Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Vedere a casei din escarpă
Casă pe pârtie. Vedere din față
Un zid arhitectural de beton este un element distinctiv al designului interior
Un studio de artă al fiicei gazdelor, cu scări caracteristice care duc la atelierul doamnei casei
Un fragment din zona de locuit a casei
O parte din holul intern de la primul etaj
Din partea de intrare, escara și râul sunt invizibile
Acoperișul terasei este din beton
O verdeață păstrată cu grijă completează imaginea casei
În partea din spate a clădirii, pe marginea escarpei, există o zonă suplimentară de relaxare
În conformitate cu conceptul de conexiune maximă între casă și peisajul înconjurător, puntea de observare acționează ca un spațiu de agrement suplimentar
Debarcaderul de lemn de pe râu subliniază legătura puternică dintre casă și împrejurimi
Zona de odihnă
Sufragerie pe terasă
Vedere la zona de living a casei. Zona de luat masa a fost separată prin schimbarea texturii ardeziei bazaltice, care este utilizată pentru finisarea parterului. Suprafața mată caracteristică a pietrei din jurul mesei este lucioasă, ceea ce face ca petele luminoase ale ferestrelor să se reflecte în ea ca într-o oglindă
Vedere la bucătăria deschisă. În spatele ei există și un pasaj către camera de oaspeți
O zonă de relaxare cu acces la terasa acoperită. Diferența de nivel între zona din jurul casei și parterul este de 65 cm
Vedere din mezanin
Atelierul gospodinei la etajul al doilea. Diviziunile ritmice organizează spațiul
Dormitorul matrimonial nu seamănă cu un interior tipic pentru dormit.
Dormitorul gazdelor. Decorul său este asociat cu o cameră de zi unde puteți vorbi, lucra sau viziona un film
O parte din interiorul studioului
Baia spațioasă de lângă dormitor are o cadă de sine stătătoare impresionantă
O masă pe terasa de lângă casă
O parte din baie
Planurile casei
Proiect metrice:
- Proiect: Autorska Pracownia ARCHITEKTURY Kuryłowicz et Associates - arhitecți: Ewa Kuryłowicz, Ștefan Kuryłowicz, Piotr Żabicki, Wojciech Pachocki, Michał Tatjewski, Małgorzata Kowalczyk
- Suprafață: 455 m2
- Rezidenți: o familie de trei
Casa a fost proiectat într - un studio de renume Varșovia , fondată și administrată de arhitectul recent decedat Stefan Kuryłowicz.
Arhitecții acestui studio, cunoscuți în primul rând din proiectarea clădirilor publice mari, și-au asumat sarcina de a dezvolta planuri pentru o clădire cu o cubatură mult mai modestă. Amplasarea extrem de atractivă a parcelei a avut o influență semnificativă asupra acestei decizii.
Nu totul pentru spectacol.
Investitorul - de profesie designer de modă - așa cum se potrivește unei persoane cu o sensibilitate estetică ridicată, și-a dorit ca acasă să pună în aplicare aceleași postulate pe care le apreciază în arta de a crea haine, adică moderație nobilă, armonie și ceva nedefinit, care pe vremuri se numea bun gust.
Apreciind foarte mult realizările studioului de arhitectură Kuryłowicz et Associates și împărtășind alegerile estetice ale arhitecților care l-au format, ea le-a cerut să dezvolte un design pentru viitoarea ei casă.
Clădirea a fost planificată cu o atenție minuțioasă. Deliberările și consultările de lungă durată privind forma finală a caroseriei și designul interior s-au încheiat cu trimiterea unei cutii mari cu documentație la adresa investitorilor. Acesta conținea aranjamentele și proiectele necesare pentru a începe construcția, precum și modele de detalii aparent mici, cum ar fi forma carcasei de contact sau mânerele ușilor. Datorită acestei meticulozități, proprietarii au reușit să evite o mare parte din stresul de a lua decizii rapide pe șantier.
Un teren cu o surpriză
Înainte de a începe lucrările la proiect, investitorilor le-a trebuit mult timp să caute un teren adecvat.
Împrejurimile viitoarei case și priveliștile de la ferestre erau la fel de importante pentru ei ca proiectul în sine. S-au uitat la multe locuri înainte ca unul să-și câștige aprobarea. A fost însoțit de circumstanțe destul de neobișnuite. Intermediarul le-a luat la 50 km de Varșovia și a sugerat un marș printr-un câmp mare și gol. Investitorii nu au fost încântați de această plimbare, mai ales că destinația călătoriei de la distanță nu părea deloc atractivă. Cu toate acestea, reticența inițială a lăsat loc admirației când, după ce au depășit terenul negru, investitorii au stat la marginea unei escarpe pitorești care cădea spre râu sclipind în soare. (foto) Asta a fost!
Chiar pe mal
Era evident atât pentru investitori, cât și pentru designeri, că întreaga arhitectură a clădirii, precum și dezvoltarea pantei atractive, urmau să fie subordonate vederii spre râu. Pașii care duc la malul râului au fost proiectați cu atenție pentru a evita deranjarea frumuseții naturale a împrejurimilor. Prin urmare, pentru construcția lor a fost utilizată o plasă industrială ajurată. Notele scăzute nu sunt dificile pentru utilizatorii lor. Aproximativ în mijlocul pantei terenului, a fost amplasată o terasă pe bază de stâlpi de beton (foto). Dar este conceput în așa fel încât pare aproape suspendat în aer.
În stil modernist
Fațadele cu forme geometrice conferă clădirii un caracter monumental. Diviziunile clar marcate ale pereților, cu suprafețele peretelui împărțite de benzi verticale și orizontale ale ferestrelor, înmoaie ușor această austeritate a corpului.
Clădirea a fost ridicată pe un plan neregulat, cu latura mai lungă a parcelei, încercând să o poziționeze cât mai aproape de marginea pantei. Ideea era ca peisajul de pe malul râului să „se infiltreze” în interiorul clădirii cât mai intens posibil, co-creând atmosfera și caracterul camerelor sale. Peisajul atrăgător poate fi, așadar, admirat atât de la etajul superior - prin galeria ferestrelor de mai mulți metri, cât și de la parter - datorită geamurilor mari care se deschid spre spațiul terasei.
Din partea intrării în parcelă, clădirea dă impresia că este foarte regulată, construită din bulgări care se intersectează în unghi drept. Se vede doar din partea râului că proiecția sa este neregulată. Un astfel de aspect ușor complicat nu a fost creat din întâmplare - subliniază Ewa Kuryłowicz, co-proiectant al clădirii. Rezultă din topografie - înclinările pereților repetă direcțiile escarpei, iar aripile așezate într-un unghi reflectă forma cotului râului.
Structura clădirii este de asemenea interesantă. Era din beton, care, după izolare, a fost finisat în așa fel încât să sublinieze caracterul modern al casei. Fațadele pereților paraleli cu linia de pantă sunt în mare parte realizate din beton arhitectural, în timp ce pereții perpendiculari sunt finisați cu placări de gresie, instalate uscate (pe ancorele sistemului). Betonul este folosit și pentru acoperișul terasei adiacente clădirii.
Amenajarea arhitecturii
Casa este puțin mai mare decât proprietarii planificați inițial. Cu toate acestea, ei nu se plâng de acest lucru, deoarece în practică s-a dovedit că o clădire mai mică s-ar putea să nu răspundă așteptărilor și nevoilor lor.
În afară de funcțiile rezidențiale și reprezentative, casa a trebuit să găzduiască până la două femei de artă: gazda și fiica ei. A fost, printre altele, necesitatea amenajării unor studiouri separate care au contribuit la creșterea suprafeței planificate inițial a clădirii.
La parter există o cameră de zi spațioasă combinată cu o sufragerie și o bucătărie deschisă, atrăgând atenția prin designul său perfect, contemporan și constituind o parte proiectată în mod constant din camera de zi.
Nuanțele de gri domină în toate camerele casei, oferind un fundal convenabil pentru prezentarea picturilor și a altor obiecte colectate de proprietari de ani de zile.
Este demn de remarcat faptul că investitorul care preferă un stil funcțional, poate chiar auster, a avut o contribuție semnificativă la designul interior. Din fericire, preferințele ei au coincis cu cele ale creatorilor designului casei. De aceea, doamna casei a acceptat majoritatea propunerilor lor cu deplină acceptare. Cooperarea de succes a dus, printre altele, la ideea îndrăzneață de a folosi beton arhitectural, nu numai pentru construirea zidurilor exterioare, ci și a celor interioare. Frumusețea sa este accentuată de alte materiale de finisare: ardezie bazaltică, sticlă, oțel și lemn natural.
Beton arhitectural în interior și în exterior
Astăzi betonul este unul dintre cele mai economice și utilizate pe scară largă materiale de construcție. Dezvoltarea tehnologică și moda au însemnat că apare din ce în ce mai des în arhitectură ca material decorativ în interior și pe fațade.
Utilizat în scopuri decorative, trebuie să aibă o suprafață estetică care să nu necesite un strat de tencuială sau alt strat de finisare, menținând, desigur, parametrii de durabilitate și rezistență. Acest tip de beton se numește beton arhitectural (fațadă, fațadă).
Pentru a oferi suprafeței betonului aspectul adecvat (inclusiv, în primul rând, culoarea și textura), este necesar să respectați cu strictețe regimul tehnologic. Este important nu numai să alegeți amestecul potrivit, temperatura ambiantă în timpul setării, tipul de cofraj, ci și să protejați materialul proaspăt până când este suficient de dur și durabil. Nu este ușor să mențineți toți acești parametri pe un șantier. Prin urmare, în loc să faceți o suprafață de beton decorativ la șantier, puteți utiliza plăci gata făcute (repetabile, sistemice) cu dimensiuni standard sau făcute la comandă. Sistemele speciale de ancorare și adezivii sunt apoi folosiți pentru a încorpora elementele pe verticală, pe fațadă sau în interior.Datorită lor, asamblarea plăcilor este foarte simplă.
Libertate ordonată.
Interioarele situate la etajul superior sunt la fel de spațioase ca cele de la parter. Majoritatea camerelor au fost proiectate cu vedere la râu.
Dormitorul principal (foto) este decorat într-un mod neobișnuit. Patul nu constituie o dominantă tradițională a camerei, ci rămâne doar unul dintre elementele echipamentelor - la fel de importante ca măsuța de cafea și fotoliile confortabile de lângă ea. Caracterul de „living” al interiorului este subliniat în plus de un șemineu situat în colțul camerei (foto). Un decor frumos al interiorului este, de asemenea, o lampă agățată de tavan, a cărei formă aduce în minte o pânză de păianjen.
Baia adiacentă dormitorului impresionează și prin spațiul său mare (foto).
În aceste interioare, membrii gospodăriei se simt cel mai în largul lor și aici se odihnesc înainte de următoarea zi provocatoare.
Planuri case Planul
parterului: 1. vestibul 3,6 m2; 2. dressing 3,5 m2; 3. hol 39,1 m2; 4. Garsoniera de 40,2 m2; 5. bucătărie 14,5 m2; 6. baie 3,2 m2; 7. sala de mese 6,9 m2; 8. cămară 2 m2; 9. cameră de oaspeți 16,1 m2; 10. comunicare 10 m2; 11. cameră tehnică 16,9 m2; Al 12-lea coridor 5,4 m2; 13. garaj 34,2 m2; 14. living 81,2 m2; 15. terasă 144 m2.
Planul etajului: 16. hol 33,5 m2; 17 garsoniera 32,4 m2; 18. dormitor 21,1 m2; 19. baie 3,5 m2; 20. dressing 2,4 m2; 21. sauna 4,9 m2; 22. baie 14,8 m2; 23. dressing 5,3 m2; 24. dormitor 50,3 m2; 25. mezanin 9,8 m2; 26. balcon 14,8 m2; 27. balcon 4,5 m2.

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

Numărul 11/2007

10 caracteristici ale unei bucătării perfect concepute * Holul este piesa de prezentare a apartamentului - 5 amenajări * Metal, lemn, piatră - cele mai la modă materiale decorative din interior ...…

Podlasia secolului XXI

Designul AZE nu ascunde fascinația lor pentru artizanatul popular, ca urmare, sunt create obiecte care evocă asocieri cu trecutul și, în același timp, sunt ...…

Numărul 12/2007

Bucătării elegante și confortabile * Decorațiuni pentru ferestre de iarnă * 11 idei pentru o baie elegantă * Un apartament decorat în vacanță * Cumpărături bune: măsuțe de cafea…