Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Când proprietarii casei prezentate erau copii, își petreceau deseori vacanța în Warmia și Mazury. De aici sentimentul lor față de aceste împrejurimi, care a dus la decizia de a cumpăra un teren aici și de a ridica o clădire.
Doamna casei își amintește încă sejururile de vară într-unul dintre sate, într-o cameră închiriată de la gazdă, unde ea și părinții ei s-au bucurat de vară și de soare. În noua ei casă, a vrut să „recâștige” acea lume și acele stări de spirit. Și probabil că a reușit pe deplin.
O casă inspirată de un hambar: certificatul unei
case unifamiliale. Suprafață utilă: 450 m2. Autorul proiectului: arh. Wojciech Hermanowicz. Rezidenți: patru persoane.
O casă inspirată de hambar: ca o mănușă
- Investitorii au avut o vedere clară asupra formei viitoarei case - spune arhitectul care a proiectat clădirea. - Forma sa urma să fie modelată pe un hambar de cărămidă tipic pentru aceste laturi. Acest concept mi s-a potrivit foarte bine, așa că am acceptat pe deplin să continui cu proiectul.
În conformitate cu voința investitorilor, punctul de plecare pentru lucrul la proiect a fost tradiția locală și numeroasele clădiri vechi din zona la care trebuia să se refere noua clădire. Pe vasta suprafață de câteva hectare cu lacuri, păduri și pajiști, a fost ales cel mai potrivit loc pentru întemeierea casei: o pantă sudică înaltă, înclinată ușor spre apă. Clădirea magnifică, care se referă în mod clar la forma unui hambar din Warmia, este încorporată în înălțimea zonei. Deoarece la începutul secolelor al XIX-lea și al XX-lea, ca urmare a interzicerii administrative a ridicării caselor din lemn și a clădirilor însoțitoare, clădirile din cărămidă dominau în această regiune, s-a decis ca casa să fie și din cărămidă.
A fost construit din clincher, cărămidă olandeză, format manual, cu un format mai mic decât cel obișnuit. Acoperișul în două ape este acoperit cu țigle ceramice tradiționale.
Pereți decorativi: ce în loc de vopsea și gresie (VIDEO) O
casă inspirată de un hambar: o viață nouă pentru vechea formă
Casa arată diferit din toate părțile. Înălțimile riscante sudice și nordice alungite ar putea da impresia unei monotonii evidente, dacă nu ar fi fost pentru aranjarea ritmică a planurilor largi ale stâlpilor, între care există ferestre în formă de portofel din sud, și pentru ca natura defensivă a elevației nordice să fie spartă cu o pantă și o intrare centrală cu o pasarelă.
Silueta alungită a clădirii a inspirat aspectul interior original. Comunicarea între camere individuale se desfășoară pe două căi. Primul este coridorul de-a lungul zidului nordic. A doua se întinde de-a lungul fațadei sudice sub forma unei galerii acoperite, cu terasă. Între ele există camere de zi și utilitare. Cele mai multe dintre ele pot fi accesate atât din coridorul „ușor” - sudic (prin uși largi de sticlă glisantă), cât și „întunecat” - nordic (printr-o ușă de lemn mai îngustă, articulată).
Din exterior, se intră în casă printr-o pasarelă metalică peste pantă. Acesta duce la etajul superior, care - spre deosebire de casele tradiționale - servește ca spațiu de locuit al casei. Datorită terenului, la etajul superior există un living cu o cameră de zi și o sufragerie, precum și o bucătărie și un dormitor cu o baie a casei tale. La etajul inferior există alte dormitoare și camere de oaspeți. În partea de sus, la mansardă, există și o cameră de joacă pentru copii.
Pentru a garanta intimitatea locuitorilor, jaluzelele metalice și deschise au fost proiectate în deschiderile galeriei sudice, umplând spațiul dintre stâlpii de cărămidă. După părăsirea lor, membrii familiei se pot plimba liber dintr-o cameră în alta sau se pot odihni, rămânând invizibili pentru lumea exterioară. Datorită obloanelor, acestea pot adormi și cu ferestrele deschise în nopțile calde, simțindu-se în siguranță. În plus, construcția rulourilor face ca lumina care pătrunde în interiorul casei să se refracteze în zilele senine, creând modele fantastice pe pereți, podele și mobilier.
Această lumină filtrată strălucește în majoritatea camerelor și contribuie la designul interior al clădirii.
Ferestrele omniprezente ale balconului sunt elemente caracteristice ale casei, sporind impresia de spațiu. Interesant este faptul că peisajul vizibil prin ele a fost extins nu numai prin interioare reprezentative, ci și prin bucătăria și baia proprietarilor. Prin urmare, cei care se scaldă într-o cadă de sine stătătoare se pot bucura de vederea pădurii care ajunge până la orizont, care pare a fi la îndemână.
Un element important al spațiului clădirii este, de asemenea, grila de acoperiș expusă în sufragerie și pe terasa acoperită conectată la aceasta.
Casă inspirată de hambar: detalii cu o semnificație non-retail
În astfel de interioare, mobilierul nu joacă cel mai important rol. Acestea completează doar un spațiu amenajat armonios, servind în principal confortul locuitorilor. Aceasta nu înseamnă, desigur, că nu au fost atent selectați. Dimpotrivă, s-a petrecut mult timp pentru a le găsi în podurile și piețele de purici din jur, pentru a le restaura și a le atribui locuri adecvate. Nu întâmplător, în ciuda aparentei lor incompatibilități, se încadrează într-o casă plină de trăsături ale tehnologiei moderne, forme industriale și materiale de construcție brute care nu își ascund originea.
Clădirea este plină de soluții surprinzător de ingenioase. Printre altele, aceștia sunt pereți interiori construiți dintr-o combinație de blocuri de beton aerat și grinzi de lemn, asemănătoare cu pereții încadrați din lemn caracteristici acestei zone. Pentru a oferi prospețimii pereților și a sublinia textura lor, blocurile au fost vopsite suplimentar cu un strat subțire de vopsea. Pe de altă parte, pereții adiacenți lavoarelor sunt acoperiți cu plăci ceramice - pentru a le proteja de umiditate și pentru a facilita curățarea. Cu toate acestea, acestea nu sunt produse tipice din ceramică pentru baie, ci plăci de aragaz produse de artista Krystyna Wacławek. În altă parte, în locul blocurilor s-a folosit placă aglomerată comprimată.Covoarele de bambus au fost folosite ca intrare a structurii de lemn a acoperișului. Și toate acestea pentru a face clădirea nu numai plăcută, ci și cât mai confortabilă pentru rezidenți. Nu doar proprietarii spun că a funcționat.
Casa este un bun exemplu al modului în care forma veche reconstituită creativ poate fi umplută cu conținut contemporan, creând un întreg armonios care completează peisajul natural fericit conservat.

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

Interioare: apartament în New York

Podelele urcă pe mese, câinele călărește liftul și labirintul de scări, ca în desenele magice ale lui MC Escher, pare să nu ducă nicăieri. Într-un nivel de patru ...…

Sala de mese: confortul insulei

În timp ce amenaja apartamentul, doamna Katarzyna a planificat imediat ca insula, care va servi și ca masă, să fie punctul central al spațiului de locuit deschis. Gazdă……

Sala de mese: masă în centru

Pinii și uneori păsările și animalele din pădure se uită prin ferestre imense. Nu e de mirare că într-un astfel de cartier gazda a decis să ...…

O amenajăm în stil scandinav

Albul este o chestiune grațioasă, poate fi scris în mod liber cu detalii interesante, oferind spațiului trăsăturile propriei personalități. Cum se conectează catarama perfectă ...…