Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Amprenta
Casă unifamilială, cărămidă, subsol
Suprafață totală: 300 m2
Suprafață
parcelă : 1500 m2 Reconstrucție și amenajări interioare: designer Wiesław Olko, arhitect Stratos Gafos și Marek Olko Rezidenți: șase persoane
Mulți ani, Marek Olko și familia sa au locuit într-o casă de lemn într-un azil forestier, departe de marele oraș și de imediata sa apropiere. Totul era în regulă atâta timp cât copiii erau mici și nu trebuiau să meargă la școală sau la diferite activități educaționale. Pe măsură ce a crescut, viața de pe margine a devenit o corvoadă. Gazdele noastre au decis să mute sediul familiei în vecinătatea Varșoviei, cu care domnul Marek a fost înrudit profesional ca partener al cunoscutului studio de design O&O European Design, pe care îl conduce împreună cu fratele său Wiesław.
Nu chiar din nou
Gazdele noastre au ales cunoscutul Konstancin de lângă Varșovia, unde locuiau mulți dintre prietenii lor, pentru noul lor loc de trai. După un diagnostic atent, s-a decis cumpărarea casei într-o cochilie și adaptarea acesteia la nevoile dumneavoastră.

Decizia de a renunța la construcție de la zero în favoarea adaptării clădirii existente a fost mult mai ușoară pentru investitori, întrucât, ca profesioniști din industrie, au putut evalua starea instalației și potențialul acesteia. Înainte de a cumpăra o casă existentă, este necesar să verificați cu atenție dacă reconstrucția nu va fi prea complicată și dacă vor apărea probleme neprevăzute în timpul acesteia. În caz contrar, reamenajarea poate fi mult mai greoaie și mai costisitoare decât construirea casei de la zero. Din fericire, după cum era de așteptat, calculele gazdei noastre au fost fiabile, iar evaluarea proiectului de construcție a fost corectă. Unul dintre avantajele clădirii este arhitectura sa simplă, care permite practic orice tip de transformare.
Parterul casei cumpărate era un spațiu deschis cu o cameră de zi, o sufragerie și o bucătărie. La primul etaj, noii proprietari au găsit trei camere mici cu baie, perfecte pentru dormitoarele copiilor, iar al patrulea - cel mai mare, adiacent unei băi și un dressing, care ar putea fi un dormitor pentru părinți. Cu toate acestea, au decis să reconstruiască.
În timpul numeroaselor sale călătorii, domnul Marek a devenit fascinat de cultura din Est, de arta și filozofia locală. Și a decis să transfere acele experiențe în patria sa, inclusiv în munca sa de designer, urmând principiile feng shui. Între timp, aspectul casei a fost nefavorabil din punctul de vedere al acestor reguli, de unde decizia de a introduce modificări.
Pentru a face planul clădirii mai aproape de modelul dreptunghiular, acesta a fost închis cu terase. Spațiul sufrageriei a fost, de asemenea, mărit, renunțând la colonada exterioară, care de fapt a beneficiat de silueta casei - a căpătat proporții mai bune. Mărirea tuturor ferestrelor a contribuit, de asemenea, la îmbunătățirea aspectului său, precum și a confortului general.
Peretele vitrat de pe partea scării arată deosebit de impresionant. Datorită acestui tratament, camerele de acasă au primit mult mai multă lumină și, în același timp, au o vedere atractivă a copacilor bătrâni care înconjoară casa. de succes
Transformarea benefică a clădirii a fost finalizată prin adăugarea de balcoane în față la primul etaj și schimbarea formei acoperișului și a șarpantei acoperișului (de la lemn la oțel). Casa a căpătat eleganță, iar mansarda existentă deasupra etajului 1 a devenit un living suplimentar.
Eleganță fără glamour
În comparație cu multe clădiri de palate din Konstancin, casa familiei Olko nu pretinde că este o reședință. Aceasta a fost presupunerea autorilor reconstrucției. Au dorit ca forma să fie caracterizată de economia mijloacelor folosite. Cu toate acestea, un ochi sensibil va aprecia griul rafinat al fațadei, ușor luminat cu o nuanță de albastru și completându-l cu un acoperiș ușor mai întunecat acoperit cu o foaie de zinc-titan. De asemenea, merită să fim atenți la pilaștrii dreptunghiulari, decorați cu relief liniar, care flancează ușa balconului, care sunt o referință subtilă la estetica art deco.
Creatorul tuturor schimbărilor și transformărilor arhitecturale, precum și inițiatorul designului interior este Wiesław Olko, fratele proprietarului proprietății.
Conceptul casei a apărut în timpul discuțiilor de familie, înregistrate în zeci de desene detaliate create de domnul Wiesław. Soția lui Marek, Marlena Olko, a adus și ea o contribuție semnificativă la forma finală a interiorului, veghind la echilibrul dintre viziunea artistică și latura practică a vieții de zi cu zi.
În spiritul contrastelor contemporane
Austeritatea și monocromul exteriorului clădirii sunt contrastate în mod conștient cu interiorul său, care este cald, multicolor și caracterizat prin bogăție și varietate de forme. Totuși, și aici, ca și la exterior, se poate vedea o structură disciplinată și o ordine spațială predeterminată. Designerii au obținut această impresie, printre altele, prin operarea eficientă a luminii, ascunzându-și adesea sursele și folosind doar efectele funcționării sale.
Camerele de la parter sunt calde și plăcute datorită panourilor din lemn de mesteacăn de culoarea mierii care acoperă pereții din hol și dressing, precum și furnirului de fag al dulapurilor de bucătărie, în mod surprinzător, dar eficient, în contrast cu fulgii de metal argintiu care acoperă o parte din mobilier. Toate elementele din lemn, precum și dulapurile și unele mobilier, sunt opera companiei Dawidczyk, care cooperează de ani de zile cu frații în implementarea proiectelor de către studioul O&O.
O influență importantă asupra caracterului spațiului interior o exercită și ușile eficiente, vitrate, glisante, între camere.
O caracteristică a interiorului este menținerea echilibrului corect între nevoia de confort și satisfacerea impresiilor estetice. Prin urmare, în sufragerie, canapele confortabile, spațioase, cu pernă care vă invită să vă relaxați, dar și un pian Blüter din 1898. Oglinda companiei britanice Harrison & Gill, preferată de designeri, atrage atenția, iar în sufrageria alăturată - o masă pliabilă din stejar francez pentru douăzeci de Moissonier, cu un set de scaune sculptate perfect asortat de producătorul italian Chelini. Decorul dormitorului este un pat cu baldachin realizat de o altă companie italiană Giorgetti, proiectat de celebrul arhitect britanic Leon Krier, care lucrează pentru Charles, prințul de Wales.
Obiectele de origine orientală, care par să patroneze casa, sunt vizibile mai ales în interior. La intrarea în casă, apare un semn chinezesc, care simbolizează fericirea și armonia familiei. Dulapurile din hol sunt acoperite cu poezii vechi chinezești care spun, printre altele, despre dragostea de viață. Aceste camere sunt, de asemenea, decorate cu vaze gemene chinezești, o cutie decorativă de aceeași origine, o statuie a lui Buddha din Birmania, o tetiere de gheișă și articole tradiționale din lac. Orientul Îndepărtat este chiar reprezentat în bucătărie sub forma unei elegante mese de cărți din secolul al XVII-lea.
Clădirea este încoronată cu o cameră spațioasă într-o mansardă recuperată. Căptușit cu saltele asemănătoare unor perne uriașe, servește recreere, relaxare și distracție și, prin urmare, cu ce ar trebui asociat și cu ce ar trebui să servească habitatul familial întruchipat în această casă.
Experiența proprietarilor
casei Konstancin determină în mare măsură viața familiei noastre. Având propria bucată de pământ și, în consecință, posibilitatea de a observa anotimpurile, schimbările care au loc în natură, precum și de a trăi pe mai multe niveluri - determină practica vieții de zi cu zi, creează o ierarhie a ceea ce este mai mult sau mai puțin important.
Casa funcționează bine în viața de zi cu zi. Credem că acesta este rezultatul unor schimbări profunde și, în același timp, gândite pe care le-am făcut în el. Au contribuit, printre altele, la o creștere semnificativă a suprafeței clădirii.
Grădina joacă un rol foarte important în împrejurimile noastre, deoarece nu exista în momentul în care am cumpărat casa. Acum grădina este decorul casei.
Dezavantajul este lipsa unui garaj, rezultat din perturbații administrative și legale. Cu toate acestea, credem că aceste obstacole pot fi depășite în viitorul apropiat.
Când am mobilat casa, am fost pe deplin ghidați de indicațiile vechiului sistem chinezesc, care ajută la găsirea celor mai adecvate moduri de amplasare a clădirilor, reconstrucția acestora, precum și amenajarea interioară și amenajarea mobilierului și obiectelor individuale. În conformitate cu regulile sistemului, am luat în considerare datele nașterii membrilor familiei, precum și regulile care determină fluxurile de energie pentru a optimiza impactul acesteia asupra bunăstării rezidenților.
Cea mai vizibilă schimbare a vizat planul clădirii. Întrucât precedentul semăna cu forma L defavorabilă din punctul de vedere al feng shui, am schimbat-o în proiecția ortografică recomandată.

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare