Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Clădirea se află pe un deal, intenționat acoperită de buruieni care nu au fost îndepărtate de proprietari
Vedere a casei de la intrarea în parcela
Proprietarii de proprietăți și arhitecții s-au concentrat pe naturalețe și simplitate - atât în ceea ce privește forma casei, cât și împrejurimile sale.
Un element caracteristic zonei de zi este o bucătărie luminoasă, spațioasă, cu terasă, conectată la o sufragerie la fel de mare. În acest fel, proprietarul a compensat mulți ani de lipsă de spațiu în aceste camere, pe care le trăise în casa anterioară
Șemineul vitrat cu două fețe este un element interior atrăgător care pune accentul pe integrarea spațiului de locuit al casei
Casa are trei etaje, cea mai joasă, parțial ascunsă în pantă, servește scopurilor economice
Vedere spre seară a casei
Iazul pitoresc, care a deranjat atât de mult potențialii cumpărători, a devenit unul dintre principalele active ale parcelei
Terasa înclinată peste nivelul apei necesită, în mod similar cu întreaga scarpă pe care a fost construită casa, o protecție deosebită atentă împotriva alunecării
Ușile de intrare din lemn se îmbină cu fațadele zonei de intrare și carportul finisat cu același material
Din tablă - la fel ca pe acoperiș - cadrul ferestrei este unul dintre puținele detalii folosite în primul rând pentru decorarea fațadei
Tencuiala strălucitoare, placarea din lemn și tablă de zinc-titan sunt principalele materiale de finisare propuse de arhitecți
Zona de relaxare înaltă cu două etaje se deschide prin ușile largi ale balconului către o terasă spațioasă cu vedere la iaz
Proiectarea bucătăriei de către proprietarii clădirii a fost punctul de plecare pentru lucrări ulterioare privind forma și decorul casei
Dormitorul stăpânului de la mansardă era parțial conectat la baie, păstrat, ca și celelalte, în culori alb-negru
Podeaua de sticlă a mezaninului este un detaliu eficient și, în același timp, o modalitate de a oferi iluminare suplimentară
Lemnul întunecat al scărilor și podelelor se armonizează frumos cu textura netedă și lucioasă a plăcilor din gresie și a zidului de cărămidă care acoperă scara
Zidul de cărămidă a fost realizat dintr-o cărămidă de demolare special selectată
Planul casei. Planul parterului: 1. hol 12,3 m2; 2. comunicare 13,8 m2; 3. sufragerie 5,6 m2; 4. bucătărie 23,2 m2; camera de zi 42,2 m2; 6. cămară 3,5 m2; 7. cameră de oaspeți 19,7 m2; 8. baie 7,0 m2; 9. dressing 8,4 m2; 10. terasă 27,2 m2
Planul casei. Planul etajului: primul dormitor 17,7 m2; 2. dormitor 17,2 m2; 3. comunicare 16,5 m2; 4. dormitor 15,4 m3; 5. baie 6.6 m2; 6. baie 9,9 m2; 7. baie 9,9 m2; Al 8-lea studio 14,7 m2
Planul casei. Plan subsol: garsoniera - 57,3 m2; A doua cameră de cazan - 8,9 m2; 3. spălătorie 10,8 m2; 4. depozit 9,1 m2; 5. comunicare 8,0 m2
Certificat de casă
Autor al proiectului: arhitect Marcin Major;
suprafata casei: 365 m2;
locuitori: 4 persoane
Istoria acestui loc a început cu necazuri. Pentru o lungă perioadă de timp, proprietarii nu au reușit să vândă ultimul teren pe care l-au obținut după împărțirea terenului lor. Timpul a trecut, au fost construite case noi în jur - în parcelele învecinate - și cea mai pitorească, în opinia lor, devenea din ce în ce mai sălbatică. Ce a fost in neregula cu ea?
Apă în loc de grădină
S-a dovedit că locația sa inițială - pe un deal cu o pantă destul de mare, naturală, peste un vast iaz care își amintea vremurile despărțitorilor - a făcut imposibilă vânzarea sa profitabilă. Era dificil să găsești pe cineva dispus să cumpere teren - jumătate de iaz și jumătate de deal - în prețul unui teren construibil. Toți potențialii cumpărători au ajuns rapid la concluzia că o investiție într-un astfel de teren nu este cea mai bună investiție de capital.
Pereți decorativi: ce în loc de vopsea și gresie (VIDEO)
Astăzi, iazul este principalul atu al proprietății (foto). Deasupra ei a fost construită o casă atractivă, simplă, cu o terasă originală deasupra nivelului apei.
Este dificil să ne imaginăm o formă mai simplă - un acoperiș cu două fronturi, o proiecție dreptunghiulară, seamănă cu un desen al unei case dintr-o carte pentru copii. Cu o singură excepție - în cazul în care o curte sau grădină este de obicei desenată, există o suprafață de apă.
Au convins … ei înșiși
Lăudarea repetată a activelor proprietății către noii potențiali cumpărători a avut un impact asupra proprietarilor înșiși. Cu fiecare conversație, ei au devenit din ce în ce mai convinși de ideea că aici … propria lor casă ar arăta cel mai bine. Ideea era atât de neobișnuită încât la mai puțin de un kilometru distanță casa lor era deja în picioare. A fost o clădire creată ca urmare a reconstrucției casei din anii 70 - așa-numitul cub Gierek. Cu toate acestea, întrucât a trecut mult timp de la „lifting” și casa avea din nou nevoie de renovare, proprietarii au ajuns la concluzia că, în loc să renoveze vechea clădire, vor construi una nouă.
Farmecele planificării
Pe lângă dorința de a dezvolta parcela nevândută, construcția noii facilități a fost susținută de faptul că vechea casă a investitorilor a fost construită și renovată în funcție de vremurile sale, ceea ce s-a reflectat în alegerea materialelor, calitatea finisajului și stilul. Și întrucât - așa cum își amintesc încă mulți oameni - investitorii au avut puțină influență asupra selectării materialelor și a ceea ce a fost luat, s-au bucurat că au reușit să obțină orice, atât calitatea construcției, cât și decorul au lăsat mult de dorit. Cu atât mai mult ideea „inventării” și construirii propriului habitat de la zero a fost extrem de tentantă pentru gazdele noastre. Decizia a fost luată rapid.
- Regretând că casa anterioară, în ciuda suprafeței totale mari, avea o bucătărie foarte mică, am început să „proiectez” cea nouă din bucătărie - imensă, situată într-un loc central și legată de sala de mese - își amintește doamna casei.
Maiorului Architekci, un studio de arhitectură din Wrocław, i s-a încredințat sarcina de a adăuga alte camere în bucătărie și sufragerie și de a dezvolta întregul concept al locației casei pe un teren neobișnuit.
Arhitectul Marcin Major, înainte de a începe lucrul, a venit la Poznań pentru a vedea complotul în persoană. Ca urmare a acestei vizite, s-a născut rapid conceptul unei case înclinate și dotată cu terase mari și geamuri (foto), deschizând casa către împrejurimile pitorești.
- Se știe că fiecare proces de creare a unui design de casă necesită discuții, dar al nostru pare a fi nesfârșit. Dar rezultă o casă cu care suntem foarte mulțumiți. Și - ceea ce ar trebui subliniat - l-am construit exact așa cum a fost planificat, fără corecții sau strălucire bruscă în timpul lucrărilor, ceea ce se presupune că este un eveniment frecvent - subliniază proprietarii.
La șantier,
lucrările de construcție au început la mijlocul anului 2008. Au fost precedate de activități legate de necesitatea adaptării unui teren neobișnuit pentru construirea unei case.
Ca parte a lucrărilor pregătitoare, iazul a fost reabilitat și malurile sale au fost consolidate și panta pe care urma să fie ridicată noua clădire a fost consolidată.
De asemenea, a fost necesar să se interfereze cu escara pentru a construi o structură care să susțină o terasă imensă, aproape deasupra suprafeței apei. Pentru a-i asigura siguranța, a fost montat pe fundații uriașe de fundație din beton armat, cu laturile de 1,30 m lățime, încastrate în sol.
Luând în considerare topografia și riscul asociat de afundare a solului, s-au întreprins lucrări speciale la ridicarea zidurilor externe pentru a asigura stabilitatea casei. În acest scop, au fost utilizate grinzi armate - un fel de jantă care ar trebui să rigidizeze structura clădirii.
- Datorită acestor măsuri, nu este teamă că într-o zi unul dintre pereți va cădea în iaz. Dacă s-ar prăbuși ceva, toată casa ar veni imediat - glumește gazda.
O atenție deosebită a fost acordată fundațiilor, deoarece durabilitatea și siguranța întregii structuri a clădirii ridicate pe un teren instabil depinde de ele. Pentru ca aceștia să-și îndeplinească funcția de mai mulți ani, a fost necesar să le facem deosebit de solide și să folosim o izolație umedă.
Pereții clădirii erau din blocuri ceramice. Subsolul este izolat cu polistiren, în timp ce etajele superioare - cu vată minerală.
Armonia interioară
Simplitatea și consistența, caracteristice corpului clădirii și modul de finisare a fațadei, și-au găsit continuarea și în designul interior al casei.
Caracterul uniform al spațiului interior a fost obținut datorită culorilor reduse și unui grad ridicat de reținere în selectarea materialelor de finisare și a decorațiunilor. A fost creat un interior foarte economic, elegant.
- În vechea noastră casă, fiecare perete avea o culoare diferită. Când am venit cu un decor nou, mi-am dat seama că m-am săturat de acea bătaie de culoare. Așa că am decis să renunț cu siguranță la o gamă largă de culori, de preferință dintr-o dată - își amintește gazda cu un zâmbet.
Casa este albă, în contrast cu lemnul de ciocolată al podelelor (foto).
Toate etajele din camere și coridoare sunt realizate dintr-un singur tip de parchet - sucupira exotică unsă cu ulei. Este similar cu pardoselile din bucătărie și băi - toate au fost finisate cu aceleași plăci de gresie simplă, neagră, lustruită. Fiecare dintre cele trei băi - deși sunt păstrate în stiluri diferite - a fost creată ca rezultat al unei selecții consistente de elemente de finisare a pereților negru, alb și gri, facilități sanitare și elemente decorative.
Bucătăria (foto) este, de asemenea, alb-negru și există, de asemenea, o sală de mese - separată de aceasta de o insulă. Monocromul lor este rupt doar de o masă de lemn și de un zid de cărămidă.
Cărămizile vechi brute și sticla întărită au fost introduse ca elemente suplimentare și utilizate cu pricepere în mai multe locuri din jurul casei.
Motivul decorativ al peretelui din bucătărie este repetat, printre altele, de scara (foto). Acolo, un perete de cărămidă este efectiv combinat cu un geam mare de sticlă, creând un perete despărțitor care protejează scările.
Utilizarea sticlei călite și pentru pardoseala mezaninului a permis o combinație perfectă a funcțiilor decorative și funcționale ale acestui material. Datorită acestei soluții, razele soarelui care intră în casă prin luminatorul din acoperiș pot, de asemenea, să înveselească camera de zi mare de la parter. De asemenea, balustrada mezanin, realizată din gips-carton, are o sarcină dublă - nu numai că protejează utilizatorii de căderea de la înălțime, dar oferă și o acoperire excelentă pentru radiatoarele ascunse în ea. Casa este încălzită de un cazan pe gaz și un șemineu cu circulație forțată a aerului. Casa are încălzire prin pardoseală cu apă.
Un șemineu situat în centrul casei formează un perete despărțitor între sufragerie și sufragerie (foto). Carcasa sa umple spațiul dintre stâlpii care susțin mezaninul și este în același timp un fundal excelent pentru afișarea picturii de către fiul proprietarilor - student al Universității de Arte din Poznań.
Împărțit în trei
Arhitecții au creat o clădire cu o formă modernă și simplă, cu un acoperiș în două ape. Solidul a fost integrat în pantă. Datorită acestui fapt, a fost posibil să se ascundă un etaj în pământ și astfel să se reducă vizual dimensiunea casei.
Etajele individuale separă respectiv trei zone ale casei. Cabina de utilitate (cu un cazan și o spălătorie) este situată la subsolul clădirii. Public (cu o bucătărie cu o sală de mese, dulap spațios, cameră de oaspeți și baie și un living cu două etaje înălțime de 6 metri) - la parter. Cel privat (cu dormitoare, băi și dulapuri) - la mansardă.
Corpul principal al clădirii este completat de două „cuburi-dependințe” cu un singur etaj, acoperite cu lemn. Primul, care servește drept vestibul, este conectat la acoperișul garajului. Cea de-a doua face parte din bucătărie, care se deschide în sufrageria de vară de pe terasă în sezon.
Materiale și finisare
Aspectul exterior al casei a fost determinat de o combinație bine gândită a mai multor materiale care funcționează perfect în combinații și fac din forma casei un întreg armonios.
Învelișul acoperișului este realizat din tablă de zinc-titan. Un material similar a fost folosit pentru a încadra ferestrele (foto) și pentru a realiza intrarea sub carport.
Corpul principal al casei a fost finisat cu tencuială minerală, în timp ce stejarul brazilian (Tauari) a fost folosit pentru a acoperi elementele de lemn ale fațadei. Acest material este folosit și pentru realizarea pardoselilor de pe cele două terase mari. Structurile caracteristice ale terasei sunt realizate din aluminiu. Datorită balustradelor transparente din sticlă, nimic nu ascunde vederea de la ferestrele mari sau de la ambele platforme de lemn.


Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

Probleme violete africane - grădini electronice

Aceste flori în mod obișnuit pot înflori abundent și pentru o perioadă foarte lungă de timp. Cu toate acestea, acestea sunt plante sensibile și se îmbolnăvesc în condiții nefavorabile.…