Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Situația dinaintea reconstrucției. Vedere din față a formei disproporționat de scăzute a casei, înconjurată de copaci înalți
Situația dinaintea reconstrucției. Vedere a casei din grădină - forma veche a părții centrale a clădirii este vizibilă
Un fragment din clădire înainte de reconstrucție
La planificarea extinderii clădirii, arhitecții au trebuit să țină cont de amplasarea copacilor pe proprietate
Trepte largi-platforme duc la intrare
Arcada din față și ușile mari de sticlă vă invită să intrați în casă
Fațada grădinii după reconstrucție - aspect actual.
Un fragment de fațadă finisat cu ardezie de cuarțit
Un fragment din interior înainte de reconstrucție
Salon înainte de reconstrucție. Plăci prefabricate din beton armat vizibile din care au fost ridicați pereții casei
Camera de zi cu vedere la mezanin și un horn finisat cu piatră și grinzi decorative. Mobilierul chinezesc conferă interiorului un caracter exotic
Vârful coșului de fum. Vedere din mezanin
Vedere la dormitorul principal
O parte din baie de lângă dormitor
O bucătărie funcțională, cu o combinație de mobilier luminos și întunecat
Vedere din mezanin peste livingul spațios și peretele de sticlă cu vedere la grădină
Coșul de fum îmbrăcat în ardezie este un element distinctiv al interiorului
Sala de mese. Un perete de piatră cu un desen expresiv și complicat creează un contrast interesant cu simplitatea mobilierului și a podelei
Ecranul chinezesc creează un perete ajurat - în spatele său există un pasaj către dormitorul și baia copiilor
O terasă spațioasă, finisată cu plăci de piatră și compoziții de rododendroni atent planificate în grădină completează arhitectura stabilimentului
Terasa este o grădină interioară deschisă. Așa cum a fost intenționat, a devenit un lounge de vară în aer liber
Pe terasa însorită, în vecinătatea bambusilor exotici, există un loc pentru o masă de grădină
Vatră rotundă înconjurată de un vârf gros de lemn. Grătarul coborât rămâne ascuns în capotă atunci când nu este necesar.
Interiorul pavilionului de ceai cu șemineu din piatră este potrivit și pentru locuitorii din zilele mai reci
Pavilioanele din grădină stau pe un perete de piatră special așezat pe marginea parcelei
Pavilionul deschis este un loc perfect pentru întâlnirile sociale de vară într-o atmosferă aproape de vacanță
Proiectarea cuprinzătoare a inclus, de asemenea, un gard în jurul proprietății și o alee reprezentativă din cărămizi de drum
Planul parterului
Proiecție mansardă
Secțiune transversală prin structura acoperișului
O casă cu un etaj cu mansardă utilizabilă.Proiect de
reconstrucție interioară și amenajare a grădinii: arhitecți Magdalena Ignaczak și Jacek Kunca
Suprafața parcelei: 3000 m2
Suprafața casei: 350 m2
Locuitori: cuplu căsătorit Un
cuplu tânăr a planificat să construiască o casă spațioasă pentru o familie numeroasă. Au reușit să găsească și să cumpere un teren forestier frumos într-o zonă rezidențială lângă Varșovia. Pe el se afla o clădire rezidențială cu un singur etaj neterminată, aproape toată lățimea parcelei.
Planul era simplu: demolați casa, care nu a fost finalizată de proprietarii anteriori, și în locul ei ridicați o altă clădire conform noului plan.
Să nu fie demolat
Bucuria inițială față de investiția făcută s-a transformat rapid în anxietate legitimă. S-a dovedit că reglementările locale în vigoare în acest domeniu au exclus posibilitatea eliminării structurii existente. Dacă casa ar fi demolată, parcela ar câștiga automat statutul de zonă forestieră, ceea ce împiedică construirea unei noi case pe ea!
În această situație, investitorii au fost obligați să decidă reconstruirea clădirii existente. A fost foarte dificil și riscant, deoarece casa avea o formă arhitecturală complet nereușită, precum și o structură specifică din elemente de beton de dimensiuni mari.
Magdalena Ignaczak și Jacek Kunca de la studioul de arhitectură JM Studio Architektoniczne și-au asumat sarcina de a dezvolta un design cuprinzător pentru reconstrucția corpului, interiorul și dezvoltarea grădinii cu clădiri de grădină și garduri.
Etajul vechi: pentru a înlocui sau reînnoi?
Conversia dezavantajelor în avantaje
Sarcina noastră - spun designerii - a fost să propunem un nou concept arhitectural al clădirii, astfel încât forma sa să formeze un tot atrăgător cu interiorul și grădina și, mai presus de toate, să ajustăm clădirea la nevoile noilor proprietari. Având în vedere limitările cu care ne confruntăm, ne-am simțit un pic ca renovatorii care adaptează obiectele de acum secole la standardele moderne. Am încercat să ținem cont de locația casei din zonă și să subliniem avantajele rezultate ale locației.
Proiectul de reconstrucție trebuia să țină cont și de planurile proprietarilor, legate în primul rând de dorința de a mări familia și, în al doilea rând - de vizitele frecvente ale oaspeților. Acest lucru a necesitat furnizarea unui număr și dimensiuni adecvate de camere, în special bucătărie, sufragerie și cameră de zi (planul parterului).
Designerii au fost inspirați de soluțiile propuse cu ani în urmă de arhitectul remarcabil Frank Lloyd Wright. Pornind de la ideea sa de a combina casa cu împrejurimile sale și de a termina clădirile cu materiale naturale, cum ar fi piatra sau lemnul, au decis să folosească geamuri mari, să deschidă casa în grădină și să finiseze părți mari ale acesteia cu piatră brută. Clădirea cu un etaj a fost, de asemenea, ridicată pe cât posibil. O altă sursă utilizată de designeri a fost arhitectura Orientului Îndepărtat - de aici accentele chineze și indoneziene.
Din motive formale, elaborarea documentației tehnice pentru birou a fost încredințată autorului primului concept de casă.
Finisarea pereților și a acoperișului
Pereții au fost construiți din plăci de beton lut expandat, care au fost întărite prin turnarea peste ele a unei jante de 40 cm. Extensiile laterale solide și pereții structurali externi noi ai frontului reconstruit al casei au îmbunătățit stabilitatea structurală a clădirii. Acesta a fost, de asemenea, întărit de „îndreptarea” corpului principal din partea laterală a grădinii, cu stâlpi noi de colț și o grindă deasupra ferestrei înalte.
Acoperișul de tablă din tablă, cu ghinde căzând din tamburul stejarilor, a fost înlocuit în timpul renovării cu țiglă bituminoasă de diferite texturi. Gresia elegantă dintr-o gamă de gri patinat arată un pic ca zoster sau ardezie. Acoperișul care iese peste arcada din fața intrării este susținut de stâlpi dubli din lemn, care în același timp constituie un accent decorativ original.
Grinzile eficiente
Complicate ca formă, grinzile din lemn îndeplinesc atât o funcție structurală, cât și decorativă. Sarcina lor principală este susținerea acoperișului plicului. Arhitecții au depus toate eforturile pentru a se asigura că creează simultan - inclusiv interiorul înalt de 7 metri - un element decorativ atractiv. De aici și ideea de a înlocui elementele de fixare tradiționale cu elemente din metal negru, tăiate din tablă și răsucite cu șuruburi vizibile. Aceste detalii vizibile adaugă o claritate tehnică interiorului și contrastează cu căldura lemnului.
Culorile lemnului din care au fost realizate grinzile au fost dezvoltate cu aceeași grijă ca și alte elemente de design interior. Culoarea lor trebuia armonizată cu culoarea ramelor ferestrelor și a lemnului exotic de pe podea.
Piatra pe fațade și la interior
Întrucât implementarea completă a clădirii, de la lucrări de construcție la finisare și design interior, a fost realizată de arhitecți, multe detalii au putut fi selectate și rafinate foarte precis.
Acesta a fost cazul, de exemplu, în căutarea unei pietre potrivite pentru a termina zidurile care a durat câteva săptămâni. În cele din urmă, s-a decis să se utilizeze o ardezie de cuarțit gri-crem, cu o lumină ușor iluminantă, moale.
Totul a fost completat de mobilier conceput special pentru această casă - mese, rafturi, dulapuri, precum și bucătărie, baie și dulapuri.
Aceeași piatră prețioasă ca și în interior cu o îmbinare de beton gri crud (foto) a fost folosită și pe fațadă (foto), creând un întreg coerent cu culoarea cremă a celorlalți pereți interiori și exteriori. Învelișul exterior a fost montat pe un perete adăugat special, creând o treaptă, subliniind diferența de materiale.
Îndreptarea corpului
În timpul reconstrucției, ferestrele de la capetele opuse ale casei au fost îndepărtate, astfel „îndreptându-se” conturul clădirii. De asemenea, a fost posibilă mărirea holului de intrare și a spațiului de bucătărie printr-o mică extensie. Corpul principal al clădirii din partea grădinii a fost, de asemenea, extins. Bucătăria este conectată perfect cu sala de mese spațioasă.
Arcada de intrare a fost creată datorită acoperișului proeminent pentru a-și alinia linia cu garajul situat pe aripa stângă. În același timp, carportul adiacent aripii drepte a casei a fost îndepărtat.
Amenajare interioară
Partea centrală a clădirii, la care se accesează printr-o ușă situată într-o arcadă mare, este ocupată de un hol mare, cu un dulap adiacent. Zona de intrare este separată de vasta cameră de zi printr-un șemineu care ajunge până la tavan.
În partea stângă a sufrageriei (cu privirea de la intrarea principală) există o ușă care duce la două camere pentru copii și o baie alăturată. Au fost acoperite cu ecrane chineze ajurate.
În partea dreaptă a camerei de zi există camere pentru proprietari. Există un dormitor mare cu dulap și baie, care a fost creat datorită unei extensii laterale. Este echipat cu o cadă asemănătoare unei piscine în miniatură (120 cm × 180 cm), o chiuvetă și o toaletă cu bideu. Întregul lucru este completat de un duș spațios și deschis.
Aripa laterală găzduiește încăperi utilitare, inclusiv o cameră de cazan cu o spălătorie. Un coridor duce la ele, care face legătura cu garajul.
În partea dreaptă a sufrageriei există scări din oțel care duc la mezanin, folosite ca cameră de lucru.
În scopuri de locuit, a fost folosit și spațiul de deasupra garajului, creând o cameră de oaspeți sub acoperișul înclinat și două compartimente mici de depozitare.
Împrejurimi apreciate
Casa se deschide cu o fereastră imensă - care atinge tavanul sufrageriei - spre grădină (foto). În perspectivă, este vizibilă o pădure înaltă, care conferă reședinței familiei un caracter specific.
În jurul casei sunt proiectate terase spațioase și o grădină, al căror motiv principal sunt rododendronii mari, cu culori de flori atent selectate - de la roz la violet și soiuri de azalee roz, veșnic verzi. Arțar japonez colorat a fost plantat în jurul pavilioanelor de grădină, oferind împrejurimilor un caracter extrem de oriental. Terasa este decorată cu aglomerări înalte de bambus.
La o oarecare distanță de clădirea principală, în partea din spate a grădinii, au fost ridicate două pavilioane de grădină alăturate: un grătar deschis pe plan pătrat și un pavilion dreptunghiular de ceai cu geamuri glisante mari. Ambele pavilioane cu o structură deschisă erau acoperite cu acoperișuri îndoite cu un unghi mic de înclinare. Formele lor se referă la conceptul arhitectural al clădirii principale. Înconjurate de pădure, formează un ansamblu bine gândit, armonios împreună cu clădirea rezidențială și deservesc membrii gospodăriei aproape tot timpul anului.
În fiecare săptămână, ultimele știri despre construcții, renovări și finisaje interioare prin e-mail: VEZI UN EXEMPLU

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare