Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Trecutul a fost înscris pe pereții acestei case. Etapele succesive suprapuse ale istoriei poloneze au lăsat o amprentă asupra fiecărui interior al casei
Vila Konstancińska de dinainte de război, cumpărată cu ani în urmă de Jacek Ufnalewski, se află într-o grădină mare
Gazdele au decis să păstreze împrejurimile casei într-un stil ușor demodat, reflectând bine atmosfera locului
După ultima reconstrucție, casa a câștigat o verandă de intrare pitorească și un interior nou - o grădină modernă de iarnă - un fel de verandă cu un lounge suplimentar
Vederea pridvorului de intrare recent ridicat, datorită căruia casa a căpătat puțină suflare, iar proprietarii au câștigat spațiu suplimentar pentru a locui. În timpul primei renovări a casei, aici a existat doar o mică dependință ineficientă
Construit cu ani în urmă din blocuri de zgură făcute manual, garajul este încă în picioare astăzi și este încă folosit de mașinile de colecție ale gazdei, care astăzi au timp și oportunități de a le răsfăța într-un atelier adiacent, bine echipat.
Astăzi, „casa vagonului” renovată servește oaspeții proprietarilor, cel mai adesea copiii
Vedere spre casă din grădină. Inițial, parcela pe care a fost ridicată casa era de aproximativ 5.000 de metri pătrați. De-a lungul timpului, proprietarii au decis să-și limiteze parcela la 2.500 de metri pătrați. O astfel de zonă oferă încă casei un cadru verde frumos și, în același timp, este mai puțin greoaie să crească
Parte a unei case cu o grădină de iarnă. În timpul asamblării structurii a fost posibil să nu se distrugă plantele din jurul clădirii
Vedere spre sufragerie. Un șemineu deschis, care își amintește vremurile instalatoarelor de sobe de dinainte de război, funcționează bine și în același timp decorează un interior elegant
O parte din hol. Gazdele încearcă să sublinieze atmosfera veche din fiecare cameră, dar nici nu uită de confort - de aici și faianța rezistentă de pe podea
Camera de deasupra fostului hol principal de intrare. În prim-plan, există o balustradă de lemn a scărilor care duc la holul de dedesubt
Sufragerie separată - o cameră care apare din ce în ce mai puțin în casele moderne, ale căror proprietari preferă să o combine cu o zonă de relaxare. Aici s-a decis păstrarea vechilor divizii. Sala de mese a câștigat doar o ușă suplimentară spre hol
Parte din camera de zi principală. Aproape toate mobilierele de casă provin din aceleași perioade ca și casa. Gazdele s-au asigurat doar că au fost complet renovate sau reîmprospătate
Mansarda din cabană este joasă, așa că în loc de pat, o saltea este folosită pentru dormit pentru copii
Așa arată interiorul grădinii de iarnă. A fost amenajat aici un lounge suplimentar, care extinde ușor zona de zi a casei
Planul parterului înainte de reconstrucție: 9. hol 16 m2; 10. camera 24 m2; 11. bucătărie 15 m2; 12. baie 7 m2; Al 13-lea salon 15 m2, al 16-lea hol 8 m2
Planul parterului după reconstrucție: 1. sufragerie 26 m2; 2. hol 8 m2; 3. hol 16 m2; 4. sufragerie 24 m2; 5. bucatarie 15 m2; 6. hol 6m2; 7. wc 5 m2; 8. hol nou de intrare cu o grădină de iarnă de 24 m2
Suprafața casei: 187 m2
Suprafața parcelei: 2500 m2
Proiect de reconstrucție a casei: arhitect Bohdan Ufnalewski
În calitate de student al Universității de Tehnologie din Varșovia, Jacek Ufnalewski a fost unul dintre puținii norocoși care, la începutul anilor 1960, a reușit să obțină un pașaport pentru a călători în Europa de Vest, în special în Franța. El a fost condus de o nevoie evidentă de a se desprinde de „irealitatea” comunistă, de a înfrunta ceea ce a ispitit și ceea ce a oferit lumea liberă. A ajuns la Paris cu o motocicletă populară, cunoscută sub numele de PE. Nu vorbea limba, nu avea contacte sau comenzi și la început nu avea acoperiș deasupra capului. Așa că a dormit în Pădurea Boulogne, cu o motocicletă legată la picior, pentru a-l proteja de furt. Și totuși a supraviețuit și s-a descurcat. În prezent, el vorbește fluent limba franceză,are o proprietate frumoasă pe Riviera și numeroase brevete care îmbunătățesc funcționarea motoarelor diesel, care astăzi - când este pensionat - îi permit să ducă o viață prosperă și să-și cultive hobby-ul auto. Fiind cetățean polonez, el este și cetățean francez, dar și - datorită poziției sale în industria sa - un cetățean mondial care a parcurs lungimea și lărgimea promovării și implementării invențiilor sale.care a călătorit pe toată lungimea promovând și punând în aplicare invențiile sale.care a călătorit pe toată lungimea promovând și punând în aplicare invențiile sale.
Fidel tradițiilor
La începutul anilor șaptezeci ai secolului trecut, Jacek Ufnalewski a cumpărat o vilă din 1924 în Konstancin-Jeziorna, unde locuia împreună cu soția și cei doi copii. Ceea ce l-a determinat să se stabilească la locul de naștere a fost îndeplinirea așteptărilor tatălui său, participant la războiul din 1920, un cavaler, rănit grav în războiul din 1939, care credea că copiii săi ar trebui - indiferent de sistemul inacceptabil existent - în țara lor natală. urmărește-ți pasiunile. Cumpărarea unei case a fost - după cum își amintește Jacek - o tranzacție din viața sa. A plătit 5.000 pentru aceasta și pentru grădină (5.000 mp). dolari. Acesta este cât a costat Peugeot 308 mașina, schimbată cu o vilă elegantă.
Istoria casei
Clădirea se afla într-o stare foarte proastă. A devenit o victimă a chiriașilor întâmplători, de care autoritățile de atunci voiau să scape de capitala. Supraaglomerarea a contribuit, de asemenea, la devastare - o familie locuia în fiecare cameră.
Când noii proprietari au preluat proprietatea, clădirea avea nevoie de o renovare majoră. Acoperișul scurgea, grinzile erau parțial putrede, pereții erau înmuiați de umezeală, ramele ferestrelor erau deformate. Casa fostului vagonist cu grajdul adiacent și casa de vagoane erau într-o stare și mai proastă.
În plus, s-a dovedit că nu există un sistem de canalizare în casă. În plus, două celule de sub gard serveau drept toaletă.
Prima etapă de renovare
Noile gazde, care se luptă cu deficiențele pieței din anii șaptezeci, au încercat să protejeze clădirea de daune suplimentare. Acoperișul a fost fixat cât mai mult posibil, astfel încât să nu se scurgă; era necesar să punem tencuială nouă, să curățăm podelele și să renovăm sobele, în același timp fiind înlocuită instalația electrică devastată. Desigur, au fost îngrijite și facilitățile sanitare. Noile gazde au instalat un sistem de apă și canalizare, restabilind astfel casa civilizației.
În urma acestor lucrări, după crearea toaletelor normale în casă, a fost posibil să se atribuie noi funcții celulelor care stau sub gard. Proprietarul nu a avut probleme cu asta. Cunoscut pentru hobby-ul său cu mașinile, a decis să le transforme în garaje pentru mașinile sale de epocă.
Spațiu pentru mașini
Din păcate, starea tehnică a celulelor sa dovedit a fi chiar mai rea decât aspectul lor. Drept urmare, gazda a decis să le demoleze și să construiască un adevărat garaj: pentru două mașini, cu un atelier spațios.
Dificultatea era că la acel moment materialele de construcție erau rare. Cu toate acestea, domnul Jacek nu a cedat adversităților realității socialiste. Într-o fabrică de hârtie din apropiere, a obținut zgură de la depozitul de deșeuri. A cumpărat o cantitate suficientă de nisip și ciment dintr-o sursă nu prea legală, apoi a construit matrițe din lemn pentru producerea cărămizilor goale. Cu ajutorul unui muncitor angajat, a făcut 1.300 dintre ei. „Am umplut aproape tot spațiul grădinii cu ei”, își amintește el. - Și apoi o dată sau de două ori am construit garajul și camera din spate.
Legat de istorie
Proprietarii s-au bucurat în curând de casa renovată din Konstancin. A fost influențată de evenimentele politice din anii 1980. În 1981, familia Ufnalewski a plecat în vacanță în Franța, unde au fost găsiți sub legea marțială. Nu s-au întors în Polonia decât mulți ani mai târziu. Membrii familiei au rămas temporar în casa abandonată din Konstancin.
Locuitorii au avut grijă de casă cât de bine au putut. Cu toate acestea, pe piața construcțiilor nu s-a întâmplat prea mult bine în acea perioadă și, pentru că toată lumea făcea lucruri complet diferite atunci, problemele casei au fost retrogradate în plan secund.
Numai revenirea în țara familiei Ufnalewski a însemnat sosirea unei noi etape în istoria clădirii.
Proprietarii s-au întors în Polonia cu intenția de a rămâne aici permanent. De atunci, casa Konstanciński urma să devină cel mai important scaun al lor - un refugiu familial în care toată lumea să se simtă confortabilă și sigură.
Noua situație i-a determinat pe proprietari să întreprindă noi proiecte de renovare. Au decis că casa ar trebui adaptată nevoilor și timpurilor lor noi. A fost legat de o reconstrucție generală a interiorului clădirii. La urma urmei, renovările anterioare implicau în principal prevenirea degradării sale cauzate de trecerea timpului și de acțiunile devastatoare ale chiriașilor săi.
Reconstrucția a fost întreprinsă de maestrul fratelui casei, arhitectul Bohdan Ufnalewski.
Deschiderea spațiului
Fosta amenajare interioară a clădirii era caracteristică modului de modelare a spațiului de locuit în anii pre și postbelici. A constat în crearea multor încăperi care constituiau un tot separat, închis. Comunicarea dintre ei era posibilă doar prin deschiderea ușii între ei de fiecare dată. Acest aspect, neconform cu nevoile contemporane ale locuitorilor, a fost parțial schimbat de către arhitect și proprietari. Camerele individuale au primit funcții noi și au fost conectate cu pasaje suplimentare.
Un pridvor elegant, cu un acoperiș de gresie, sprijinit pe un stâlp pătrat (foto), a apărut în locul dependinței din lemn, care ducea direct în camera de bucătărie. Doar de acolo este intrarea în hol și mai departe - la toaletă, sufragerie și bucătărie, unde au apărut aparate moderne în locul unei sobe de cărbune. Lângă verandă există o grădină de iarnă (foto), din care, ca de pe verandă, puteți ajunge și în sufrageria cu șemineu, iar de acolo - în holul spațios. Holul, la rândul său, cu o intrare largă se conectează la sala de mese, care este adiacentă camerei de bucătărie. Baia reconstruită și echipată corespunzător a rămas în același loc, dar poate fi accesată din bucătărie, hol și sufragerie.
La mansardă, s-a decis să nu se schimbe aspectul interior original. La fel ca înainte, există trei dormitoare cu baie și un hol mic, care servește drept cameră TV. Cu toate acestea, capetele deteriorate ale grinzilor încorporate în perete, care fac parte din tavanul de lemn, au fost reparate. Sunt echipate cu profile C din oțel pe ambele părți. În același timp, pereții înghețați ai „peretelui cu jumătate de lemn” erau izolați cu vată minerală, iar gips-carton era atașat la un grătar de lemn umplut cu el. Există două ferestre pe acoperiș care oferă lumină suplimentară pentru una dintre camere și baie.
Împrejurimile casei
Casa este situată aproape în mijlocul grădinii din jur - domeniul doamnei casei. Este aproape de formula unei grădini englezești, cu grupurile sale aranjate liber și pitoresc de copaci și arbuști, o peluză din față și paturi de flori colorate.
În afară de clădirile garajului, există și așa-numita casă a vagonului pe proprietate. De asemenea, a suferit recent o transformare favorabilă. A fost într-o stare foarte proastă de ani de zile. Acoperișul prăbușit și căpriorile putrezite au necesitat reparații și înlocuiri. O parte din lucrare a fost făcută în anii șaptezeci. Totuși, concomitent cu reconstrucția interiorului reședinței familiei, ca urmare a acțiunilor fratelui arhitectului, apartamentul vagonului a fost transformat într-o casă de oaspeți confortabilă. La parter există un living mare cu o chicinetă și o baie, precum și un dormitor la primul etaj. Un adăpost din lemn pentru șemineu a fost adăugat la casă și a fost conectat cu clădirea garajului, creând un întreg arhitectural coerent, care completează întregul aspect.

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

Magazine concepute pentru copii

Librării, magazinele de jucării, buticurile de haine ... Sunt interesante, colorate și nu te poți plictisi acolo. Vă arătăm câteva magazine concepute ...…

Mama Shelter Hotel din Marsilia

Un hotel numit Mama Shelter a fost construit în Marsilia. Dar este un adăpost nu atât pentru mame, cât pentru toată creativitatea fanilor designului.…

A doua viață a Bisericii

Ce să faci cu o clădire de biserică abandonată care încet se prăbușește? Puteți să-l demolați și să construiți ceva nou în locul său. De asemenea, puteți utiliza interioarele ...…