Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Pajiștile și mlaștinile din Botshol sunt o rezervație naturală pentru plante rare, precum orhidee, vegetație mlaștină și păsări. Situat în mijlocul orașului Randstad, o mare regiune urbanizată din vestul Olandei, este o oază de pace și verdeață în zona înconjurătoare. Prin urmare, există restricții mari în Botshol în ceea ce privește construcția de case noi aici, precum și extinderea și renovarea caselor vechi. Modificările sunt lente aici.
O mare provocare pentru arhitect este să proiecteze o clădire care să îndeplinească cerințele rezidenților locali, să fie integrată cu natura și să se refere la tradiția locală de construire a caselor. În acest caz, NIO Architecten și-a asumat sarcina de a adapta și extinde vechea fermă. În centrul orașului Botshol, există o grădină care nu este accesibilă lumii exterioare. Ascunsă în verdeața din jur, aproape invizibilă din exterior, există două clădiri: o fermă și o anexă. Reconstrucția a fost realizată în așa fel încât să sublinieze atmosfera neobișnuită a acestei locații cât mai mult posibil.
Proiectarea se baza pe două acoperișuri de zinc distinse, sub care erau amenajate diferite spații. Anexa a fost transformată într-un pavilion, care servește în același timp ca salon și studio. Acoperișul din zinc este poziționat în diagonală peste clădirea pătrată din lemn. Arhitecții au decis să creeze un spațiu extrem de natural atât în exterior cât și în interiorul clădirii. Bucăți mari de ferestre se deschid spre grădină, estompând diferența dintre casă și grădină. Pista de lemn din jur adaugă ușurință clădirii. Face să pară că plutește în aer.
În interior există un decor minimalist. Printre cantitățile mici de mobilier, clasicele designului atrag atenția. Cuplul care locuiește aici a dorit să creeze o casă intimă și confortabilă, care să îndeplinească atât funcțiile familiale, cât și cele sociale, dar, mai presus de toate, ar servi drept relaxare. De aici și cantitatea mare de materiale naturale din interior. Pereții luminoși, podelele din piatră, placările naturale se armonizează cu natura din jur.

Marta Kołacz

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare