Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

În peretele frontonal al clădirii era o intrare în partea de utilitate. Aspectul actual al acestei fațade în fotografia anterioară
Clădirea renovată cu un foișor pitoresc cu detalii moderne stârnește interes și admirație chiar și în rândul celor care nu-și amintesc sau nu știu cum arăta înainte de renovare
Renovarea nu s-a limitat la clădirea de apartamente, ci a inclus și hambarul
Proprietarii au dorit ca casa să se deschidă în împrejurimile sale. Prin urmare, proiectul de reconstrucție a prevăzut amenajarea mai multor locuri de odihnă
Un foișor cu vedere la împrejurimi, construit pe un palier în fața casei. Datorită acestuia, a fost câștigat un punct de vedere atractiv, precum și spațiu suplimentar pentru mese
Podeaua din camere a fost finisată cu scânduri de stejar văruite
Majoritatea lucrărilor trebuiau executate la ultimul etaj al clădirii - sub pantele acoperișului. Pe locul fostei mansarde, a fost planificat un etaj rezidențial - cu o cameră de zi, bucătărie și dormitor
Living în mansardă. Farmecul interiorului este în mare măsură determinat de structura din lemn a acoperișului
Dormitor principal la ultimul etaj. Interiorul este extins de un mic balcon finisat cu lemn
Camerele de la ultimul etaj al casei au fost create ca urmare a adaptării la mansardă. În baie, pe podea - podea de porțelan cu textură de travertin satinat, pe pereți - gresie lustruită
O parte din zona de lucru a bucătăriei de la ultimul etaj. Blatul este finisat cu oțel rezistent la acizi
Tavanul secțiunii expuse și podeaua din cărămidă au decis caracterul original al interiorului
Sub acoperiș - înainte și după. După efectuarea avizului experților, experții au ajuns la concluzia că șarpanta acoperișului - cu excepția câtorva căpriori - era în stare bună, suficientă pentru a susține greutatea suplimentară a izolației și a structurii tavanului din gips-carton. A fost necesar doar să înlocuiți câțiva stâlpi (scaune) și să tăiați stâlpi și săbii inutile
Extinderea pridvorului
Pridvor în timpul și după renovare. După renovare, intrarea neatractivă a devenit unul dintre cele mai frumoase elemente ale casei. „Lipită” de clădire, o formă dreptunghiulară mică, cu un etaj, a fost ridicată la două etaje datorită construcției unei structuri din lemn.
Scări exterioare în renovare Vechile, urâte și incomode scări de beton au fost acoperite cu cofraj, care a fost apoi umplut cu amestec de beton. Datorită acestui fapt, a fost posibil să le îmbunătățim proporțiile (adâncimea și înălțimea treptelor au fost modificate și lățimea cursei a fost mărită)
Windows înainte și după. Majoritatea deschiderilor din clădire trebuiau lărgite, pe de o parte pentru a lumina mai bine interiorul, pe de altă parte - pentru a îmbunătăți aspectul fațadei. Două ferestre mici ale fostei ferme de porci orientate spre spatele fermei au fost înlocuite cu uși de terasă. Toate ferestrele, datorită dimensiunilor lor neobișnuite, sunt realizate la comandă.
Plinte înainte și după. Pereții subsolului erau din blocuri decorative de beton. Pentru ca casa să semene cu cele mai vechi case din zonă, ridicate pe o fundație realizată din piatră locală, s-a decis îngrădirea părții de soclu cu dale de gresie. Acestea sunt susținute de un nou picior continuu, care a fost consolidat cu cel existent
Secțiune transversală prin pereții subsolului
Aruncarea subsolului
Planul parterului
Proiecție mansardă
O fotografie comemorativă făcută înainte de foișorul de lemn a fost plasată în fața casei. Printre copaci - un hambar renovat
Autorii proiectului de reconstrucție: arhitect de interior Katarzyna Kuchejda, arhitect de interior Małgorzata Kuchejda, arhitect de interior prof. Janusz Kuchejda Antreprenor
general: Piotr Ostafin
Suprafața utilă: 354 m2
Suprafața parcelei: 2,5 ha
Locuitori: 3-5 persoane
Costul lucrărilor de renovare, construcție și finisare (cu excepția mobilierului de sine stătător): 250.000
Era o casă pe care nimeni nu voia să o cumpere. Gazdele noastre de aici, în vecinătatea Cracoviei, fac afaceri și, ca „băștinași”, știau despre listarea proprietății de vânzare la un preț foarte atractiv. De aceea și-au convins prietenii să cumpere proprietatea. Fără succes. În timp ce mulți erau interesați de achiziționarea unui sediu suburban, nimeni nu îndrăznea să renoveze vechea clădire uitată. Faptul că în partea de jos a casei exista o porcară a fost un factor de descurajare … Trebuia să ai multă imaginație pentru a vedea o bucătărie mare în locul ei, care funcționa ca o cameră de familie.
Gazdele noastre zâmbesc astăzi cum au descris cu entuziasm potențialilor cumpărători avantajele clădirii și, mai presus de toate, farmecele peisajului. Și trebuie să recunoașteți că, atunci când vine vorba de împrejurimi, există multe de admirat. Casa este situată în zona pitorească a părții de vest a voievodatului Polonia Mică, la granița Beskid Makowski și a poalelor Wieliczka, printre case slab împrăștiate și o tablă de șah cu câmpuri intercalate cu aglomerări de copaci și arbuști antici. Să adăugăm la asta căprioarele și iepurii care aleargă. Și fazani care privesc de sub picioare. Există, de asemenea, o biserică veche pe un deal și vedere la Babia Góra și mai aproape de mănăstirea din Kalwaria Zebrzydowska.
Achiziționarea unei case cu o fermă de porci și un hambar
Timpul a trecut și casa a stat în așteptarea unui nou proprietar. Cu fiecare zi care trecea, gazdelor noastre le-a plăcut din ce în ce mai mult acest loc. Și cu cât le arătau mai mulți oameni, cu atât se simțeau mai prietenoși cu fiecare bucată de pământ, cu fiecare copac și chiar cu ziduri vechi și dărăpănate. În cele din urmă s-au convins. Și au crezut că nu pot părăsi o casă veche de cărămidă. În plus, intuiția investitorului a sugerat: această oportunitate nu poate fi ratată!
Prin urmare, deși aveau deja „baza” în apropiere și nu planificau schimbări majore în viața și locul de reședință, au decis în cele din urmă să cumpere o fermă, care să includă un teren de 2,5 hectare cu o casă și o fermă de porci și un vechi hambar în stare proastă .
Nu este un drum ușor către un loc confortabil
Inițial, noii proprietari au planificat să aloce casa pentru locuința angajaților lor care au grijă de cai la o fermă din apropiere. Au intenționat să renoveze rapid instalațiile și să reîmprospăteze pereții, acoperișul și podelele, fără a interfera cu structura clădirii și fără tratamente subtile pentru a îmbunătăți estetica casei.
Cu toate acestea, în timpul lucrărilor de renovare, au descoperit farmecele arhitecturii acestei clădiri rurale modeste, dar proporționale armonios, cu acoperiș în două fronturi, cu frontoane.
În cele din urmă, gândul că un străin va locui aici a devenit atât de obositor și deranjant încât nu au avut de ales: au decis să-l folosească drept a doua lor reședință.
Din acel moment, abordarea renovării s-a schimbat, de asemenea. Viitorii rezidenți au fost de acord că vor continua cu o atenție deosebită, în timp ce se străduiesc să păstreze și să sublinieze farmecul și stilul clădirii. S-a luat decizia de a crea cel mai confortabil loc de locuit aici, cu mobilier modern care facilitează funcționarea zilnică a familiei, dar se încadrează și bine în peisajul arhitectural al regiunii.
Etaje recuperate
Mansarda clădirii a suferit cea mai mare transformare.
După ce acoperișul a fost renovat, pantele sale au fost din nou finisate cu țiglă originală, veche, iar golurile au fost completate cu copii similare obținute de la vecini, care au fost ușurați să scape de ei, probabil surprinși de capriciile de neînțeles ale noilor proprietari.
Camera de până acum nefolosită de sub acoperiș a fost transformată într-o mansardă rezidențială, iluminată de unsprezece ferestre de luminator.
Spațiul deschis rezultat (144 m2) a fost conceput pentru a găzdui o cameră de zi, o sufragerie cu o bucătărie și un dormitor cu baie și toaletă separată, creând astfel un apartament aproape independent.
Ca urmare a renovării, a fost creat și un spațiu util suplimentar în locul fostei porci, care se afla odată la etajul inferior al casei. O bucătărie de vară a fost proiectată acolo, servind drept cameră de familie, accesibilă de la nivelul solului.
Proprietarii spun că astăzi tocmai aici bate „inima casei”. Membrii gospodăriei mănâncă majoritatea meselor aici și aici organizează cel mai adesea întâlniri sociale.
În plus
, Casa risalită a fost tencuită, cu o gamă de culori care se referă la culorile utilizate la renovarea clădirilor istorice din apropiere ale gării căii papale.
Ferestrele au fost înlocuite în toată clădirea și forma lor a fost standardizată.
Vechiul pridvor neatractiv care adăpostea holul de la intrare a fost acoperit cu scânduri din lemn și, ridicând o structură de schelet deasupra acestuia, a fost ridicat astfel încât să adauge dinamică întregului corp al clădirii și să corespundă stilistic cu hambarul din lemn aflat în apropiere.
În timpul renovării, toate instalațiile au fost înlocuite, au fost așezate podele noi și tencuieli interioare.
Realizarea tuturor lucrărilor nu a fost ușoară, dar astăzi casa își răsplătește locuitorii funcționând bine și creând un loc confortabil de locuit.
La ferma
Dintre clădirile fermei, hambarul era de obicei cel mai important. A fost complet renovat și adaptat pentru a îndeplini funcții moderne. În conformitate cu regulile proprietarilor, tentațiile „designerului” au fost evitate. Nu a fost „înfrumusețat și nici transformat în ceva ce nu a fost niciodată”. Doar structura de lemn a acoperișului a fost întărită, au fost îndepărtate țiglele, s-au adăugat câteva luminatoare și s-a terminat interiorul și, în plus, în hambar, ca și până acum, s-a păstrat fân pentru cai, cu două cutii la peretele fronton al clădirii.
În fiecare zi, partea centrală a hambarului servește ca garaj pentru două mașini, dar uneori este utilă și pentru sărbători și chiar pentru dans.
În fiecare săptămână, ultimele știri despre construcții, renovări și finisaje interioare prin e-mail: VEZI UN EXEMPLU
Cutie de instrumente Klein Bosch … Smoby B amp D Na … Theo Klein Toolbox …
Premiera în curând! Fii primul care știe
sursa: Okazje.info

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare