Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Proprietarii acestei mari parcele forestiere, cu experiență în parcela selectată, au dorit să construiască o casă unifamilială, a cărei formă s-ar încadra în canoanele arhitecturii moderne. Au dorit să integreze corpul clădirii în peisajul înconjurător în așa fel încât, în orice moment al zilei (și noaptea), să poată admira frumusețea naturii din cât mai multe camere posibil, iar lumina a pătruns în interiorul casei de pretutindeni. Într-un cuvânt, a fost vorba de o fuziune reală a arhitecturii cu natura. Această presupunere a determinat forma finală a clădirii și alegerea materialelor de construcție.
Așezat printre copaci
Un teren mare, din care 85% trebuie să rămână neamenajat în conformitate cu reglementările locale, le-a oferit designerilor de case o mare libertate, printre altele, în alegerea stilului clădirii - deoarece este relativ departe de clădirile învecinate. Prin urmare, deși caracterul arhitecturii caselor înconjurătoare este destul de tradițional, s-ar putea gândi la o clădire modernă, deschisă în împrejurimi, care numai cu câteva detalii ale formei, structurii și finisajului său se va referi la clădirile din apropiere.
Casa a fost construită pe planul unei litere neregulate T, datorită căreia a fost posibilă integrarea ei cât mai deplină cu verdeața existentă. Proprietarii sunt bucuroși că doar trei din sutele de copaci care cresc pe proprietate trebuiau tăiați.
Clădirea este formată din două părți de înălțimi diferite.
Partea din timpul zilei, la parter, are forma unui pavilion complet geamat, care este o formă modernă și dezvoltată a unui fost foișor sau oranj. Face parte din tradiția de construire a vilei și a orașului balnear în care a fost construită casa. Sala de mese, camera de zi și camerele de la piscină sunt situate în această parte. Aici s-a implementat cel mai bine ideea de a face casa să se amestece cu grădina cât mai complet posibil și de a lăsa verdeața din jurul clădirii să fie admirată din interior.
Partea privată, cu două etaje, acoperită cu un etaj incomplet al „turnului” care găzduiește biroul maestrului, se datorează caracterului său o structură mai închisă, deși nu se îndepărtează de grădina mărginită de copaci. Deschiderile ferestrelor din această parte sunt diferite, dar au fost aranjate astfel încât fiecare dintre ele să ofere o vedere atractivă. Arhitecții s-au asigurat că razele de lumină care cad prin geamuri creează aranjamentul spațial și caracterul interiorului. Autorii casei subliniază că au „decupat” foarte atent toate deschiderile din clădire, astfel încât cele mai atractive părți ale grădinii să fie expuse ochilor oamenilor din interior.
În domeniul materialelor
Nu întâmplător s-a decis utilizarea materiilor prime, tipice stilului industrial modern: beton, sticlă, tablă, aluminiu, piatră și cantități mici de lemn. Proiectanții au ajuns la concluzia că, subliniind austeritatea formelor clădirii, vor accentua cel mai frumos - prin contrast - farmecul și formele naturii. Pe de altă parte, au descoperit că verdele este o potrivire bună pentru materia primă industrială.
Pereții casei sunt parțial din beton și parțial finisați cu dale de gresie. Părți mari ale fațadei erau îmbrăcate cu placări de oțel.
Cu toate acestea, în ciuda varietății largi de materiale, ansamblul nu dă impresia de haos. Culorile și texturile în schimbare permit evitarea impresiei de monotonie, atât de des întâlnită în cazul instalațiilor industriale moderne. Varietatea materialelor a determinat, de asemenea, frumusețea originală a interiorului.
O casă cu efecte
Partea inferioară a pavilionului casei, incluzând sufrageria, camera de zi și piscina, a fost proiectată într-un aranjament cu fațade. În plus, perspectiva este extinsă printr-un pasaj îngust separat de grădină printr-un perete de sticlă; geamurile de sticlă îl acoperă, de asemenea. Datorită acestui fapt, exteriorul se amestecă cu interiorul aproape nestingherit. Un efect surprinzător este conectarea sufrageriei cu sufrageria prin deschiderea șemineului și a sufrageriei - cu o "fereastră de apă" largă cu camera de la piscină. Când un foc este aprins într-un șemineu, flacăra acestuia se reflectă în pânza freatică. Acest lucru creează un decor natural minunat, natural. De asemenea, este greu să nu observi zidul impresionant care înconjoară „fereastra apei”, separând piscina de sufragerie. Este împodobit cu benzi de marmură Carrara și Madreperla.
Pentru conceptul acestei case, unde structura este prezentată într-un mod programatic, selectarea mobilierului și a obiectelor decorative a fost foarte importantă. Selecționate cu atenție, semnate de maeștrii designului modern, acestea au fost reduse la minimum și amestecate cu expertiză în întreaga presupunere. Ideea a fost de a sublinia și utiliza toate avantajele arhitecturii clădirii. Prin urmare, un loc strict definit a fost alocat fiecărui element al interiorului. Și astfel, de exemplu, înălțimea canapelelor din zona de relaxare a fost potrivită cu înălțimea ferestrei care leagă camera de zi de zona piscinei. Datorită acestui fapt, în timp ce stați pe canapea, puteți observa suprafața sclipitoare a apei și întreaga zonă a piscinei.
Scările originale realizate din trei straturi de sticlă duc la partea privată, la primul etaj. Susținute doar la parter și la etajele principale, acestea par să plutească în aer. La fel ca multe elemente structurale, acestea nu numai că au o funcție de utilitate în această casă, ci sunt, de asemenea, un element de decor interior. La ele se poate ajunge pe un pod de sticlă peste hol. Pe de o parte sunt dormitoare, baie și dressing al proprietarilor, pe de altă parte - două camere de oaspeți.
Deasupra, la mezanin, altfel cunoscut sub numele de „turn”, biroul maestrului a fost proiectat cu o vedere extinsă a grădinii pădurii. Este singurul loc din afara bibliotecii unde s-a folosit placarea din lemn. Ca și cum ar fi din dorința de a oferi acestor camere niște căldură și intimitate.
Când ne uităm la această casă, vorbind cu proprietarii și designerii ei, este ușor să ne dăm seama că acesta este un exemplu rar de proiect de construcție în care toate părțile se simt satisfăcute. Se pare că acest succes a fost influențat în egală măsură de buna înțelegere și de munca arhitecților și designerilor de interior, precum și de angajamentul înțelept al investitorilor care, pe de o parte, știau ce doresc și, pe de altă parte, au putut să aibă încredere în profesioniștii pe care i-au angajat.

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare