Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Terenul și casa sunt deosebit de frumoase la apus
Terenul, derivat din parcelarea câmpului, era plat și complet lipsit de vegetație. Cu toate acestea, lipsa copacilor este compensată de vederea unică a văii verzi de dedesubt
Intrarea în complot este dinspre nord. În această parte, gardul este realizat din beton. În colțul proprietății, proprietarii au construit o casă pentru echipamente și unelte de grădină, și în același timp? garaj suplimentar
Un astfel de gard se face prin turnarea betonului în cofraj
Siluetele de rândunele decupate în el sunt un decor original al porții glisante de intrare
O cale cu dungi de gleznă mai ușoară duce la ușa din față …
… și apoi „curge” lin pe o peluză bine întreținută
Există un acoperiș independent pe o parte a terasei, care oferă o umbră frumoasă sau acoperă împotriva ploii
Din marginea drumului, parcela este acoperită cu gabioane solide
Vedere spre sud. În spatele ferestrei mari a terasei puteți vedea un fragment din camera de zi, iar în „anexa” de lemn din partea dreaptă se află o cameră de oaspeți. Acoperișul său plat are o terasă la care se poate accesa din dormitorul de la etaj
Cota de vest. Ferestrele triunghiulare de la etaj aparțin dormitorului și băii
Fereastra de bucătărie pe colț orientată spre nord-vest
Pasaj vitrat care duce la camera de oaspeți de ambele părți
„Cubul de intrare” din sticlă servește nu numai ca vestibul, ci și ca mini grădină de iarnă. În interior, proprietarii au plantat un lămâi și ierburi aromate
"Cub de intrare" glazurat - vedere laterală
Fațada de pe partea de vest este finisată cu plăci de piatră. În această parte a casei există camere de utilitate
Scările cu ajur, din oțel, lemn, sticlă și piatră - nu copleșesc interiorul, ci sunt decorul său discret
Spațiul de la parter este deschis. Limita convențională dintre living și sufragerie este marcată de o grindă de lemn pe tavan
Masa mare din sala de mese este rar folosită pentru mesele de zi cu zi …
… locuitorii se întâlnesc mai bine la o masă mică de bucătărie
Vederea Zielonki de la fereastra situată la vest este impresionantă - mai ales seara
Datorită spațiului deschis de deasupra părții camerei de zi, acesta are o înălțime de șase metri în cel mai înalt loc
Dormitorul de la etaj. Ferestre mari duc spre terasa situată pe acoperișul camerei
Există o baie adiacentă dormitorului principal, cu un perete mare de sticlă și o cadă de sine stătătoare
Planul parterului: 1. hol de intrare - 12,5 m2, 2. hol - 3,5 m2, 3. dulap - 4,00 m2, 4. living - 43 m2, 5. bucătărie cu sufragerie - 44,00 m2, 6 wc - 2,0 m2, a 7-a spălătorie / cazan - 23 m2, a 8-a baie - 11 m2, a 9-a cameră de oaspeți - 24 m2, a 10-a terasă - 76,00 m2, a 11-a garaj - 46,00 m2
Plan de etaj: al 12-lea comunicare - 8 m2, al 13-lea dormitor - 32,5 m2, al 14-lea dulap - 3,5 m2, al 15-lea dressing - 3,5 m2, al 16-lea baie - 16,5 m2, al 17-lea dormitor - 22 m2, terasa 18 - 32 m2, al 19-lea gol deasupra sufrageriei
Suprafața casei: 386 m2
Suprafața parcelei: 2015 m2
Proiectare: arhitecți Michał Szymanowski, Magdalena Jagannathan. Studio S Biuro Architektoniczne
Design interior: Katarzyna Kuchejda, KKAT
Proprietarii acestei case - Ilona și Marek - locuiau anterior într-un apartament vechi, frumos și spațios din Cracovia. În afară de splendoarea rezultată din vecinătatea clădirilor istorice ale orașului, avea un dezavantaj major: era practic fără soare tot timpul anului.
Acest inconvenient a devenit unul dintre motivele pentru care investitorii, așteptând nașterea unui copil, au început să se gândească din ce în ce mai serios la construirea unei case. Trebuia să fie umplut cu lumină în orice perioadă a anului și construit lângă Cracovia.
Parcela și împrejurimile
Investitorii au reușit să cumpere un teren cu o priveliște frumoasă a pitorescului vale Prądnik. Venea din parcelarea unui teren agricol, deci era plat și complet lipsit de vegetație; câțiva copaci bătrâni cresc numai în afara granițelor sale.
Zona înconjurătoare se populează încet; casele unifamiliale cresc una câte una. Pe măsură ce apar, drumul care circulă în imediata vecinătate a Ilona și a sediului Marek devine din ce în ce mai aglomerat. Prin urmare, proprietarii au decis să se separe de ea cât mai mult posibil. În loc de gard ajurat, au pus acolo un perete solid de pietricele adus din Slovacia și închis într-o structură din tije metalice, adică gabioane populare (foto).
Designerii, în strânsă consultare cu investitorii, au decis să profite la maximum de frumoasa locație a parcelei. Casa trebuia să fie încorporată în împrejurimi, astfel încât să ofere locuitorilor cel mai apropiat contact posibil cu natura. Acest lucru a fost realizat, printre altele, prin construirea unui imens perete de sticlă din partea laterală a grădinii.
Regula generală adoptată de proiectanții casei este de a localiza „spatele”, utilitățile, camerele întunecate (care nu necesită ferestre mari) de pe marginea drumului și deschiderea spre sud - spre terasă și partea privată a grădinii. Privelistea frumoasă spre vest (din bucătărie și dormitor) a Zielonka, situată la poalele dealului, era de asemenea importantă.
Exteriorul casei
Investitorii au decis ca casa lor să fie o casă cu un etaj cu mansardă utilizabilă, fără subsoluri. Este proiectat pe un plan dreptunghiular; din corpul principal din față s-au adăugat două „anexe” de dimensiuni diferite. Acoperișul în două ape a fost acoperit cu plăci ceramice de grafit.
Din partea din față, orientată spre drum, fațada este finisată cu plăci de piatră gri închis. Ferestrele mici sunt destinate să protejeze locuitorii de privirea utilizatorilor drumului de acces la casele din apropiere și, de asemenea, - cel puțin parțial - să neutralizeze zgomotul provenit de la mașini.
Placarea de piatră a fațadei frontale se potrivește bine cu peretele de beton (foto) care separă clădirea de drum, dar arată destul de auster. Pentru a înmuia această impresie, pereții rămași sunt căptușiți cu scânduri din lemn exotic cu o culoare caldă, miere. Fațada din astfel de materiale se potrivește perfect peisajului bucolic de lângă Cracovia. Interiorul
casei
Un vestibul vitrat, încălzit, duce la interiorul casei, care arată ușor și elegant (foto). Acest pridvor original este un colț preferat al gospodinei care o tratează ca pe o mini grădină de iarnă. Este decorat cu un lămâie și iarna cu stelele din Betleem, umplut cu miros de busuioc, cimbru și alte ierburi aromate.
Din vestibulul din sticlă există o intrare în hol cu un dulap și mai departe - în interiorul deschis al părții clădirii de la parter. Această impresie de spațiu este întărită suplimentar de spațiul gol de deasupra sufrageriei, ajungând la nivelul acoperișului. Tavanul de scândură de stejar, acoperit cu o pată gri-albă, face camera de zi (care are șase metri înălțime în acest loc) să pară optic mai jos.
Investitorii au dorit ca acest spațiu comun să nu fie limitat de diviziuni vizibile și că ușa se afla doar acolo unde este necesar. Prin urmare, singura graniță convențională dintre sufragerie și sufragerie este o grindă de lemn care trece prin centrul camerei (se pretinde doar a fi un element structural).
O parte importantă a parterului este scara care duce la mansardă (foto). Datorită geamurilor, balustradelor aproape invizibile și peretelui transparent de pe cealaltă parte, acestea nu interferează prea mult cu împrejurimile și, în același timp, devin un accent estetic distinctiv.
Există o zonă de luat masa în bucătărie lângă fereastra din colț. Se deschide o vedere frumoasă a peisajului vast, astfel încât familiei le place să-și petreacă timpul aici - se întâlnesc la o măsuță mai mică în anexă mai des decât în vasta sufragerie.
După glisarea ușilor de sticlă deschise, terasa devine o extensie naturală a interiorului casei. În zilele senine, membrii gospodăriei și oaspeții lor pot sărbători la o masă mare și se pot bucura de peisajul din jur. Pot chiar să se uite la televizor instalat permanent aici.
Investitorii au avut norocul de a-l cunoaște pe designerul de interior de ani de zile. Așa că le-a fost ușor să cadă de acord asupra conceptului general și a detaliilor mobilierului de casă.
Interiorul urma să fie umplut cu aer și lumină și păstrat în culori vii. Autorul formei finale a casei se potrivește perfect în „cadrele” formate de designul arhitectural (autorii designului casei și al interiorului acesteia cooperează îndeaproape între ei de mult timp).
Designerul, care în timp ce lucra în New York, a fost fascinat de diversitatea culturilor și de capacitatea de a combina tradiția cu modernitatea, a dorit ca mobilierul și obiectele adunate în camere să nu perturbe ordinea naturală a casei, ci să sublinieze și să completeze valorile acesteia.
În conformitate cu intenția gazdelor, interioarele nu au fost transformate într-un proiect la cheie. Mobilierul pentru casă trebuie completat sau modificat treptat în funcție de starea de spirit, de experiențele noi și de fascinațiile estetice ale proprietarilor. Acasă, vor exista suveniruri din călătoriile viitoare, obiecte de o importanță deosebită pentru ele sau o poveste interesantă. Și pereții nu vor fi decorate cu poze sau fotografii pentru o lungă perioadă de timp - vor fi ca niște pagini goale care se vor umple de conținut în timp.
Despre designul casei
Arhitectul Michał Szymanowski spune: De fiecare dată când începem să lucrăm la un nou proiect, încercăm în primul rând să cunoaștem complotul și potențialul său cât mai bine posibil - părțile bune, valorile demne de evidențiat, defectele care ar trebui ascunse.
Terenul din Zielonki lângă Cracovia avea aproape aceleași avantaje: dimensiune (nu prea mică, dar nu prea mare), locație bună în raport cu drumul de acces, pante favorabile, o vedere frumoasă spre vest a satului de dedesubt. Singura ușoară problemă era drumul destul de aglomerat adiacent din nord.
Cu toate acestea, această neplăcere a fost minimizată datorită dezvoltării corespunzătoare a parcelei, a unui gard neconvențional, precum și a spargerii clădirii în mai multe blocuri stivuite împreună.
După ce parcela a fost îngrădită cu un gard „strâns”, a fost creată o parte privată a grădinii, complet izolată de vederea vecinilor. Datorită peretelui imens de sticlă, se amestecă cu interiorul casei. Cel mai apropiat contact posibil al locuitorilor cu natura este unul dintre obiectivele care ne ghidează atunci când proiectăm case unifamiliale. Deoarece casa nu este menită să fie un monument pe un piedestal - o operă de artă de admirat (așa cum se întâmplă adesea), ci un loc de locuit COMPLET diferit decât într-un apartament. De aici lupta pentru intimitate maximă, căutarea unor spații interconectate și interioare neconvenționale adaptate caracterului locuitorilor, creând enclave pentru diferite tipuri de activități și agrement.Acasă este ca o rochie de mireasă - este făcută pe măsură și de obicei o singură dată în viață.

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

Interioare: apartament în New York

Podelele urcă pe mese, câinele călărește liftul și labirintul de scări, ca în desenele magice ale lui MC Escher, pare să nu ducă nicăieri. Într-un nivel de patru ...…

Sala de mese: confortul insulei

În timp ce amenaja apartamentul, doamna Katarzyna a planificat imediat ca insula, care va servi și ca masă, să fie punctul central al spațiului de locuit deschis. Gazdă……

Sala de mese: masă în centru

Pinii și uneori păsările și animalele din pădure se uită prin ferestre imense. Nu e de mirare că într-un astfel de cartier gazda a decis să ...…

O amenajăm în stil scandinav

Albul este o chestiune grațioasă, poate fi scris în mod liber cu detalii interesante, oferind spațiului trăsăturile propriei personalități. Cum se conectează catarama perfectă ...…