Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Casa, unde locuiau Ewa și Janusz la început, a fost construită de tatăl lui Janusz la sfârșitul anilor șaptezeci, ca o clădire fermă. În 1982, imediat după nuntă, tinerii au transformat clădirea într-un apartament pentru ei înșiși.
Casa înainte de extindere
- Am fost foarte fericiți atunci că putem trăi singuri, într-o casă separată, nu cu părinții noștri - spune Ewa, amintindu-și împreună primul apartament. - În acel moment, când era extrem de dificil să obținem un apartament, să nu mai vorbim de propria noastră casă, am apreciat-o foarte mult. Imediat după mutare, am fost amândoi atât de încântați încât am fost complet neimpresionați de suprafața mică a casei (doar 60 m2), nici de forma acesteia (și era un bloc simplu), sau de faptul că era foarte întunecat, deoarece nu avea ferestrele orientate spre sud.
Din păcate, bucuria s-a dovedit a fi scurtă, deoarece după un an petrecut în camerele mici și întunecate ale doamnei Ewa, lipsa spațiului a început să se deranjeze. Cu toate acestea, deși dezavantajele evidente ale primului apartament de căsătorie și-au iritat din ce în ce mai mult locuitorii, problemele legate de cumpărarea materialelor de construcție și calitatea acestora nu au încurajat renovarea sau extinderea.
Situația s-a schimbat abia în anii nouăzeci. Apariția materialelor de construcție și finisare bune, moderne în magazine i-a mobilizat pe proprietari să acționeze. Au simțit că timpul este potrivit și că nu ar trebui să mai întârzie. Și astfel s-a luat o decizie de extindere.
Vise materializatoare
După cum au decis, au făcut-o. După ani de vise și planuri nu foarte specifice, Ewa și Janusz au început să proiecteze o casă adevărată.
Au apelat la un specialist, arhitectul Marek Pohowski, pentru ajutor. În timp ce l-au asistat cu sârguință în lucrările de proiectare, au propus, de asemenea, multe dintre propriile lor soluții. Visând la modernizarea locuinței lor, aceștia răsfoiesc de mai mulți ani reviste de construcții și design interior. Deci, au avut mult timp în minte despre viitorul cuib al familiei, mai confortabil și mai luminos, deoarece domnul Janusz a folosit un băț pentru a desena conturul viitoarei case și dispunerea camerelor individuale din grădină cu un băț.
Au decis să transforme fosta casă cu un etaj într-o casă cu mansardă utilizabilă, cu o suprafață totală de 280 m2, lângă care au planificat și o terasă mare, de 60 de metri, parțial acoperită, precum și un pavilion de agrement cu piscină (70 m2).
Proprietarii au decis să răspândească planurile de construcție pe scară largă pe o perioadă mai lungă de timp, mai ales că noua casă urma să fie realizată din materiale de cea mai bună calitate.
- Credem că dacă îl construiești corect. Nu ne putem permite corecții ulterioare sau extinderi suplimentare. Trebuie să creăm noua noastră casă odată pentru totdeauna, pentru că doar cei cu adevărat bogați își pot permite să experimenteze și eventual să se schimbe sau să se mute - explică domnul Janusz. - Am decis să creăm imediat o casă ideală, una care nu va trebui schimbată. Prin urmare, nu putem economisi nici pe materiale de construcție, nici pe finisare.
La planificarea extinderii, proprietarii știau deja că nu vor avea suficienți bani pentru a o realiza rapid, mai ales că doreau să finanțeze totul, din economii și câștigurile curente. Nu au intenționat să susțină investiția cu un împrumut bancar, deoarece în anii în care au început să se extindă, ratele dobânzii erau încă foarte mari, iar riscul unei rate de schimb neașteptate crește - relativ ridicat. Investitorii au decis că banii pe care îi vor pierde din dobânzi și toate cheltuielile bancare ar fi mai bine cheltuiți direct pentru construcții. Deci s-a știut de la început
că nu va dura un an sau doi, ci doar câțiva ani.
Casa este în construcție
Fiind conștienți de faptul că locuirea pe șantier pentru o lungă perioadă de timp ar fi foarte împovărătoare (în plus, fără a stabili cu exactitate când se va termina investiția), Ewa și Janusz au decis să construiască rapid un garaj cu un apartament lângă casă pentru a aștepta mizeria construcției.
- Am decis că nu ne vom obosi într-o rulotă sau într-o altă clădire improvizată, nici nu am vrut să închiriem un apartament sau să locuim cu o familie. Am decis că singura soluție a problemei ar fi construirea unei mici case decomandate cu echipament complet, pe care ulterior să le alocăm oaspeților - adaugă domnul Janusz.
Extinderea a început în 1999. Economiile acumulate au fost suficiente pentru a construi un garaj cu un apartament și a ridica pereții noii părți a casei.
În prima perioadă de extindere, proprietarii au trebuit să locuiască într-un fragment din vechea clădire parțial demolată.
„A fost de nesuportat”, își amintesc ei. - Trăiam pe treizeci de metri, într-o cabină izolată. Acest lucru ne-a convins de corectitudinea ideii de utilizare temporară a unui nou garaj ca casă. După iarnă, facturile de încălzire erau uluitoare. De aceea, în primăvară am început să construim o casă de oaspeți.
O clădire de garaj joasă, cu un etaj, în formă de L, fără subsol, a fost realizată din blocuri Porotherm - același material de construcție planificat pentru extinderea și finisarea casei. Pereții exteriori sunt îmbrăcați cu gresie despicat, adus de la Szydłowiec. Structura de lemn a acoperișului a fost acoperită cu țiglă ceramică, iar apoi tavanul de lemn de deasupra parterului a fost izolat cu vată minerală (25 cm). Pereții din interiorul clădirii sunt finisați cu plăci de ipsos, iar podelele - cu travertin.
Clădirea este împărțită în trei părți. Cel mai mare este ocupat de viitorul garaj pentru două mașini (60 m2), din care puteți intra în camera de zi (30 m2).
Partea rezidențială este o mică cameră de zi deschisă spre bucătărie și o mică baie închisă, cu o anexă la duș. Lângă garaj și locuințe, o anexă (10 m2), separată de pereți, a fost decupată pentru angajații firmei proprietarilor, astfel încât aceștia să aibă un loc unde să mănânce și să se odihnească în timpul zilei de lucru. Anexa are o intrare separată de grădină.
Arhitectura și finisajul ambelor case - „mari” și „mici” - au fost planificate în mod deliberat în așa fel încât să se coreleze armonios între ele sub formă și materiale de finisare. În viitor, acestea vor fi, de asemenea, conectate printr-un drum de acces comun cu un pavaj de granit. Fragmentul său din jurul pensiunii este chiar gata.
La fel ca acasă
Clădirea garajului și a pensiunii a fost construită și terminată în decurs de un an. Are toate utilitățile necesare vieții - electricitate, gaz, alimentare cu apă, telefon, este conectat și la o fosa septică. Proprietarii s-au săturat atât de mult de inconvenientele vieții pe șantier, încât s-au ocupat de finisarea atentă a clădirii nu numai în exterior, ci mai ales în interior. Acest lucru este dovedit de materiale de înaltă calitate: exterior - fațadă de gresie și faianță ceramică franceză și interior - travertin, granit, mobilier colonial și aparate de marcă.
În timp ce amenaja interioarele acestei cabane „de supraviețuire”, doamna Ewa a angajat chiar și un designer de interior, Barbara Paszkiewicz, cu care a ales culorile pereților, țesăturilor și mobilierului. Proiectantul a sfătuit-o pe doamna casei să coboare tavanul deasupra sufrageriei cu 30 de centimetri - prin instalarea „copertinelor” de in ușor pe mai multe grinzi (sau mai degrabă grinzi fictive). Datorită acestui tratament, camera a căpătat imediat confortul și caracterul. Restul a fost completat cu țesături frumoase pe canapea, perne și ferestre, precum și suveniruri de la gazde aduse din călătorii străine.
Domnul Janusz s-a asigurat că viitorul garaj pentru două mașini este funcțional și la fel de bine finisat. Toți pereții și podeaua garajului erau căptușite cu țiglă și gresie, au fost instalate calorifere și o chiuvetă, iar un canal a fost instalat de-a lungul unuia dintre standurile auto, astfel încât mașina să poată fi spălată sub acoperiș iarna. Datorită finisării podelelor și pereților, întreaga cameră va fi, de asemenea, ușor de păstrat curată.
Finisajul bun, peste standardul garajului a însemnat că, deși proprietarii nu au planificat-o înainte, l-au inclus și în apartament în perioada de construcție. Au pus aici mobilier vechi pe care anterior intenționaseră să îl dea înapoi (dulapuri și rafturi și chiar un pat pentru oaspeți), au amenajat un loc de lucru. Spațiul lor de locuit a crescut, prin urmare, cu încă 60 m2, deși nu există fereastră și nu este la fel de elegant ca cel de alături în sufragerie.
Calitatea vieții de zi cu zi a devenit și mai mare atunci când Krzysztof Kosik, arhitect peisagist, a amenajat o grădină lungă de 1000 de metri în jurul cabanei. Există un foișor cu un grătar și un iaz, înconjurat de o peluză mare și pereți cu plante ornamentale.
Toate aceste activități au dus la o viață aproape confortabilă a proprietarilor, iar timpul de așteptare pentru a termina o casă reală nu este un coșmar de construcție pentru ei. Ei recunosc că finisarea atentă a garajului care a fost folosit temporar ca casă nu a fost foarte ieftină, dar sunt convinși că nu au risipit bani. În viitor, scaunul lor actual va deveni o curte confortabilă pentru casă - un loc în care va fi posibil să petreacă noaptea pentru un oaspete sau chiar să creeze o enclavă separată pentru cineva din familie.
Acum, casa temporară și grădina frumoasă și îngrijită care o înconjoară sunt un vestitor al succesului întregului stabiliment. Se asigură că cuibul modernizat al familiei va fi într-o zi la fel de frumos.

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

Probleme violete africane - grădini electronice

Aceste flori în mod obișnuit pot înflori abundent și pentru o perioadă foarte lungă de timp. Cu toate acestea, acestea sunt plante sensibile și se îmbolnăvesc în condiții nefavorabile.…