Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Inițial, casa urma să rămână în mare parte cu un singur etaj - ca înainte de reconstrucție. Arhitecții au fost cei care l-au convins pe proprietar să extindă domeniul de aplicare al lucrărilor prin ridicarea unui etaj. În beneficiul imaginii casei
Caracterul fațadei fiecărei părți a clădirii rezultă din preferințele proprietarului și ale arhitecților. Din fericire, au reușit să creeze o casă armonioasă, elegantă, care să se armonizeze cu clădirile rezidențiale ale satului
O clădire cu un singur etaj, cu proporții bune, colțuri rotunjite ușor, cu o suprastructură mică, cu două etaje, care găzduiește o cameră cu o baie, menționată stilistic la experiența art-deco populară în acei ani, apropiată de gustul estetic al investitorului
Ușa de intrare distrusă a casei, în loc să o arunce, a fost supusă unor tratamente de conservare
Copertina contemporană, deși nu își amintește perioada de glorie a casei de dinainte de război, se potrivește frumos în atmosfera din jur și, atunci când nu este necesară, poate fi înfășurată astfel încât să nu perturbe aspectul fațadei
Nu toate elementele de construcție sunt încă la locul lor. De exemplu, nu există balustrade care să marcheze marginea terasei create pe tavanul verandei
În camere elegante, ușor demodate, putem găsi toate elementele vechiului interior burghez. Există chiar și un loc pentru un pian de coadă impresionant
Majoritatea ferestrelor din casă sunt făcute astăzi. Păstrarea fostului lor personaj a fost atât de importantă pentru gazdă încât a decis să suporte costul unei astfel de comenzi exclusive. Nu regret această decizie
O vedere frumoasă la verdeața grădinii este unul dintre avantajele vieții într-un oraș-grădină. Parcele relativ mari garantează rezidenților un sentiment de intimitate
Vedere la sufragerie. Folosirea acestuia este dificilă, deoarece trebuie să parcurgi un drum destul de lung de bucătărie. Acesta este prețul pe care îl plătiți pentru renovarea unei clădiri vechi - nu toate spațiile sunt la fel de flexibile și funcționale pe cât ne-am dori.
Majoritatea mobilierului din lemn din casă, precum și lambriurile, tâmplăria ușilor și ferestrelor, au fost vopsite în alb. Acest alb omniprezent oferă interiorului o impresie de ușurință și prospețime, face casa să pară însorită, în ciuda prezenței copacilor de foioase mari în grădină, care, de obicei, umbresc în mod eficient clădirile dintre ei.
Scările de lemn către primul etaj erau complet noi. Arată? Total nu! Mare merit al doamnei casei, care a evitat în mod constant detalii, accesorii și decorațiuni care ar fi asociate cu designul contemporan. Chiar și ramele foto cumpărate în magazinul IKEA „simt” atmosfera din interior și încearcă să se prefacă a fi rame vechi, de dinainte de război
Designul băii nu diferă prin caracter de celelalte camere. Din fericire, astăzi nu a existat nicio problemă cu recrearea acestui stil vechi de amenajare a interioarelor sanitare. Recent, astfel de băi de modă veche au devenit foarte la modă și puteți cumpăra cu ușurință toate aparatele și componentele necesare de pe piață
Un șemineu este unul dintre acele elemente care cu siguranță nu ar trebui să lipsească într-o casă elegantă. Vatra deschisă este un alt tribut adus tradiției. În casele moderne, se folosesc inserții de șemineu mai sigure și mai ușor de instalat
Vedere la dormitorul principal într-o cameră anexă la etaj. Podeaua din cameră este realizată din scânduri pe grinzi
Planul parterului. 1. hol de intrare: 2,9 m2; 2. hol: 12,2 m2; A 3-a cameră I: 14,4 m2; A 4-a cameră II: 22,0 m2; 5. verandă: 15,9 m2; 6. camera III: 21,9 m2; 7. bucătărie: 10,1 m2; 8. baie I: 4,7 m2; A 9-a scară: 9,04 m2
Proiecție mansardă. 10. hol: 0,9 m2; 11. camera IV: 14,6 m2; Camera V: 23,1 m2; 13. camera VI: 23,0 m2; 14. garderoba: 11,1 m2; 15. baie II: 13,3 m2; Scara 16: 10,1 m2
Recordul casei
Suprafața casei după reconstrucție: 220 m2
Autori: arhitecții Konrad Chmielewski și Jacek Marzan
Numai în Podkowa!
Investitorul s-a stabilit în Podkowa Leśna acum câțiva ani, cumpărând o frumoasă vilă de dinainte de război, cu o grădină mare. Cu toate acestea, ea a planificat nu numai să locuiască aici, ci și să conducă o afacere. A văzut o clădire din lemn, de un etaj înainte de război, pe strada principală, lângă stația de cale ferată WKD Podkowa Główna de lângă Varșovia, în care intenționa să conducă un restaurant. Ar fi trebuit să fie o combinație de cafenele și restaurante și să se refere la bogata tradiție a felurilor de mâncare simple și perfect preparate și a produselor de cofetărie, pentru care orașul era renumit cu ani în urmă.
Pereți decorativi: ce în loc de vopsea și gresie (WIDEO)
Pentru a face față financiar acestor planuri, ea a decis să vândă prima sa vilă din Podkowa Leśna și, cu banii obținuți, va cumpăra nu numai o clădire destinată unui restaurant, ci și o casă mai modestă în care să poată locui, de preferință lângă o cafenea renovată.
Pe urmele unei case noi
- Am vrut ca noua mea casă din Podkowiań să fie mai mică decât cea anterioară și să aibă o grădină mai mică - spune gazda noastră. - Am decis să nu folosesc serviciile unui intermediar, ci să conduc o mașină pe străzile din jur, bazându-mă pe un noroc. Nu a trebuit să caut mult. La câteva zeci de metri de cafeneaua mea, am văzut o casă care îmi îndeplinea toate așteptările, era o salcie plângătoare și molizi bătrâni. Și era nelocuită, deci probabil de vânzare! Proprietarul s-a dovedit a fi un bătrân minunat care mi-a vândut inițial jumătate din casă și, după ce a stabilit moștenirea, și restul. Am riscat și, fără să aștept finalizarea tranzacției, am început să renovez partea mea din clădire.
Renovare pas cu pas
Casa a fost construită în anii 1930 (foto). Cei peste 80 de ani care au trecut de atunci au lăsat o amprentă permanentă asupra clădirii. Gazda a început renovarea adaptând baia pentru utilizare (pentru a avea apă), apoi camera (pentru a putea locui) și apoi a început să lucreze în continuare. Dar apoi s-a gândit că ar trebui angajat un arhitect care să se ocupe profesional de întreaga reconstrucție a clădirii, dându-i direcția corectă. Cooperarea cu studioul a avut succes încă de la început. Toată lumea a plăcut soluții stilistice similare. Investitorul nu era convins doar de suprastructura completă a clădirii, pe care arhitecții au insistat. În cele din urmă, ea a fost convinsă de argumentul că oricum era necesară o reconstrucție fundamentală a structurii acoperișuluideci profitați de ocazie pentru a trage pereții până la înălțimea etajului întâi. - Am presupus că ar trebui să fie o casă doar pentru mine, astăzi este locuită de opt persoane - spune el zâmbind. Principalele modificări, în afară de suprastructură, au vizat subsolul, care a fost adâncit, au fost așezate podele noi cu o bază de beton, izolație termică și impermeabilizare (de asemenea, a pereților exteriori). Două camere separate sunt conectate la parter, creând un spațiu comun pentru sufragerie și sufragerie. Prin urmare, două secțiuni de pereți structurali au fost demolate și înlocuite cu lianți cu grinzi de oțel. Placa de beton armat a acoperișului de deasupra intrării principale a fost mărită și sprijinită pe patru coloane, de asemenea, din beton armat. Partea inferioară a scărilor de la intrare a fost lărgită.Primul etaj a fost extins până la conturul parterului, folosind pereți exteriori cu două straturi. Acoperișul a primit o nouă fermă, izolație termică (vată minerală) și o nouă acoperire.
Detalii importante
Când am început renovarea și reconstrucția, am încercat să păstrăm toate elementele structurii și decorului care au supraviețuit testului timpului într-o astfel de stare. Ferestrele de cutie distruse, care se deschid parțial spre exterior și caracteristice arhitecturii epocii trecute, au fost recreate cu atenție la un cost considerabil (foto). Ușa de intrare distrusă a casei, poarta de intrare și ghișeul, în loc să fie aruncate, au fost supuse unor tratamente de restaurare. Scările din beton care duc la intrarea principală au fost lărgite în așa fel încât este dificil să se vadă diferența dintre părțile vechi și cele noi.
Pe urmele anilor trecuți
Investitorul subliniază că clădirea cu un etaj pe care a cumpărat-o evocă asociații cu estetica ei preferată art-deco. Prin urmare, guvernând extinderea și reconstrucția acesteia, ea a decis să se refere la acest stil. Cu toate acestea, pentru că se simțea în același timp legată emoțional de arhitectura tinereții sale, pe care a petrecut-o în Nowy Świat din Varșovia, ar dori, de asemenea, să țese elemente ale acelei construcții în clădirea renovată. Stilul care se referă la clasicism, dominând în lumea nouă, a câștigat un adeziv de durată în ea. Prin urmare, în discuțiile cu designerii, ea a insistat să creeze o simbioză a ambelor ordine arhitecturale. Și pentru că autorii proiectului sunt susținătorii istoricismului în construcția modernă, aceasta este și forma finală a clădirii reconstruite,combinând creativ ambele tradiții. De aici, printre altele linii curgătoare caracteristice stilului elegant al epocii jazzului, marcate clar în fațada din față a clădirii în combinație cu diviziuni curate, logice de pilaștri și stâlpi dubli care susțin acoperișul intrării din față, precum și respectarea strictă a aranjamentului geometric al deschiderilor ferestrelor decorate cu cornișe. A implicat o schimbare subtilă a geamurilor vechi și adăugarea de noi.precum și respectarea strictă a aranjamentului geometric al deschiderilor ferestrelor decorate cu cornișe. A implicat o schimbare subtilă a geamurilor vechi și adăugarea de noi.precum și respectarea strictă a aranjamentului geometric al deschiderilor ferestrelor decorate cu cornișe. A implicat o schimbare subtilă a geamurilor vechi și adăugarea de noi.
Un spațiu mare într-o casă mică
La interior se poate accesa din pridvorul din față printr-un hol care duce spre hol deschis spre sufrageria și sufrageria alăturate (planul parterului). Înainte erau camere separate. Atât proprietarul, cât și designerii au dorit să facă interiorul împărțit de pereți mai spațios, pentru a permite aerului și luminii să intre. Prin urmare, dinspre sufragerie și sufragerie, s-a adăugat o verandă, care se deschidea spre terasă și grădină cu ferestre mari. - În plus, această cameră trebuia să servească drept grădină de iarnă, unde să pot păstra lămâi și alte plante exotice în lunile de iarnă - spune doamna casei.
Pe lângă camera de zi și sufrageria, la parter există și o cameră care servește ca birou, o baie (foto) și o bucătărie. - Căutând diverse modalități de a intensifica iluzia spațiului din casă, am provocat, printre altele, o creștere semnificativă a înălțimii tuturor ușilor, inclusiv a ușii de baie vitrate cu două foi - subliniază gazda.
Amenajarea interioară a parterului a fost repetată la primul etaj (planul etajului) (cu excepția băii și a mesei combinate). Există trei dormitoare, o baie și un dressing (în fosta cameră există acum un dormitor). A fost adăugată și o terasă deasupra verandei.
O pauză din ziua de azi
Proprietarul, care ne arată în jurul vilei renovate și extinse, subliniază încă în conversație atașamentul ei față de trecut. Deși duce o viață destul de modernă, decorul casei sale contrazice complet acest lucru. - Nu-mi place modernitatea, care, după părerea mea, nu s-ar potrivi cu arhitectura clădirii sau cu tradiția acestui oraș, care respiră trecutul - spune el. - De obicei aleg ceea ce îmi place din mobilier și obiecte din trecutul mai îndepărtat, fără un plan prestabilit (dacă este posibil, desigur). Apoi mă plimb prin casă găsind cel mai bun loc pentru ei. Unele lucruri pe care le-am moștenit de la familia mea. Poate de aceea un vizitator m-a întrebat:ai cumpărat acest interior mobilat cu toată casa? La rândul său, conservatorul vizitat era convins că clădirea a fost construită în întregime în anii 1930.

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare