Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

A fost nevoie de multă imaginație, precum și talent artistic pentru a construi o astfel de casă într-un loc care seamănă cu un pustiu uitat, printre brusture și urzici.
Satul Wiązówka a fost descoperit în anii 70 ai secolului trecut de tatăl proprietarului casei. Era un loc uimitor, cu o moară veche și case de țară. Această unicitate a fost nu numai în frumusețea sa naturală, ci și în locația sa. Este greu să găsești un defileu adânc pe câmpia Masoviei, prin care curg două râuri.
O schimbare generațională a gărzii
Cât a trăit tatăl meu, totul a mers ca de obicei. Terenul de cinci hectare a fost acoperit cu copaci - monumente ale naturii, în timp ce restul zonei a fost ocupat de o pădure încurcată de arbuști sălbatici și brusture și urzici înalte de doi metri. Printre un astfel de peisaj se număra o casă de lemn a unui tată, care semăna cu fostele case nobiliare cu ferestre mici, un zid jos, întunecat, cu grinzi și portrete ale strămoșilor.
Michał Zaborowski, moștenitorul Wiązówka, a decis să schimbe acest loc. Fără a-și sacrifica caracterul rural, și-a subliniat frumusețea prin curățarea proprietății de buruieni, lăsând să intre mai mult aer și lumină. Abia acum a fost posibil să apreciezi pe deplin peisajul pitoresc cu accente dominante ale copacilor antici.
Urmând ideile, nevoile și gusturile sale, noul proprietar a decis să construiască o casă aici - complet deschisă pentru împrejurimile renovate. A fost conceput împreună cu Jerzy Kumelowski - prietenul tatălui meu.
Cercetare și inspirație
În domeniul construirii de case, gazda noastră nu era un novice, deoarece clădirea planificată urma să fie a doua lui casă. Pe lângă o bogată experiență, i-a oferit și confortul de a nu se grăbi să creeze un alt loc. Avea un loc unde să locuiască, astfel încât să poată elabora meticulos fiecare detaliu al viitorului scaun, folosind sfatul unui arhitect cu experiență. Așa că a lipit încet modelele de hârtie ulterioare, căutând forma optimă. El a dorit ca arhitectura clădirii să se refere la estetica modernismului, dar fără a adera în mod sclav la canoanele odată dezvoltate. Acestea urmau să fie contrabalansate de trimiteri la tradiția locală, rurală.Sursa diferitelor inspirații a fost, printre altele, binecunoscutul muzeu în aer liber al terenului masovian din Sierpc adiacent scaunului familiei. Urmele acestor inspirații locale pot fi recunoscute, printre altele, în decorațiunile fascine de pe fațadele clădirii. Ar fi dificil să ne imaginăm o astfel de combinație dacă principiile dezvoltate în școala modernismului Bauhaus ar fi aplicate literalmente. Viziunea estetică a acestor artiști nu s-ar potrivi cu siguranță unei grădini de legume tradiționale, ca de la „Pan Tadeusz”, amenajată în imediata vecinătate a casei. Între timp, forma geometrică a clădirii prezentate este foarte plăcută însoțită de dovlecei, dovlecei, ridichi, dovleci, roșii și mărar …Urmele acestor inspirații locale pot fi recunoscute, printre altele, în decorațiunile fascine de pe fațadele clădirii. Ar fi dificil să ne imaginăm o astfel de combinație dacă principiile dezvoltate în școala modernismului Bauhaus ar fi aplicate literalmente. Viziunea estetică a acestor artiști nu s-ar potrivi cu siguranță unei grădini de legume tradiționale, ca de la „Pan Tadeusz”, amenajată în imediata vecinătate a casei. Între timp, forma geometrică a clădirii prezentate este foarte plăcută însoțită de dovlecei, dovlecei, ridichi, dovleci, roșii și mărar …Urmele acestor inspirații locale pot fi recunoscute, printre altele, în decorațiunile fascine de pe fațadele clădirii. Ar fi dificil să ne imaginăm o astfel de combinație dacă principiile dezvoltate în școala modernismului Bauhaus ar fi aplicate literalmente. Viziunea estetică a acestor artiști nu s-ar potrivi cu siguranță unei grădini de legume tradiționale, ca de la „Pan Tadeusz”, amenajată în imediata vecinătate a casei. Între timp, forma geometrică a clădirii prezentate este foarte plăcută însoțită de dovlecei, dovlecei, ridichi, dovleci, roșii și mărar …Viziunea estetică a acestor artiști nu s-ar potrivi cu siguranță unei grădini de legume tradiționale, ca de la „Pan Tadeusz”, amenajată în imediata vecinătate a casei. Între timp, forma geometrică a clădirii prezentate este foarte plăcută însoțită de dovlecei, dovlecei, ridichi, dovleci, roșii și mărar …Viziunea estetică a acestor artiști nu s-ar potrivi cu siguranță unei grădini de legume tradiționale, ca de la „Pan Tadeusz”, amenajată în imediata vecinătate a casei. Între timp, forma geometrică a clădirii prezentate este foarte plăcută însoțită de dovlecei, dovlecei, ridichi, dovleci, roșii și mărar …
Când teoria devine realitate A
fost nevoie de trei ani pentru a construi casa. Nu totul mergea fără probleme. Dificultățile au rezultat în principal din instabilitatea terenului pe care urma să fie construită casa. Cu toate acestea, domnul Zaborowski este obișnuit cu activități neobișnuite de construcție. Celebrul său studio de pictură din Varșovia a fost înființat într-un loc la fel de neconvențional - sub limita viaductului istoric de pe strada Karowa.
Când a început să construiască reședința familiei, pe de o parte, nu a vrut să se lipsească de bucuria aventurii de a construi, prin urmare unele dintre ideile sale îndrăznețe au fost puse în aplicare doar în timpul lucrărilor de construcție. Pe de altă parte, el era conștient de faptul că cele mai importante presupuneri trebuie specificate chiar de la început și apoi respectate. O astfel de condiție de bază a fost crearea unui interior cu cel mai deschis spațiu, cu ferestre mari orientate spre peisajul din jurul casei. Domnul Michał era, de asemenea, sigur că va fi necesar să se construiască un studio de pictură mare și înalt (8 metri înălțime); precum și crearea unui mezanin pentru vizualizarea modelelor dintr-o „perspectivă a păsărilor”.Această perspectivă, favorizată de artist, îl inspiră să creeze noi viziuni picturale.
Ca urmare a tuturor măsurilor de proiectare, a fost creat un spațiu uniform la parter, inclusiv camera de zi, bucătăria și sala de mese. Puteți vedea studioul prin ușa de sticlă. La primul etaj există două dormitoare cu facilități. Dormitorul stăpânului este însoțit de o baie deschisă spre cameră.

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare