Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

În viitor, gazdele iau în calcul instalarea jaluzelelor de lemn pe ferestre
Vedere a casei din grădină și ușa din față.
Casă după reconstrucție. Clădirea are vedere la stradă. Severitatea formei peretelui de cărămidă este subliniată în plus de tabla de pe fațade și de un gard de oțel
Proprietarii de case preferă materialele naturale: lemn, piatră, oțel. De asemenea, selectează cu atenție culorile, care pot fi văzute nu numai în zona de zi, ci și în camerele copiilor
Patul original din dormitor este un cadou de la un pădurar împrietenit. Sunt realizate din stejar roșu tăiat de castori - chiar le puteți vedea urmele dinților
Baie cu cadă închisă, lângă dormitorul gazdelor
Forma semicirculară care a apărut ca urmare a lucrărilor de renovare, ajungând la acoperiș, se referă la formele caracteristice ale modernismului târziu
Vedere la terasa din partea de sud a casei. Completează noul sistem de comunicare planificat al clădirii; conferă, de asemenea, corpului un caracter oarecum obraznic, original
Un fragment din intrarea în garaj. Și aici s-au făcut eforturi pentru a expune zidul de cărămidă
Casă înainte de reconstrucție. Vedere din stradă
DOm înainte de a reconstrui. Vedere din grădină
Elevația grădinii clădirii cu un fragment demolat al zidului exterior, la care s-a adăugat o nouă scară
Casa este în reconstrucție. Este vizibil un nou perete de genunchi
Grinda ancorată în perete nu o străpunge direct, deci nu creează o punte termică
O bandă de pietriș în jurul clădirii este o soluție pe care arhitectul o folosește în loc să spargă betonul pentru majoritatea proiectelor de renovare
Cărămizile din multe locuri diferă prin aspect și vârstă, există chiar și cele din vremurile țariste
Așa arăta podul înainte de reconstrucție
Așa arăta vechea scară, chiar înainte ca gazdele să înceapă renovarea casei
Tavanul în renovare - înainte de a îndepărta vechiul strat de izolație
Designerul a dorit să integreze cât mai mult posibil interioarele divizate anterior. O idee a fost să străpungă peretele dintre sufragerie și scări
Elegant, simplu, economic și în același timp original - acestea au fost ideile proprietarilor despre designul interior
Fragment de studioul maestrului. Camerele de la parter sunt realizate din granit durabil și ușor de întreținut
Urcând scările până la ultimul etaj, ajungi la terasă, care este o atracție suplimentară a casei.
Structura scărilor este realizată din grinzi I din oțel. Treptele de stejar se sprijină pe suporturi speciale
Majoritatea ușilor din spațiile de locuit au fost îndepărtate și deschiderile ușilor au fost mărite. Excepția este combinația dintre camera de zi și dormitor
Baie pentru copii la ultimul etaj al casei
Un coș pentru rufe murdare este plasat în subsol, sub orificiul de evacuare al jgheabului
Un jgheab ingenios care facilitează transportul lenjeriei și hainelor murdare de la etajele superioare la subsol
Planul parterului: 1. vestibul 4,1 m2; 2. hol 6,5 m2; A 3-a cameră de oaspeți 11,6 m2; 4. baie 3,6 m2; 5. Garsoniera de 21,5 m2; 6. garsoniera 23,0 m2; 7. wc 1,5 m2; 8. cameră 9,1 m2
Planul etajului: 1. hol 4.5 m2; 2. living 23,0 m2; 3. sufragerie 8,4 m2; 4. bucătărie 6,8 m2; 5. dormitor 21,5 m2; 6. baie 15,2 m2
Planul mansardei: 1. hol 6,4 m2; Camera a doua 20,5 m2; 3. camera 19,5 m2; 4. cameră 16,2 m2; 5. baie 6,5 m2; 6. terasă 9,5 m2
Imprint acasă:
Proiect: arhitect Marcin Mountain / Festgrupa - studio de conservare
Dimensiune casă: 320 m2
Suprafața terenului: 740 m2
Rezidenți: o familie de patru
când soții tineri - arhitectul și sculptorul (să adăugăm asta la un grad avocat), care anterior ocupaseră apartamentul oferit de părinții, urma să se nască un al doilea copil, au decis că a sosit momentul să creăm o adevărată casă - o reședință confortabilă de familie de ani de zile. Au fost de acord că, în loc să construiască casa de la zero, vor căuta ceva de reparat.
Nu au putut găsi nicio ofertă interesantă de mult timp și, în cele din urmă, doamna casei a găsit pe internet o clădire ieftină din cărămidă pe un teren de 750 de metri (casa înainte de renovare) și i-a arătat-o soțului ei cu o față misterioasă. - A fost un truc din partea soției sale - râde domnul Marcin, care este implicat profesional în conservarea fortificațiilor din secolul al XIX-lea de ani de zile. - Știa slăbiciunea mea pentru pereții ceramici, așa că știa că decizia va fi evidentă: „cumpărăm!”
Renovarea în trei etape
Înainte de a cumpăra clădirea, Marcin a evaluat starea zidurilor cu un ochi profesionist. Spre bucuria viitorilor membri ai gospodăriei, s-au dovedit a fi în formă bună.
Lucrările de renovare au început cu asigurarea casei împotriva umezelii. După ce pereții fundației au fost expuși, aceștia au fost izolați și suplimentar izolați. De asemenea, a fost instalat un sistem pentru evacuarea excesului de apă de ploaie în vechea fosa septică, care nu mai este folosită, de unde este folosită pentru udarea grădinii.
Apoi a început renovarea mansardei (foto) și a acoperișului, precum și construcția unei noi scări (scara veche).
În ultima etapă, proprietarii s-au ocupat de înlocuirea tuturor instalațiilor și finisaje interioare.
Starea zidurilor
Pereții casei, compuși în mare parte din cărămizi „reciclate”, din case demolate în timpul celui de-al doilea război mondial, au constituit un document foarte interesant al epocii în ochii lui Marcin. - Acesta este modul în care majoritatea clădirilor unifamiliale noi din vecinătatea Varșoviei au fost construite în anii 1940 și 1950 - spune arhitectul, entuziast și expert în clădiri din cărămidă.
- Fostii proprietari ai casei ne-au spus că multe cărămizi pur și simplu „au picurat” de camioane și căruțe țărănești care circulau de-a lungul drumului adiacent parcelei, transportând materiale de la demolarea caselor de locuințe avariate undeva în Polonia.
Cărămizile diferă nu numai prin formă, ci și prin vârstă. În zidul nostru am găsit chiar exemplare din vremurile țariste. - Nu le-aș putea acoperi fără cerimonie cu tencuială - adaugă el.
Caramida si parantezul stau!
- Aproape fiecare conversație despre casa noastră începe cu întrebări: când o tencuiți și ce zici de izolație? - Răspunsul că nu planificăm astfel de lucrări uimesc de obicei pe toată lumea - spune domnul Marcin și explică faptul că el și soția sa au decis că cel mai important lucru pentru ei este frumusețea neobișnuită a fațadelor din cărămidă și că nu vor să aibă o gleznă acoperită cu polistiren.
- Am constatat că pereții cu grosimea de 60 cm sunt suficienți pentru a asigura confortul termic la interior, mai ales că izolarea casei din interior era prea scumpă acum câțiva ani pentru ca noi să ne decidem.
Ca rezultat - în afară de înlocuirea ferestrelor - fațadele din față și din spate au rămas aproape neschimbate. Nici stratul exterior al cărămizilor nu a fost renovat, având în vedere că este mai bine să nu deranjeze patina cu care sunt acoperite și care într-o oarecare măsură constituie stratul lor protector.
Fațadele laterale și acoperișul au fost izolate cu atenție pentru a minimiza scurgerile de căldură din interior.
Pentru a sublinia respectul pentru trecut, proprietarii au lăsat și o grindă de oțel pe fațadă, care susținea odinioară balconul, iar astăzi este un memento al vremurilor de demult.
Reconstrucția mansardei
Lucrările de renovare a mansardei au început cu demontarea vechiului perete de 50 cm de genunchi și ridicarea unui nou, mai înalt cu aproximativ 60 cm, în locul său. Drept urmare, în locul mansardei neutilizate a fost creat un etaj rezidențial suplimentar.
În timpul renovării, a fost înlocuită întreaga structură de acoperiș și acoperișul acoperișului. Pentru a face spațiul mansardei suficient de spațios, domnul Marcin a proiectat două lucarne situate axial deasupra ferestrelor existente. De formă contemporană, structurile asemănătoare unei cutii cubice sunt realizate din elemente din lemn umplute cu un strat de izolație și finisate cu tablă.
Conductele de scurgere a apei de ploaie de la ferestrele de lucarna erau ascunse în interiorul peretelui și duceau la jgheabul principal de-a lungul fațadei clădirii. Datorită acestui fapt, s-a menținut forma modernă și minimalistă a acestor elemente noi ale casei.
Finisaj modern al unei case vechi
- Ca parte a modernizării corpului clădirii, am decis să introducem două materiale noi pe fațade: tencuială și tablă - spune dl Marcin.
Tencuiala a apărut în principal pe pereții laterali, izolați cu polistiren, pe forma scării, precum și în ramele ferestrelor.
Pentru a lega vizual partea superioară și inferioară a clădirii, proprietarii au decis să acopere ultimul etaj al casei și partea sa de soclu cu o foaie de cusătură în picioare. - Inițial, am încercat să folosim o foaie de zinc-titan, dar datorită prețului său ridicat, am decis să folosim o foaie acoperită mai ieftină. Deocamdată suntem foarte mulțumiți de această decizie. Casa noastră arată modernă, iar soclul neobișnuit este ușor de curățat. (imagine)
În jurul clădirii, în locul benzii de beton utilizate anterior, există o bandă de pietriș care îndepărtează umezeala de pe pereți și îi permite să se evapore rapid. - Știu din experiență că benzile de beton nu funcționează, deoarece se rup repede, iar apa care se scurge prin goluri nu se poate evapora și distruge fundațiile - spune designerul.
Amenajare interioară
La început, camerele din clădire aveau un aspect tipic pentru o casă. Fiecare dintre cele patru spații separate, compuse dintr-o cameră, bucătărie și baie (aproximativ 40 m2 fiecare), a fost accesată de pe scară.
Pe de o parte, noii proprietari au dorit să respecte aspectul interior existent, pentru a nu introduce modificări prea profunde în structura clădirii și, pe de altă parte - au trebuit să adapteze primele patru apartamente la nevoile unei gospodării. Numai nivelul subsolului nu a necesitat modificări majore.
Din motive de proiectare, nu a fost posibilă deschiderea completă a interiorului și crearea unui spațiu de locuit flexibil și spațios, s-a limitat la îndepărtarea majorității ușilor și lărgirea deschiderilor de intrare. Datorită acestor măsuri, s-a obținut impresia unei conexiuni mai mari între interioare individuale, iar comunicarea internă a fost simplificată. Clădirea a fost, de asemenea, clar împărțită în zone funcționale.
La subsol există un loc pentru toate camerele tehnice și utilitare, precum și o cameră de recreere.
La parter există studiouri spațioase ale gazdelor și o cameră de oaspeți cu baie. La primul etaj există o bucătărie și o sufragerie și un living conectat la acesta. Dormitorul principal și baia sunt, de asemenea, situate la același nivel. - Am găsit această soluție cea mai rațională, salvând rezidenții adulți de la alergarea scărilor - spune domnul Marcin.
La mansardă există două camere pentru copii cu baie și cameră TV. Acestea sunt însoțite de o terasă situată pe partea de sud, care completează întregul aranjament spațial.
Renovarea tavanului
Tavanele vechi de cărămidă pe grinzi I din oțel au fost complet expuse în timpul renovării: pardoselile au fost demontate și rumegușul amestecat cu var a fost îndepărtat, ceea ce a constituit stratul de izolație. Au fost așezate grinzi noi, spațiile libere au fost umplute cu lut expandat și întregul a fost finisat cu plăci de pin. Doar la parter, unde în loc de scânduri, a fost pusă o pardoseală de granit durabilă și ușor de întreținut, s-au realizat izolații din polistiren, încălzire prin pardoseală pe bază de apă și un canal.
Decoratiune interioara
Mobilierul este o combinație reușită de vechi și nou. În sufragerie, de exemplu, canapele contemporane în culori roșii aprinse însoțesc vechiul cabinet medical de la o clinică medicală, care acum servește drept bufet, iar schela vechii sobe de teracotă a devenit baza pentru o masă cu blat din sticlă.
Totul este completat de un birou de familie aproape antic în camera de oaspeți și lămpi avangardiste de Artur Żmijewski, care decorează interiorul studioului. În toate camerele de pe pereți, în locuri atent selecționate, există lucrări ale unor artiști împrieteniți.
Interiorul casei este dominat de alb și gri - culorile preferate ale proprietarilor. Pentru aceasta un pic de design modern sub formă de plinte de aluminiu. Și construcție ușoară a scărilor care combină elemente din lemn și oțel.
Calea către etaje
Proprietarul a decis să proiecteze o nouă scară nu numai din cauza stării tehnice a celei vechi, ci mai ales pentru a mări puțin spațiul de locuit al casei și pentru a modela relația dintre camere pe patru etaje.
O structură de oțel de scări cu trepte de stejar pe bază de paranteze a fost introdusă în corp adăugată la vechea clădire.
- Terasa conectată cu scara acordă mai multă importanță acestui spațiu ca element care leagă etajele individuale, iar asta ne-am dorit - subliniază proprietarul.
Cum să iubești scările
- Casa este mai înaltă decât mai lată. Se compune din patru niveluri, inclusiv un subsol dezvoltat. Din moment ce ne-am dat seama că, în acest aranjament, vom fi nevoiți să ne petrecem o parte din viața noastră pe scări, urcând și coborând, am decis să le facem un loc atractiv în casă, în jurul căruia să se desfășoare viața de familie - spune gazda.
Scara a luat în cele din urmă forma unui „turn”, ajungând la înălțimea acoperișului. Acest tip de „oblicitate”, caracteristic modernismului târziu, poate fi găsit în clădirile ridicate în anii 1930. - Am găsit forme similare în imediata apropiere - adaugă proprietarul - și de aceea am decis să le introducem și la noi.
Această decizie a făcut ca corpul dreptunghiular, remarcabil al clădirii să fie mai expresiv și mai ușor de recunoscut. Datorită așezării în perete, fereastra din ferestrele semicirculare cu geamuri îndoite a câștigat atractivitate suplimentară.
- Am decis că, prin introducerea unei astfel de noutăți arhitecturale, putem „înnebuni” puțin. A fost o nebunie destul de scumpă, având în vedere prețul pe care l-am plătit pentru geamurile îndoite - spune Marcin zâmbind. - Am comandat unități speciale de sticlă îndoită și rame de ferestre din lemn făcute special pentru geamurile pe care le-am comandat - explică el, subliniind în același timp că nu regretă cheltuiala, deoarece datorită acesteia întreaga clădire a dobândit un caracter mai modern și original.
O idee pentru eliminarea lenjeriei murdare
Un jgheab practic pentru rufe este - așa cum spune domnul Marcin - o idee inspirată de o soluție descoperită într-o casă veche din Varsovia. - Un jgheab asemănător situat în bucătăria prietenilor noștri le face mult mai ușor să scape de deșeuri - spune gazda. - Am decis să transferăm această idee acasă, modificând-o puțin și folosind-o ca un mod inteligent pentru a facilita transportul hainelor murdare de la etajele rezidențiale până la partea de jos, unde avem o spălătorie. Soluția funcționează foarte bine. Hainele merg direct în coșul de rufe. Jgheabul este accesibil de la fiecare nivel al clădirii și aș dori să adaug că ne servește și ca tub de comunicare, deoarece transmite sunete perfect.
editat de Agnieszka Cal-Hubska

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

De ce fumează șemineul?

Când ardeți în șemineu, puteți mirosi fum. Care ar putea fi cauza și este periculoasă? Piotr P., Opoczno…

Pompa de căldură sursă de aer

Anul viitor urmează să-mi renovez casa. Este situat în Pomerania, într-o zonă fără gaz. Este suficient să-l încălziți doar cu o pompă de aer ...…

Conectarea încălzitorului de gaz la coș

Un instalator pe care îl știu m-a ajutat să conectez aragazul din baie. Un specialist, pe care l-am chemat să-l pornească, a spus că gazele de eșapament nu trebuie să fie ...…