau utilizate în mod obișnuit în arhitectura veche. Designerii au realizat estetica atemporală a clădirii nu prin multiplicarea ornamentelor, ci prin asceză și minimalism.
O căutare atentă și proiectată a materialelor de finisare adecvate a dus la un efect interesant. Fațadele exterioare au fost realizate din plăci de gresie brută, a căror prelucrare a fost limitată doar la măcinarea inițială. Piatra naturală într-o culoare bej estompată absoarbe lumina și creează lumină și umbră ușoare și, în același timp, subliniază subtil simplitatea ascetică a corpului monolitic al clădirii. Culoarea gresiei este armonizată cu ramele ferestrelor din mahon, în timp ce geamurile mari din partea din spate a clădirii contrastează cu aceasta. Balustradele cu model modernist sunt realizate din alamă patinată cu azotat de argint.
Ideea pentru exteriorul reședinței a evoluat. La început, arhitecții s-au gândit la betonul brut expus, apoi la gresie roșie zeozo în Nowa Ruda și, în cele din urmă, s-au decis asupra gresiei Żarnowiec - și a fost un adevărat succes. Forma minimalistă a clădirii, combinată cu tipul și culoarea materialelor utilizate, determină eleganța acesteia.
Fără extravaganță
Pereții clădirii sunt din materiale solide și sănătoase. Pereții din blocuri ceramice Porotherm din exterior sunt îmbrăcați cu dale de gresie. Un spațiu de aer a fost lăsat între stratul de construcție din cărămizi goale ceramice și stratul de gresie, astfel încât întreaga fațadă să fie ventilată. Plăcile de gresie au fost montate pe un grătar și ancore de oțel. Tavanele din beton armat monolitic au fost turnate la șantier. Acoperișurile plate sunt realizate în tehnologia acoperișului inversat, deoarece acest tip de acoperire este strâns, durabil și cald. Folosește drenuri de acoperiș cu guler bitum-elastomer și sistem de încălzire electrică,datorită căruia, chiar și în timpul înghețului de iarnă, nu se formează dopuri de gheață în jurul canalelor de scurgere și apa poate fi ușor drenată de pe acoperiș. În funcție de utilizarea intenționată a părților individuale ale acoperișului, peste stratul de izolație termică, fie un strat de pietriș, un strat de trecere sau un strat de humus - ca substrat pentru vegetație a fost așezat.
Designerii au inclus împrejurimile casei în viziunea lor arhitecturală. Marea grădină a fost amenajată în așa fel încât vegetația plantată să completeze doar ascetul în expresia arhitecturii și a pădurii vechi existente.

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

Interioare: apartament în New York

Podelele urcă pe mese, câinele călărește liftul și labirintul de scări, ca în desenele magice ale lui MC Escher, pare să nu ducă nicăieri. Într-un nivel de patru ...…

Sala de mese: confortul insulei

În timp ce amenaja apartamentul, doamna Katarzyna a planificat imediat ca insula, care va servi și ca masă, să fie punctul central al spațiului de locuit deschis. Gazdă……

Sala de mese: masă în centru

Pinii și uneori păsările și animalele din pădure se uită prin ferestre imense. Nu e de mirare că într-un astfel de cartier gazda a decis să ...…

O amenajăm în stil scandinav

Albul este o chestiune grațioasă, poate fi scris în mod liber cu detalii interesante, oferind spațiului trăsăturile propriei personalități. Cum se conectează catarama perfectă ...…