Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Casă înainte de reconstrucție
Fațada de intrare dinspre sud
Corpul casei este format din doi cuboizi de înălțimi diferite strânse împreună, acoperite cu un acoperiș abrupt
Intrarea principală în casă este la primul etaj
Partea laterală, nord-vest
Terasa, întinsă de-a lungul peretelui de sticlă al sufrageriei, a fost acoperită sub forma unei structuri ajurate
Pereții înalți ai genunchiului au permis instalarea ferestrelor destul de mari
Vizualizare vizuală frontală
Vizualizarea camerei de zi
Planul parterului
Planul etajului

Fișă tehnică a proiectului
Suprafață utilă: 290,2 m2 Suprafață construită - 158,3 m2
Suprafață parcela - 1534 m2
Autori de proiectare: arhitect Joanna Wichniewicz și arhitect Joanna Zaorska, Pracownia Projektowa Bozart
Contact: tel. 22 828 92 25; e-mail: [email protected]
Locația casei pe teren
Principala limitare în planificarea reconstrucției casei a fost amplasarea ei în raport cu direcțiile lumii. Intrarea în proprietate este din sud, iar zona se ridică spre nord. Întreaga parte nordică a parcelei este împădurită. Prin urmare, extinderea a fost posibilă doar spre sud. Intrarea și intrarea în clădire trebuiau amplasate din sud datorită amplasării intrării în proprietate. Aceasta este o situație extrem de nefavorabilă. Principala dificultate a fost modelarea clădirii în așa fel încât să „recâștige” cele mai bine iluminate fațade pentru casă.
Ipoteze de proiectare
Întrucât clădirea existentă consta dintr-un număr mare de camere foarte mici, nu avea spațiu. Cu toate acestea, era în stare bună și investitorul a decis să o păstreze. Deci, a fost necesar să se adapteze extensia la sistemul existent. Amplasarea scării a avut un impact deosebit de semnificativ asupra formei și aspectului funcțiilor casei.
Podea. Datorită diferențelor semnificative la nivelul solului, etajul principal al clădirii se afla la etajul al doilea. Acest lucru a permis conexiunea sa cu grădina și separarea orizontală a zonei de intrare de zona de odihnă. Terasa lounge, orientată spre vest, era cu un etaj mai înalt decât intrarea în garaj. Din sala de mese, situată la același etaj, era o ieșire directă către grădină pe partea de est.
Amplasarea etajului principal al clădirii cu un etaj mai înalt decât intrarea în parcela a dus la faptul că intrarea principală a casei se afla și la acest etaj. Prin urmare, scările au apărut afară și pentru a încuraja intrarea, acestea trebuiau să fie reprezentative.
La subsol există un garaj, dar și camere de recreere: o cramă și o cameră cu șemineu pentru degustare.
Podeaua acoperișului. Planul de dezvoltare locală impunea acoperișuri înclinate și înălțimea clădirii. De aici și nevoia de a pune o podea în acoperiș. Structura sa a fost proiectată în așa fel încât să ofere rezidenților cât mai mult spațiu utilizabil posibil. A fost posibil datorită utilizării unor pereți înalți la genunchi și deschiderii încăperilor către acoperiș. În acoperișul existent, numărul stâlpilor de construcție din lemn a fost redus la minimum, ceea ce face de obicei dificilă amenajarea camerelor mai târziu. În schimb, arhitecții au introdus elemente de oțel în structura din lemn.
Investitorul a dorit să maximizeze valoarea peisajului parcelei. Prin urmare, designerii au analizat cu atenție perspectivele viitoare din ferestre. Casa are deschideri panoramice pe toate laturile, dar proiectate în așa fel încât să evite priveliști neinteresante ale clădirilor învecinate.
- Proiectul a fost dezvoltat în strânsă cooperare cu investitorul. A existat și o ceartă cu privire la priorități. Cu toate acestea, disputele au fost constructive - ne-au obligat pe noi și investitorul să gândim în detaliu și să le verificăm așteptările. - spun autorii reamenajării. - Rezultatul final este un investitor mulțumit care nu a avut impresia că și-a imaginat ceva diferit.
În timpul lucrului - după prima fază a analizei posibilităților, când aspectul funcțional al casei se cristalizase deja - au fost create vizualizări, care arată aspectul final al clădirii. Este aproape identic cu adevăratul lucru. Desigur, modificările au fost introduse în etapa de construcție, dar nu diferă de ipotezele de bază ale proiectului.
Planuri case - descriere:
plan parter: scara 8 m2; hol de intrare 11 m2; coridor 12 m2; baie 5 m2; bucatarie 12 m2; sufragerie 23 m2; living 40 m2
Planul etajului: scara 8 m2; coridor 7 m2; baie 5 m2; camera 16 m2; dormitor mare 18 m2; cameră cu baie 19 + 5 m2
În fiecare săptămână, ultimele știri despre construcții, renovări și finisaje interioare prin e-mail: VEZI UN EXEMPLU

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

Loft în stil scandinav în New York

El poate coace pâine tradițională, poate construi o masă, poate proiecta o piesă de mobilier de lux și o pălărie originală. Împreună cu soția sa, jurnalist de profesie, și trei copii ...…