Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Faptul că, grație deciziei vecinilor din spatele zidului, a reușit să extindă ambele părți ale gemenului în mod similar, arhitecții tratează ca un semn de apreciere pentru ideea neobișnuită și o recompensă valoroasă pentru munca depusă în proiectare.
Este greu de crezut că această casă mică este o casă twin cu două apartamente. Deși programul funcțional, nevoile investitorilor și bugetul erau diferite, ambele jumătăți au fost dezvoltate în mod similar și acesta este cel mai mare punct forte al implementării
Partea extinsă a casei arată cel mai bine din grădină, de unde puteți aprecia farmecul ferestrelor subțiri și fațadei din lemn
Pentru a slăbi vizual noua formă, fațada este acoperită cu scânduri într-o dispunere verticală
Cu ocazia extinderii, vechea clădire a fost renovată, păstrând caracterul casei. Corpul adăugat vechii case este aproape invizibil de pe stradă și nu îi tulbură ordinea sau ritmul
Datorită extinderii în interior, a fost posibil să se creeze un spațiu deschis, împărțit funcțional în bucătărie, sufragerie și sufragerie
Podelele sunt conectate prin trepte frumoase de covor din lemn
Planurile unuia dintre segmente, cu extensia marcată cu roșu

Înregistrare casă Suprafață utilă înainte de extindere: 99,3 m2 x 2 segmente
Suprafață utilă după extindere: 156,5 m2 x 2 segmente
Autori: GRID architekci sc Agnieszka Zając, Artur Toboła; cooperare Katarzyna Karaś. Proiectul a primit premiul 2 în ediția a 23-a a competiției Beautiful Wrocław, în 2013 The
Need for Change
Investitorii - o familie de părinți cu doi școlari - locuiau într-una dintre casele gemene unifamiliale din Wrocław, post-germane. Clădirile tipice acoperite cu un acoperiș cu două fronturi, cu grădini mici, nu erau sub protecția conservării. Cu toate acestea, imobilul care l-a format, ca complex arhitectural, a primit un astfel de statut, prin urmare forma clădirilor situate în zona sa nu a putut fi modificată. A fost o problemă pentru gazdele noastre care au visat să își mărească spațiul de locuit. Aveau o bucătărie mică și o cameră de zi, o baie mică și două dormitoare mici sub acoperișul înclinat. Acest lucru este puțin prea mic pentru cerințele unei familii de patru persoane, ale cărei nevoi au crescut de-a lungul anilor.Au fost necesare schimbări, cu atât mai mult cu cât, în afară de îngrozire, locuitorii au suferit de o iluminare slabă în camere și de lipsa de legătură între casă și grădină.
Adâncituri mari și mici (VIDEO)
Combinație neobișnuită de blocuri
- Deja la etapa deciziei privind condițiile de dezvoltare, știam că extinderea nu ar trebui să interfereze cu forma clădirii, caracteristică pentru întreaga stradă, sau chiar pentru moșie. Prin urmare, am dorit ca extinderea planificată să completeze vechea casă și să poată fi percepută în două moduri: ca fundal pentru întregul vechi sau ca o sinergie creată prin combinarea noului cu vechiul - subliniază designerii. Pentru a satisface cerințele investitorilor și pentru a nu interfera cu forma clădirii existente, aceștia au propus o soluție Solomonic. A fost proiectată o formă minimalistă a unui cuboid subțire, care contrastează cu forma simplă a clădirii originale, cu un acoperiș cu faianță.
Această nouă parte a domeniului familial a fost extinsă spre grădină, fără a depăși lățimea clădirii existente, ascunzând-o și făcând-o invizibilă de pe stradă, neinterferând astfel cu aspectul urban existent.
Pentru a sublinia în continuare caracterul distinctiv al ambelor forme ale casei vechi cu acoperiș în două ape și minimalist sub formă de extensie, designerii le-au conectat cu un conector retras în raport cu fațada laterală. Această procedură a permis subțierea optică a cuboidului și adăugarea de ușurință dezvoltării. În același scop, au fost selectate materiale și detalii de finisare: scânduri verticale din lemn exotic și ferestre înguste din aluminiu pe toată înălțimea etajului, spre deosebire de tencuială, precum și ferestrele din lemn ale clădirii originale.
Schimbări mari într-o formă modestă
Extinderea, deși mică din punct de vedere al suprafeței, a permis amenajarea unui living spațios în partea recent creată de la parterul complexului de construcții, creând un spațiu comun cu bucătăria și sala de mese. La primul etaj există spațiu pentru un dormitor suplimentar cu dulap și baie. Casa a câștigat în sfârșit accesul în grădină, care acum poate fi accesată printr-o mică legătură între blocul nou și vechiul bloc. Datorită retragerii sale în raport cu ambele blocuri, scările exterioare se încadrează în adâncitura rezultată. Datorită extinderii, a fost posibilă proiectarea unui garaj conectat cu un subsol sub noua piesă.
În timpul extinderii, interiorul vechii case a fost, de asemenea, modernizat. Mansarda a fost izolată, care sub forma unui mezanin a fost conectată la camera copilului și au fost instalate ferestre de luminator. Deasupra scărilor, spațiul mansardei a fost deschis și au fost expuse grinzi de lemn ale structurii acoperișului, care au mărit optic interiorul clădirii și, în același timp, și-au dezvăluit trecutul. La primul etaj a fost proiectată o baie nouă, care a fost plasată în conectorul dintre partea nouă și cea veche.
Din motive funcționale și estetice - pentru a nu deranja aspectul fațadei - a fost amplasat un luminator în acoperiș în locul ferestrei. Acest lucru a permis investitorilor să amenajeze interiorul băii în funcție de gustul și nevoile lor. De asemenea, a oferit o iluminare naturală foarte favorabilă camerei.

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

Interioare: apartament în New York

Podelele urcă pe mese, câinele călărește liftul și labirintul de scări, ca în desenele magice ale lui MC Escher, pare să nu ducă nicăieri. Într-un nivel de patru ...…

Sala de mese: confortul insulei

În timp ce amenaja apartamentul, doamna Katarzyna a planificat imediat ca insula, care va servi și ca masă, să fie punctul central al spațiului de locuit deschis. Gazdă……

Sala de mese: masă în centru

Pinii și uneori păsările și animalele din pădure se uită prin ferestre imense. Nu e de mirare că într-un astfel de cartier gazda a decis să ...…

O amenajăm în stil scandinav

Albul este o chestiune grațioasă, poate fi scris în mod liber cu detalii interesante, oferind spațiului trăsăturile propriei personalități. Cum se conectează catarama perfectă ...…