Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Înălțimea grădinii - vedere la avangarda (înaltă pe două etaje)
Vedere din grădină
Vedere de la intrarea în garaj
Cota frontală (vest)
Înălțimea grădinii (sud)
Cota estică
Cota nordică
Vedere din coridor către zona de living
Zona de locuit
Planul parterului
Proiecție la mezanin
Suprafața utilă: 246,5 m2
Suprafața terenului: 2.000 m2
Autori: Raphael Łosiak arhitecți și Bartholomew Siwak, Arhitecți Łosiak-Siwiak
Contact: ul. Roosevelta 16/6, 90-056 Łódź, www.losiaksiwiak.pl, [email protected], tel. 606 621 551; 42 630 43 56
Studioul de design original Architekci Łosiak-Siwiak a fost înființat în 2000. De peste o duzină de ani își implementează ideile inovatoare. Are un program precis definit de cooperare cu investitori privați și comerciali. Scopul studioului este cel mai bun serviciu posibil pentru clienți, prin crearea unei arhitecturi originale, simple și funcționale, utilizând cele mai noi tehnologii și tendințe care sunt în conformitate cu tradiția gândirii arhitecturale și a ecologiei.
Investitori
Proiectarea acestei case a fost comandată de o familie de patru persoane, care până acum locuia într-un bloc tipic de oraș mare. Părinții și doi copii din multe școli au ocupat trei camere cu baie și bucătărie, cu o suprafață totală de 70 m2. Datorită moștenirii primite și a multor ani de economii, investitorii ar putea planifica să se mute dintr-un apartament dintr-un bloc în propria lor casă.
Conform ideilor lor, casa urma să fie funcțională și modernă, cu o formă simplă și curată. De asemenea, ar trebui să fie cât mai strâns legată de peisajul înconjurător.
Dar fațada? (VIDEO)
Complot
În urmă cu mulți ani, investitorii au cumpărat o bucată de pajiște (2.000 m2) de la un fermier local lângă o pădure care crește la periferia orașului. Plănuiau să construiască acolo o casă de vară modestă. Cu toate acestea, această idee nu a putut fi pusă în aplicare din motive financiare. Între timp, terenul pe care a fost amplasat terenul a fost cultivat. Alături a fost construit un drum cu suprafață de pietriș, iar în apropiere au fost ridicate mai multe case unifamiliale. Datorită fondurilor preferențiale din Uniunea Europeană, lunca a fost drenată și a fost furnizată apă curentă.
Ipoteze de proiectare
Casa este concepută pentru o familie de patru persoane. A fost conceput în așa fel încât spațiul său într-un mod funcțional și clar să răspundă nevoilor membrilor mai mari și mai tineri ai gospodăriei. Un loc în care toată lumea poate petrece timpul împreună în timpul zilei este un living spațios, cu o bucătărie mare și o sufragerie, iar în zilele calde - de asemenea, o terasă cu o piscină în curte.
La planul de la parter, sunt vizibile în mod clar trei zone de utilitate: zi, noapte și zone de utilitate conectate la garaj. Inițial, mansarda trebuia să fie pe deplin dezvoltată, dar în cele din urmă a fost abandonată și sub acoperiș a fost construită o mezanin spațioasă.
Aspectul clădirii
Casa este formată din două blocuri unite între ele. Cubul inferior, cu un etaj, în timp ce cel mai înalt, mai clasic, este acoperit cu un acoperiș în două ape fără streașină. Aceste forme geometrice simple au fost folosite pentru a obține efectul de calm și modernitate.
Cele două blocuri care alcătuiesc casa au fost finisate în culori contrastante. Cea inferioară este acoperită cu tencuială neagră, cea superioară este îmbrăcată cu o foaie plată albă cusută (culorile pot fi folosite interschimbabil, în funcție de preferințele individuale ale investitorului).
În partea de la parter din partea laterală a grădinii, există geamuri mari, echipate cu jaluzele mobile din lemn, care nu numai că protejează împotriva soarelui, dar constituie și un element suplimentar atât pentru interior cât și pentru fațadă. Zona de intrare în casă este accentuată de ușile albe, care contrastează cu fațada neagră. Terasa care înconjoară clădirea cu o piscină integrată în suprafața sa este finisată cu beton neted. Avangardismul înalt cu două etaje, care se ridică de pe fațada sudică, merită atenție. Este o parte a dormitorului părinților, care a câștigat eleganță și spațiu datorită acestuia.
Interioare și funcțiile lor
Interiorul este împărțit în trei zone: zi, noapte și zone de utilitate, conectate cu un garaj deschis.
Zonă de zi. Se compune dintr-un living mare cu bucătărie și zonă de luat masa. În sufragerie, fiecare perete are o funcție separată. Pe unul dintre ei există un televizor; sub ea este o fereastră joasă, lungă și îngustă cu vedere la zona piscinei. Celălalt perete este decorat cu un șemineu cu un depozit de lemn interesant integrat. A treia este complet vitrată - există o vedere a grădinii prin ușile mari ale terasei. Dacă gospodarii preferă să se izoleze de lumea exterioară, pot acoperi geamuri mari cu jaluzele din lemn. Chiar lângă bucătăria cu o insulă mare, există un loc pentru o sufragerie și o cămară la îndemână.
Zona de noapte. Găzduiește dormitorul părinților cu baie și dressing și două camere pentru copii. O baie publică este proiectată lângă intrarea în casă. Această baie servește toți membrii gospodăriei și oaspeții acestora.
Zona economică. În această parte a casei există o spălătorie și o centrală termică. De aici, puteți merge la un garaj cu două mașini (sau, alternativ, la un adăpost).
Limitele dintre zonele individuale sunt accentuate de materialele utilizate pentru finisarea pardoselii: în zona de locuit este lemn ușor, în zona de utilitate - beton.
Mezaninul este vizibil de la parter. Demisia de la așezarea tavanului pe întregul parter și construirea unei mansarde a făcut ca interiorul casei să pară mai spațios (proiectul poate fi implementat și într-o versiune cu mansardă rezidențială).

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

De ce fumează șemineul?

Când ardeți în șemineu, puteți mirosi fum. Care ar putea fi cauza și este periculoasă? Piotr P., Opoczno…

Pompa de căldură sursă de aer

Anul viitor urmează să-mi renovez casa. Este situat în Pomerania, într-o zonă fără gaz. Este suficient să-l încălziți doar cu o pompă de aer ...…

Conectarea încălzitorului de gaz la coș

Un instalator pe care îl știu m-a ajutat să conectez aragazul din baie. Un specialist, pe care l-am chemat să-l pornească, a spus că gazele de eșapament nu trebuie să fie ...…