Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Diviziunile clasice ale fațadei în bază, perete și finisaj au fost confruntate cu un stil modern, orizontal
O cameră de zi în aer liber, adică o terasă deasupra garajului. Vitrarea mare oferă conexiune vizuală cu spațiul de la parter
Zona de odihnă. În fundal, în spatele unui perete de sticlă, există o ecluză neobișnuită de piscină cu șemineu, care co-creează spațiul de living
Subsol - zona de intrare. Elemente înalte (240 cm) - uși, oglinzi, decorațiuni - sporesc optic interiorul scăzut. Pereții și ușile sunt căptușite cu plăci laminate. Fotogramele lui Kuba Jasek oferă o iluzie de profunzime și perspectivă
Vedere din podea. Un astfel de spațiu ar putea fi evocat datorită sticlei multistrat în care scările, tavanul și balustradele erau „îmbrăcate”. Interioarele părților vii și cele private sunt mărite optic
O parte din interior cu un șemineu cu vatră rotativă - un clasic al designului contemporan. Pereții piscinei sunt decorate cu policromii Barbara Sąsiadek
Blat de bucătărie din granit flăcat cu o textură de coajă de portocală care încălzește vizual piatra
Bucătărie - caracterul său minimalist este înmuiat de suprafețe mari de lemn natural (stejar decolorat) contrastate cu textura blaturilor (granit flăcat) și a suprafețelor metalice ale frigiderului și a fronturilor dulapurilor înalte de bucătărie, precum și …
Cea mai spectaculoasă vedere la parter. Casele cu o perspectivă atât de lungă (31 m) sunt rare. Așezarea zonelor funcționale individuale pe o axă dă un efect interesant și este cel mai mare avantaj al zonei de locuit
Lounge de cafea mobilat în stil Art Deco, la un pas de ieșirea pe terasă. Profilele din aluminiu au făcut posibilă utilizarea geamurilor mari
Altitudine sudică. Există o piscină în spatele geamurilor mari, cu geamuri ușor nuanțate
Planul casei - parter
Planul casei - mansardă
Proprietarii - un cuplu de medici și un fiu de șase ani - au acționat încet, conform unui plan prestabilit. Au vrut să aibă o familie și o casă reprezentativă, care să le ofere confort, comoditate, un sentiment de siguranță și, în același timp, să fie moderne în stil și formă. Datorită profesiei lor, au planificat, de asemenea, să includă două birouri cu facilitățile de rezervă necesare în cabina clădirii. Toate acestea au dus la necesitatea creării unei case cu o suprafață relativ mare. Întrucât clădirea, în ciuda ipotezelor adoptate, urma să fie relativ simplă și modestă, bara transversală a fost suspendată sus.
Ascuns în peisaj
A fost nevoie de mult timp pentru a găsi un complot potrivit. În cele din urmă, într-un oraș mic situat în zona pitorească a Jurei Krakowsko-Częstochowska, lângă centrul său, investitorii au găsit un loc cu un caracter intim - o enclavă de verdeață naturală care crește pe o mică escarpă caracteristică acestei zone.
Pereții copacilor bătrâni au creat un colț liniștit care a făcut posibilă uitarea apropierii celorlalte case. Era cu atât mai important cu cât investitorii doreau să aibă o casă deschisă în împrejurimile sale, cu geamuri mari, care nu semănau cu clădirile tradiționale cu acoperișuri înclinate, pereți groși și ferestre mici, care au fost ridicate aici de generații. Prin urmare, au dorit ca împrejurimile să protejeze viitoarea casă de ochii trecătorilor și vecinilor și să permită o oarecare independență în ceea ce privește forma clădirii.
Așa că nu iese prea mult.
Problema pe care arhitecții trebuit să se confrunte a fost cilindreea planificată a casei, depășind cu mult standardele tipice ale clădirilor din jur.
Ca parte a zonei impresionante de locuit, proprietarii au dorit, printre altele, să aibă o piscină mare, care a crescut semnificativ dimensiunea clădirii. Și aici, avantajul parcelei cumpărate a fost escarpa, în care s-a decis intrarea în casă, ascunzând parțial volumul mare în versanți.
Forma și stilul casei au fost, de asemenea, foarte influențate de faptul că investitorii au dorit să păstreze forma clădirii cât mai simplă posibil și să o acopere cu un acoperiș regulat.
Drept urmare, casa a luat forma unei foste clădiri agricole, un „hambar rezidențial” în formă de dreptunghi foarte alungit. O formă atât de atent selecționată a făcut posibilă încadrarea perfectă a corpului în partea ridicată a parcelei, a permis conexiunea maximă a interiorului clădirii cu peisajul înconjurător și, în același timp, a permis păstrarea tuturor încăperilor necesare într-un corp compact. În același timp, însă, după cum recunosc proprietarii și arhitecții, a stârnit neliniște în rândul locuitorilor locali, care, obișnuiți cu alte tipuri de clădiri, priveau cu neîncredere clădirea care se construia în vecinătatea caselor lor. A devenit cu atât mai important să distribuiți toate funcțiilecă corpul este cât se poate de jos și nu domină prea mult pe creasta clădirilor din jur. Cu toate acestea, dorința de a ține sub control înălțimea întregii case a avut prețul său - a fost necesar să se limiteze înălțimea etajelor individuale la minimum. Înălțimea admisibilă de 2,60 m în locuințele multifamiliale dintr-o casă cu interioare extinse necesită o amenajare deosebit de atentă și atentă.
Pe trei etaje,
Casa este formată din trei niveluri. În partea de jos, există cabinete medicale cu facilități de rezervă, încăperi utilitare și un garaj cu o terasă spațioasă pe acoperiș. Există dormitoare cu băi sub pantele acoperișului.
Centrul casei este nivelul mediu. Aici se află livingul, sufrageria, bucătăria și zona piscinei. Propusă de un cuplu de arhitecți, Barbara și Piotr Średniaw, arhitectura casei a făcut posibilă implementarea ideii investitorilor de a amplasa toate camerele publice principale în fațadă.
Nivelul general accesibil a fost proiectat în așa fel încât să constituie un spațiu, deși are zone funcționale clar marcate. Această omogenitate este asigurată de utilizarea unor cantități mari de geamuri de sticlă. Datorită acestui fapt, nu numai spațiul intern al casei este transparent, ci și peisajul influențează caracterul interiorului său, devenind un acționar egal în întregul concept arhitectural.
Distribuie, nu aproape
Este sigur să spunem că în această casă, cu proporții foarte alungite și tavane relativ joase, sticla a jucat un rol decisiv în modelarea spațiului. Punctul culminant al arhitecturii interioare sunt scările situate în mijlocul clădirii, care duc de la intrarea principală la etajul inferior până la cea mai înaltă parte privată. Pentru a nu deranja perspectiva și, în același timp, pentru a deschide interioarele în sus, acestea au fost realizate nu din materiale tradiționale, ci din sticlă transparentă.
- În opinia mea, cea mai importantă sarcină a unui arhitect în conturarea unui interior este căutarea spațiului, mai ales atunci când avem de-a face cu o clădire lungă cu etaje relativ mici. Sticla, care împarte fizic încăperile, nu închide spațiul și chiar creează impresia unei perspective mai largi, este de neînlocuit - subliniază autorul designului interior, Ewa Jasek.
Și adaugă:
- Combinând suprafețe transparente și lucioase cu mat, puteți obține efecte artistice surprinzătoare, menținând în același timp disciplina aspectului interior.
Datorită utilizării abile a diferitelor geamuri de sticlă, precum și a funcționării luminii (în locul candelabrelor au fost folosite cuburi de oțel cu halogeni), sala de mese, camera de zi și piscina sunt aranjate într-o succesiune de atracții vizuale. Utilizarea sticlei vă permite să încadrați perfect spațiul și să uitați de tavanul scăzut.
Atractivitatea acestui interior este influențată semnificativ de consistență și de alegerea corectă a culorilor. Investitorilor le place o gamă strălucitoare de culori (în special bej și gri), apreciază designul contemporan, dar cel care se caracterizează prin cea mai mare simplitate de formă. În timpul implementării interiorului casei, preferințele lor au fost pe deplin luate în considerare de către designeri. Interioarele au o paletă echilibrată de bejuri gri și gri. Se armonizează perfect cu geamurile de sticlă, creând un întreg organic saturat cu lumină.
Zona de relaxare sau farmecele arhitecturale.
Pe acest fundal, spațiul pentru piscină este mai clar marcat, cu un policrom colorat inspirat din picturile lui Joan Miró.
Investitorii au participat activ la modelarea acestui interior, precum și a altor spații de acasă - au fost implementate multe dintre diferitele lor idei.
Căutarea și selectarea plăcilor care se potrivesc gusturilor lor, discuțiile despre textura sau culoarea sticlei au devenit - așa cum se spune - o aventură interesantă. Datorită acestui fapt, ele ar putea fi inițiate în arcana artei arhitecturale a spațiului încântător.
De exemplu, au asistat la transformarea încuietorii dintre piscină și zona de relaxare (necesară din motive tehnologice) într-un interior vizual interesant și funcțional, cu un șemineu decorativ.
Toate aceste tratamente arhitecturale, atât în ceea ce privește corpul, cât și decorul, au însemnat că astăzi proprietarii pot fi cu adevărat mândri de efectul realizat. Au o casă modernă, spațioasă și confortabilă, unde nu numai că vă puteți relaxa, ci și să lucrați, să vă jucați sau să vă întâlniți cu prietenii.
Câteva cuvinte despre această casă Casă
unifamilială
Suprafață utilă: 460 m2
Arhitecți: arhitecti Barbara Średniawa, Piotr Średniawa
Amenajări interioare: arhitect Ewa Jasek
Rezidenți: o familie de trei
Suprafață parcela: 1490 m2



Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

De ce fumează șemineul?

Când ardeți în șemineu, puteți mirosi fum. Care ar putea fi cauza și este periculoasă? Piotr P., Opoczno…

Pompa de căldură sursă de aer

Anul viitor urmează să-mi renovez casa. Este situat în Pomerania, într-o zonă fără gaz. Este suficient să-l încălziți doar cu o pompă de aer ...…

Conectarea încălzitorului de gaz la coș

Un instalator pe care îl știu m-a ajutat să conectez aragazul din baie. Un specialist, pe care l-am chemat să-l pornească, a spus că gazele de eșapament nu trebuie să fie ...…