Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Acoperiș nou pe un strat de hârtie de gudron cu plăci vechi OSB acoperite. În mai multe locuri, din cauza neajunsurilor acoperirii anterioare, plăcile au fost atât de deteriorate încât au trebuit înlocuite.
Noi plafoane de streașină care se potrivesc cu ferestrele și ușile albe. Scândurile de vinil alb cu benzi de ventilație ascundeau instalația electrică nou instalată.
Hote lărgite. În combinație cu jgheaburile - care lipseau anterior - previn efectiv inundarea pereților exteriori cu apă de ploaie care curge de pe acoperiș.
Stare înainte de renovare. În spatele acestui zid, demontat în timpul renovării, se afla un duș, ale cărui pereți s-au dovedit a fi complet umezi.
S-a dovedit rapid că cuibul de familie nou construit avea dezavantaje grave. La fel ca multe alte case construite în anii nouăzeci în tehnologia cadrului ușor din lemn, cunoscut popular ca cel canadian, care a intrat apoi pe piața poloneză a construcțiilor.
Ce ți-a plăcut Proprietatea
intimă a cincisprezece case unifamiliale a fost vândută aproape „pe portbagaj”. Amplasarea convenabilă a moșiei în apropierea orașului și accesul la rețelele de gaz, apă și canalizare au încurajat în plus achiziționarea de case. Cumpărătorii s-au bucurat că toate clădirile de pe moșie au o estetică consistentă, sunt moderne, au mobilier aproape complet și fiecare dintre ele este înconjurată de o grădină destul de mare (grădina domnului Leszek are 600 m2).
În timpul renovării, sa dovedit că toate elementele structurale, învelișul exterior al peretelui și izolația provin din SUA, ceea ce a augurat longevitatea clădirii. Acest lucru a fost dovedit de inscripții pe lemn, plăci OSB și vată minerală. Materiale de finisare (gips-carton, panouri de pardoseală, instalații electrice și de încălzire) au fost produse în Polonia sau de către companii occidentale care abia începeau să ne cucerească piața. Viitorul a arătat că selecția și calitatea lor au lăsat mult de dorit.
Primele dezamăgiri
Când domnul Leszek se muta în noua sa casă, a observat că placarea care imita cărămizi de clincher se desprinde în mai multe locuri de pe fațadă. Cu toate acestea, din moment ce a fost remediat, a uitat repede de eroare.
Mai târziu, domnul Leszek și soția sa au fost deranjați de dungi lungi care au apărut pe tavan. Au funcționat în conformitate cu dispunerea elementelor din lemn ale structurii tavanului. După consultarea cu experți, temerile că casa a fost prost izolată au fost confirmate.
După pornirea încălzirii, au apărut fisuri în colțuri și în îmbinările plăcilor de gips pe pereți, în interiorul individual. Au deranjat cea mai reprezentativă parte a casei - în sufragerie, sufragerie, bucătărie și scară. Soții au început, de asemenea, să jignească tavanele strâmbe din gips-carton, mai ales deasupra sufrageriei. Defecțiunile și curbele erau deosebit de vizibile seara când farurile și luminile laterale erau aprinse.
De-a lungul anilor, baia adiacentă dormitorului principal de la parter a început să provoace probleme. S-a dovedit a fi incomod, plin de trei camere mici, separate de pereți, dar și în anexa la duș, situată în colțul clădirii, a existat adesea un miros neplăcut de mucegai.
Când plăcile bituminoase au început să cadă de pe acoperiș, iar placarea de pe fațadă (fără jgheaburi pe acoperiș, și streașina era prea scurtă pentru a proteja pereții de ploaie), gazdele au decis că clădirea trebuie renovată. Au cerut unui specialist - arhitectul Paweł Górski, care a supravegheat și toate lucrările, pentru un proiect de reparație și modernizare.
Renovarea acoperișului
Ce a fost găsit? Plăcile din bitum s-au dovedit a fi de o calitate extrem de scăzută. Deși a fost așezat pe un substrat bun (placa OSB), a căzut în patch-uri din ce în ce mai mari. Acoperișul arăta semne de scurgere în diferite părți ale casei. Proprietarii, așezați lângă șemineu în zilele ploioase, au auzit apa picurând în coș și curgându-i pe părți. Pe tavanele camerelor de la mansardă erau pete umede.
Când au fost îndepărtate acoperișul și intermitentul, s-a dovedit că țiglele au fost tăiate (probabil contractorii le tăiau pe fragmentele de acoperiș deja plasate, fără să acorde atenție faptului că le distrugeau în acest fel). De asemenea, nu a fost nimic bun de spus despre fulgerări - au fost făcute neglijent.
Ce a fost remediat și îmbunătățit. Renovarea acoperișului a constat în:
- extinderea capetelor căpriorului cu 30 cm pentru a crea streașină mai largă;
- așezarea unei noi plăci bituminoase;
- realizarea de noi clipiri;
- montarea jgheaburilor.
Împrospătarea fațadei
După renovarea acoperișului, a fost începută renovarea fațadei. S-a decis izolarea pereților exteriori, deoarece proprietarii s-au plâns până acum de facturile de încălzire prea mari.
În primul rând, placarea exterioară prăbușită a fost îndepărtată de pe fundațiile și fragmentele fațadei. Apoi, 10 cm de polistiren canelat au fost montați pe tencuielile vechi, fixate cu știfturi de plastic, iar pe acesta, pe stratul de bază - au fost așezate tencuieli acrilice și placări din clincher
Efectul izolării casei a fost resimțit imediat - costurile de încălzire ale clădirii au scăzut imediat.
Renovarea băii la parter
Descoperire. La parter a fost proiectat un complex de trei camere, separate de pereți despărțitori: o baie cu cadă, o anexă de duș și un dressing. Camerele erau mici și de neuitat, și toate se simțeau înfundate. Motivul pentru aceasta s-a manifestat atunci când despărțirea dintre zona de duș și partea principală a băii a fost îndepărtată. Pereții și podeaua cabinei de duș erau umede deoarece nu fuseseră protejate împotriva umezelii înainte ca glazura să fie lipită de plăcile de ipsos impermeabile (faptul că plăcile sunt „impermeabile” nu înseamnă că pot fi expuse la umezeală pe termen lung sau permanent). Din păcate, nu toți contractorii de plăci știu că îmbinările de glazură sunt permeabile la apă.
Reconstrucția zidului. În urma acestei descoperiri, domeniul de amenajare a băii a crescut semnificativ. După îndepărtarea cabinei de duș existente, au fost îndepărtate și straturile următoare ale peretelui și pardoseala de gresie. Gips-cartonul pe care era lipită glazura trebuia aruncat; la fel s-a procedat și cu vata minerală îmbibată. Plăcile OSB, chiar dacă erau și umede, nu au fost demontate deoarece renovarea fațadei clădirii tocmai a fost finalizată. S-a estimat că fundația din lemn și elementele structurale ale pereților exteriori ar putea fi salvate. Pentru a fi sigur, profesioniștii au fost aduși și au stropit pereții și podelele cu un fungicid. Deoarece au recomandat uscarea temeinică a zonelor tratate, lucrările de renovare a băii au fost suspendate timp de o săptămână,în acel moment, camera era intens ventilată și încălzită.
După o săptămână, a început reconstruirea fragmentelor lipsă de pereți exteriori din anexa la duș. Pentru a întări colțul clădirii, un al doilea strat de plăci OSB a fost atașat la vechiul înveliș de perete (plăci OSB) din interior între stâlpii de lemn. Aceste plăci erau lipite de lemn cu adeziv și „împinse” cu unghiuri metalice fixate de plăci și coloane. Apoi, un strat de vată minerală nouă (grosime de 15 cm) a fost plasat între poli și o nouă folie de barieră împotriva vaporilor a fost așezată deasupra acestuia. În loc de plăci de ipsos impermeabile, au fost așezate două straturi de plăci speciale de construcție (protejate din fabrică împotriva umezelii). Aceste plăci sunt acoperite cu o nouă glazură.
Repararea pereților și tavanelor
O inspecție amănunțită a pereților și tavanelor a confirmat calitatea finisajului. Chiar și astfel de fragmente de perete au fost găsite, care au fost finisate cu bucăți mici de gips-carton. Această economie specială combinată cu o calitate scăzută a manoperei a dus la numeroase fisuri și denivelări. În toate încăperile, scândurile erau acoperite cu tencuială de gips, iar locurile de fisuri erau întărite cu plasă. Tavanele terminate prost au fost, de asemenea, îmbunătățite într-un mod similar.
Interioare complet noi
Arhitectul de renovare, în afară de introducerea schimbărilor necesare, s-a ocupat și de noul finisaj interior - confortabil și estetic. Printre altele, toate etajele au fost înlocuite, dulapurile încorporate din dormitoare au fost aruncate afară, scările au fost renovate (au fost instalate noi montaje de scări și au fost instalate balustrade noi) și un radiator mare a fost îndepărtat de pe perete la calea de comunicație dintre bucătărie și sufragerie și înlocuit cu unul nou - granit.

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

Loft în stil scandinav în New York

El poate coace pâine tradițională, poate construi o masă, poate proiecta o piesă de mobilier de lux și o pălărie originală. Împreună cu soția sa, jurnalist de profesie, și trei copii ...…