Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Această casă, situată într-unul din districtele din Cracovia, atrage atenția prin fațada sa originală
Datorită geamurilor mari, casa este deschisă către împrejurimi; există un dormitor în spatele pereților de sticlă
Terasa din jurul casei se extinde aproape până la marginea unui mic teren acoperit cu vegetație luxuriantă
Terasa din jurul casei este căptușită cu lemn exotic; se potrivește perfect cu fațada luminoasă și pietricele albe
Deoarece era imposibil să îmbunătățim forma casei găsite pe parcela, arhitecții au decis să o ascundă sub o structură ajurată din panouri ușoare. De asemenea, au înlocuit unii dintre pereți cu geamuri mari, impresionante - datorită acestor măsuri, vechea casă a fost ascunsă sub o fațadă nouă, decorativă
Fațada ajurată oferă clădirii o impresie de ușurință, în ciuda faptului că ea însăși cântărește 27 de tone
Panourile sunt atașate la un grătar metalic; 50 cm spațiu este lăsat între acesta și perete
În zilele de vară, terasa din jurul casei servește ca cameră de zi, sufragerie și loc de odihnă și de primire a oaspeților
La capătul terasei, chiar în fața dormitorului și studioul maestrului, a fost construită o mică piscină
Terasa are niveluri diferite; sunt conectate prin scări finisate cu aceleași scânduri
Datorită geamurilor uriașe, există o vedere a verdeaței din jur din interiorul casei
Intrarea principală în casă este ascunsă într-o arcadă în cota laterală
Partea centrală a parterului este un living mare, luminos, cu bucătărie și sufragerie
Un perete cu șemineu pe gaz nu este doar un decor frumos pentru camera de zi; Există, de asemenea, un dulap practic, spațios, în spatele acestuia
Decorul original al camerei de zi este o sculptură mare a unui leu din piatră vulcanică din Birmania
Dulapurile de bucătărie cu blat confortabil sunt ascunse în spatele unui perete glisant negru, lăcuit
Camera gazdei cu un mini-birou pentru serviciu. Peretele și ușa sunt finisate cu furnir de nuc
Baia spațioasă și luminoasă este finisată cu plăci de piatră. Există două uși care duc spre el - din ambele dormitoare
Scări de garaj cu balustradă din nuc
Planul parterului: 1. Scara 9.66 m2; 2. Living cu bucătărie 41,67 m2; 3. wc 1,29 m2; 4. Coridor 3,49 m2; 5. Baie 2,23 m2; 6. Dormitor 17,89 m2; 7. Baie 7,61 m2; 8. Dormitor 17,89 m2; 9. Dormitor 8,18 m2
Primul a fost complotul în sine: o mică, ascunsă între vilele vecine construite de-a lungul unei străduțe înfășurate. Cu toate acestea, nu dimensiunile proprietății în sine erau cea mai mare problemă pentru arhitecți (care erau și investitori și locuiesc acum în casă), ci ceea ce au găsit pe ea - clădirea neterminată.
Fostul proprietar al parcelei a început construcția și a lăsat casa neterminată. Din motive formale, acesta nu putea fi nici demolat, nici substanțial reconstruit. Adevărata provocare a fost să-și schimbe forma stângace, astfel încât să îndeplinească cerințele estetice ale investitorilor.
Cartierul era de asemenea obligatoriu. Terenul este situat în Wola Justowska - unul dintre cele mai prestigioase cartiere din Cracovia. Vizavi se află faimoasa vilă a lui Louis Justus Decius, secretar al regelui Sigismund cel Vechi, construită în prima jumătate a secolului al XVI-lea în stil florentin, renascentist, înconjurată de un frumos parc vechi.
Casa amprenta la
sol suprafață: 109.91 m2
Suprafata terenului: 484 m2
Rezidenții: 2 adulți
Proiect: arhitect Piotr Nawara, nsMoonStudio
fațadă Masked
Incapabili să schimbe corpul neîndemânatic al clădirii, designerii au decis să-l ascundă sub fațada ajurată originală din lamele verticale groase de 1-3 cm (foto), atașate la un grătar autoportant. Au o lungime de 1,5 metri și sunt realizate din marmură chineză Cristal White.
Această fațadă translucidă, „sculpturală” are două funcții în același timp: nu numai că maschează efectiv imperfecțiunile casei ridicate pe complot, dar servește și ca decor original.
Lamelele subțiri, din piatră, creează o „haină” decorativă, strălucind în razele soarelui. Potrivit unuia dintre designeri, seamănă cu un strat de zăpadă ușor, înghețat. De aici și numele „Casa de gheață”, pentru care această clădire elegantă și modernă este cunoscută în zonă.
Pereți din sticlă
Fațada din față este, de asemenea, decorată cu geamuri mari, așezate simetric pe ambele părți. De asemenea, marea majoritate a suprafeței celorlalți pereți ai casei este ocupată de ferestre foarte mari, care ajung la podea.
Există un motiv pentru aceasta. Deși parcela în sine este mică, este înconjurată de verdeață luxuriantă, ajungând cu mult dincolo de proprietate. În imediata vecinătate se află Parcul Decius, plin de exemplare magnifice de copaci bătrâni. Datorită pereților de sticlă ai casei, membrii gospodăriei se pot bucura de priveliștea lor (foto).
În același timp, acest peisaj verde din afara ferestrelor contribuie la interiorul apartamentului cu un etaj ocupat de proiectanții clădirilor; este un fel de fundal pentru echipamentul care îl umple.
Datorită pereților din sticlă, interiorul acestei case, inclusiv camerele private, este deschis lumii înconjurătoare. În unul dintre cele două colțuri de sticlă puteți vedea un fragment din dormitorul maestrului, în celălalt - mini-biroul arhitectului, adiacent dormitorului său. Ambele camere sunt conectate printr-o baie comună, al cărei perete de sticlă, acoperit doar cu un ajurat de lamele de marmură, are vedere la stradă și la spațiul parcului (foto).
Împrejurimile casei
Un spațiu mic în jurul casei este ocupat de o terasă, căptușită cu scânduri înguste din lemn exotic (foto). Se extinde de la pereții casei până la granița parcelei. Numeroase intrări în interiorul clădirii duc de la terasă - atât în zona publică, cât și în camerele private.
Această întrepătrundere naturală a terasei cu interiorul casei face ca aceasta să acționeze ca ceva intermediar între holul exterior și camera de zi, unde în zilele senine puteți mânca, odihni, găzdui prieteni și chiar primi clienți.
O atracție suplimentară pe terasă este piscina, direct adiacentă dormitorului și biroul proprietarului. La amurg, luminile lămpilor care se reflectau de pe suprafața apei aruncau reflexe sclipitoare pe pereții de sticlă ai clădirii.
Interioarele casei
Investitorii au creat un apartament confortabil la parter (un apartament separat va fi construit la primul etaj). Datorită conceptului de finisare ales, pare mult mai spațios decât este cu adevărat.
Partea centrală a apartamentului este o cameră de zi cu o sufragerie și o bucătărie deschisă pentru tot acest spațiu. Toate acestea creează un întreg perfect integrat. Granițele dintre camerele care îndeplinesc funcții specifice au fost complet estompate - în conformitate cu intenția investitorilor. A fost posibil datorită grijii deosebite cu care fiecare, chiar și cel mai mic detaliu al echipamentului a fost îngrijit în acest interior cu gust estetic.
Dreptunghiul de piatră al insulei de bucătărie arată la fel de elegant precum blatul de masă alăturat din marmură, decorat cu o lampă suspendată „anghinare” - un design clasic. În spatele insulei de bucătărie există un perete uniform lacuit negru; după ce este împins înapoi, apar dulapuri și un blat căptușit cu ustensile de bucătărie.
Un perete furniruit cu nuc a fost proiectat în mod similar, închizând spațiul din sufragerie. Ascunde un dulap spațios; o atracție suplimentară este golul îngust încorporat al șemineului pe gaz.
La subsol există un loc pentru garaj, sală de gimnastică și saună. Cobori la ele printr-o scară de bucătărie cu o balustradă impresionantă, originală, furnirită cu nuc american (foto).
Întregul este păstrat în culori modeste, împotriva cărora verdele omniprezent care înconjoară clădirea, pătrunzând în interiorul său, arată mai eficient. Răcoarea pietrei echilibrează căldura speciilor de lemn nobil, iar pietricelele albe care umple spațiul dintre fațada ajurată și peretele clădirii conferă un efect plastic surprinzător prin frumusețea sa.

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

Probleme violete africane - grădini electronice

Aceste flori în mod obișnuit pot înflori abundent și pentru o perioadă foarte lungă de timp. Cu toate acestea, acestea sunt plante sensibile și se îmbolnăvesc în condiții nefavorabile.…