Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Interiorul spațios al uneia dintre case surprinde prin spațiu și panache.
- Totul din acest interior - dispunerea spațială, echipamentul și detaliile arhitecturale - sunt subordonate funcției rezidențiale - spune Jerzy Kwiatkowski, arhitect și proprietar al casei. - Atunci când proiectezi, în special pentru tine, cel mai important lucru este abilitatea de a te autolimita, de a respinge tot ceea ce ascunde esența ideii. Cu cât este mai simplu, cu atât mai economic, cu atât mai bine.
Din păcate, în această casă acest „mai simplu” nu însemna „mai ieftin”. Limitările au dus la o creștere a cerințelor în ceea ce privește manopera atentă și calitatea materialelor. Într-un interior puțin decorat, fiecare detaliu și echipament trebuie să fie impecabil. Calitatea contează, nu cantitatea. Pentru ca efectul să fie așa cum era de așteptat, nu este permis niciun fals sau puf. Fiecare element „neglijat” al interiorului va fi vizibil din prima vedere.
Invitând soarele
Forma clădirii a fost un obstacol în implementarea ipotezelor minimaliste. Interiorul - ca de obicei într-o casă cu șiruri - are o formă alungită și funcțiile sale sunt organizate de-a lungul axei nord-sud, care rulează de la intrare spre grădină. Prin urmare, proiectantul a decis să deschidă clar parterul clădirii. Cu toate acestea, această procedură nu ar rezolva în mod satisfăcător problema iluminării corespunzătoare a încăperilor din partea centrală a casei fără ferestre, de unde ideea că pereții despărțitori din interior ar trebui să fie din geamuri de sticlă.
Ușa din față duce la hol, care este separat de bucătărie printr-un perete din sticlă de nisip. Un dulap în perete a fost construit din geamuri similare, care este un accent artistic distinctiv care se armonizează cu întreaga parte a camerei. În timpul procesării părților individuale ale sticlei - prin variația nuanțelor - s-a obținut un efect de culoare suplimentar, sporind caracterul decorativ al spațiilor. Prezența ușilor de bucătărie din sticlă transparente care se deschid spre sufragerie nu încalcă principiul unui spațiu uniform și integrat. Atunci când este nevoie să separați o cameră de alta, aceasta poate fi închisă.
Pentru a maximiza efectul luminii de zi, pe lângă cele trei uși de balcon care duceau la terasă, partea de colț a peretelui a fost geamată pe toată înălțimea. Datorită acestui fapt, razele soarelui, rătăcind prin casă pe tot parcursul zilei, luminează camera de zi din diferite părți, pătrunzând în cele mai îndepărtate colțuri ale sale. Distanța de la ușa din față până la ferestrele opuse este de aproape optsprezece metri! Așadar, era ceva pentru care să luptăm.
Ai încredere în stăpâni
Conform celor asumate de proprietarul casei la începerea lucrărilor de finisare, totul din interiorul casei este supus principiului limitării. Prin urmare, în spațiul creat cu lumină, au fost așezate doar câteva piese de mobilier și obiecte necesare. Toate sunt opera unor designeri internaționali recunoscuți, iar unii sunt chiar personalizați, în special pentru acest interior.
În sufragerie, există o masă mare, pătrată, realizată de compania italiană Porro, a cărei suprafață de marmură are o grosime de doar 10 mm (întărită de jos cu fibră de sticlă), iar elementele din lemn sunt realizate din lemn nobil african. Este însoțit de fotolii aparținând clasicilor designului contemporan, semnate de Charles Eames. Acestea sunt completate de două rafturi de sticlă pentru mâncăruri de la Frezza și două canapele albe de la Moroso, premiate cu premiul 2000 la Milano.
Panoul original al șemineului este realizat de designerul și proprietarul casei. Gips-cartonul a fost acoperit cu masă acrilică aplicată cu un chit (așa-numitul stuc venețian), datorită căruia suprafața panoului a obținut o textură excepțional de nobilă. În fața șemineului, în locul unui scaun balansoar tradițional, se află omologul său contemporan, altfel la fel de confortabil, dar menținut în convenția de înaltă tehnologie, premiată odată la Expoziția mondială din Chicago. Componentele sale, cum ar fi plasa metalică care servește drept scaun, au fost testate în zbor spațial.
La serviciul simplității, funcționalității și esteticii
Modestia și simplitatea nu ar trebui să însemne niciodată plictiseală. Arhitectul a decis să folosească diverse trucuri pentru a descompune aranjamentul spațial tipic. Prin urmare, înălțimea camerei de zi ajunge în mod neașteptat la acoperiș într-un anumit loc, ceea ce nu se abate de la standarde. În locul unui tavan tencuit, tavanul este acoperit cu scânduri brute. Acest lucru conferă spațiului din sufragerie o libertate incredibilă, de obicei atât de dificil de obținut pe cărările caselor terasate limitate de pereți fără ferestre.
Datorită dimensiunii relativ mici a casei, acest loc a trebuit să fie folosit cât mai eficient posibil. Prin urmare, un mezanin cu o balustradă de sticlă a fost proiectat aici la jumătatea drumului. Acesta este un loc pentru o viitoare bibliotecă.
Scările fără balustrade care duc la primul etaj au, de asemenea, în afară de funcția lor de utilitate evidentă, sarcini estetice: sunt o modalitate de a sparge monotonia într-un interior ascetic.
Un rol similar îl joacă - în mod conștient nu ascuns - dispozitivele de aer condiționat care rulează de-a lungul tavanului de-a lungul sufrageriei. Arhitectul le-a tratat ca pe o friză decorativă, care slăbește efectiv impresia unei perspective exagerat de alungite a aranjamentului spațial.
Bucătăria, situată în același spațiu, completează suprafața de locuit a casei în conformitate cu presupunerea de proiectare. La fel ca alte părți ale parterului clădirii, este atât un element important de utilitate, cât și un decor. O trăsătură caracteristică a designului interior este - ca în toate încăperile casei - combinația de sticlă, metal, lemn și piatră, care determină impresia de simplitate, funcționalitate și transparență. În acest interior, se atrage atenția asupra unui aragaz cu dimensiuni americane, care depășește standardele europene cu 1/3 în medie. Proiectantul său este Renzo Piano - un excelent arhitect care creează cu succes, în afară de clădiri celebre, și obiecte de zi cu zi. Pereții sunt plăcuți cu marmură italiană,într-o gamă colorată de panouri de perete din sticlă. Acestea sunt completate de blaturi de bucătărie cu pete negre din granit nativ.
Intimitatea, mai presus de toate,
Deschiderea interiorului și materialele moderne nu au lipsit interiorul casei de intimitate și pace. Dimpotriva. Unul dintre avantajele acestei case este caracterul său intim. Creând un contrabalansare a materialelor „reci”, pardoselile din toată clădirea au fost finisate cu parchet din lemn lipit direct de șapă de beton într-un ton cald, miere.
Structura și organizarea camerelor principale de la primul etaj, adică dormitoarele și băile, reflectă într-o oarecare măsură aspectul camerelor de la parter. Și aici se aplică principiul spațiului integrat. Și aici atrage atenția modestia intenționată a echipamentului și același stil de bun gust.
Dormitorul într-o nuanță caldă de alb este dominat de un pat dublu lat pe un cadru simplu. Baia, care este un complement natural al dormitorului, este separată de ea doar printr-un panou din sticlă transparentă, care ajunge de la podea la tavan. Aceasta nu înseamnă, totuși, că interiorul a fost privat de intimitate. Aici, intimitatea camerelor determină frumusețea acestui loc într-o măsură și mai mare decât în bucătăria de la parter - devenind cea mai mare atracție a acestuia.
Calitatea perfectă a detaliilor determină frumusețea băii. Pereții sunt căptușiți cu mozaic de sticlă gri, care încălzește interiorul cu accesorii cromate strălucitoare de la Starck, o suport pentru prosoape în picioare și carcasa originală a toaletei. Toate acestea se reflectă în oglinzile care acoperă unul dintre pereți, creând iluzia unui spațiu umplut cu lumină difuză, moale.
Esența frumuseții interiorului este un spațiu frumos organizat și echipamente atent selectate. Mai multe dispozitive și mobilier proiectate de cei mai eminenți designeri au făcut ca întregul să pară atractiv și elegant.

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare