Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Altitudine frontală
Fațada grădinii
Cota laterală
Cota laterală
Terasă după amurg
Cota sudică - grădină
Cota nordică - față
Cota vest - partea
Cota vest - partea
Planul parterului: 1. vestibul 8,5 m2; 2. camera birou 10,9 m2; 3. wc 3,3 m2; 4. comunicare 22,7 m2; 5. sufragerie 31,0 m2; 6. sufragerie 20,2 m2; 7. bucătărie 12,1 m2; 8. cămară 2,4 m2; 9. garaj 43,6 m2.
Planul etajului: 10. comunicare 14,7 m2; 11. dormitor 12,9 m2; 12. baie 10,5 m2; 13. dormitor 11,7 m2; 14. dormitor 21,9 m2; 15. dressing 6,1 m2; 16. cameră spălătorie 7,7 m2; 17. colț muzical 3,7 m2.
Arhitectul Małgorzata Grabowska - proprietar și proiectant principal al studioului Prodom - Architektura i Landscape
Casa a fost concepută pentru o familie de patru persoane - un cuplu căsătorit cu doi copii mici. Investitorii care locuiseră până acum într-un mic apartament dintr-un bloc au decis să construiască o casă confortabilă în care să simtă un spațiu mare și deschis. Conform ideilor lor, casa trebuia să fie spațioasă, iar forma și forma ei ar face trimitere la o casă poloneză clasică cu acoperiș în două ape. În afară de tencuiala albă, lemnul, sticla și betonul urmau să fie folosite pentru finisarea fațadei.
Complot
Investitorii apreciază apropierea naturii, dar și comoditatea de a locui în oraș. Așa că au ales un teren situat într-o zonă suburbană, deja urbanizată, în imediata apropiere a pădurii - într-o zonă de locuințe unifamiliale lângă Oborniki Wielkopolskie. Terenul este amplasat pe un drum asfaltat, asfaltat, cu toate utilitățile necesare funcționării casei. Forma lotului este similară cu un dreptunghi; una dintre laturile sale mai scurte este adiacentă străzii, în timp ce celelalte se învecinează cu parcele deja construite.
Partea din față a proprietății este orientată spre nord, în timp ce zona de grădină este pe partea de sud.
Fațade clincher (VIDEO)
Ipoteze de proiectare
Casa a fost proiectată în așa fel încât spațiul său să fie ușor și lizibil împărțit într-o parte de zi și noapte.
Zona de zi, care acoperă parterul clădirii, este orientată complet spre grădină. Trebuia să fie spațios și luminos, cu multe geamuri. Zona de zi urma să fie proiectată ca un spațiu deschis, combinând funcțiile unui living, sufragerie și bucătărie. Partea de noapte este mică și se află la mansardă. Există dormitoare mici, dar confortabile, un dulap comun și o baie. După cum a solicitat investitorii, corpul clădirii include și un garaj pentru două mașini și o cameră de birou independentă, situată direct la intrarea în casă. Nu există deloc ferestre laterale la parter, ceea ce asigură intimitatea.
Aspectul clădirii
Forma clădirii urma să se refere la forma clasică a unei case poloneze. Corpul casei este acoperit cu un acoperiș simplu, în două ape, cu o creastă paralelă cu strada.
În forma tradițională simplă a clădirii au fost introduși doi cuboizi mai mici - unul este o extensie a garajului, iar celălalt este o cameră de zi. Este în mare parte „expus” din partea principală a clădirii, astfel încât acoperă plăcut terasa adiacentă casei din lateral. Adăugarea de cuboizi la corpul principal a făcut ca totul să pară foarte modern. Din exterior, acestea sunt acoperite cu scânduri, care contrastează frumos cu tencuiala albă de pe restul pereților casei. Datorită unei astfel de varietăți de materiale de finisare pe fațadă, au fost create divizii orizontale clare, care scad optic clădirea.
Zona de intrare a fost puternic accentuată în clădire - acest lucru a fost realizat datorită designului acoperișului, finisat cu dale de beton brut.
Geamurile mari sunt planificate din partea grădinii. O bandă verticală de sticlă care aproape ajunge la acoperiș se găsește și pe cota laterală. Separa garajul și camera de zi una de cealaltă, permite, de asemenea, iluminarea spațiului de comunicație - scări și coridorul mansardei.
Interioare și funcțiile acestora
În conformitate cu dorințele investitorilor, interiorul casei a fost împărțit în trei zone - intrare, zi și privat. Acestea sunt marcate clar datorită utilizării unui front închis și a unui spate puternic vitrat al clădirii și separării funcțiilor între etajele clădirii.
Zona de intrare este un vestibul spațios, cu spațiu pentru dressing, conectat direct la un mic birou și garaj.
Zona de zi ocupă restul parterului și este complet deschisă. În interiorul ei, doar baia și cămara sunt separate cu pereți plini. Celelalte părți - bucătărie, sufragerie, sufragerie și comunicare - se pătrund reciproc, păstrându-și în același timp individualitatea. În partea centrală a casei este prevăzut un șemineu pe trei fețe. În spatele ei, în partea proeminentă a casei, există o zonă de relaxare. În stânga șemineului există o sală de mese cu vedere la întreaga grădină datorită peretelui de sticlă.
În spate, în spatele sufrageriei, este planificată o zonă de bucătărie, separată de aceasta printr-o grădină interioară. Peste casă există o scară deschisă cu scări cu un singur zbor, luminată de geamuri verticale care trec pe toată înălțimea clădirii.
Zona privată este planificată la mansardă. Găzduiește două dormitoare mici pentru copii, situate pe ambele părți ale unei băi spațioase, un dormitor pentru părinți, cu un dulap și o cameră de utilitate. În plus, la mansardă a fost proiectat un spațiu pentru pian. Coridorul de la mansardă este bine luminat - lumina este furnizată de ferestrele acoperișului și de geamurile laterale.
Casa
înregistrare Casa Suprafata utila etaj: 243,9 m2
Suprafața parcelei: 840 m2
Autor: arhitect Małgorzata Grabowska PRODOM - Arhitectură și construcții
Contact: tel. +48 665 05 75 15, e-mail: [email protected] www.prodom-archikon.pl, ul. Tarninowa 3 64-600 Kowanówko lângă Oborniki Wlkp.

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

Loft în stil scandinav în New York

El poate coace pâine tradițională, poate construi o masă, poate proiecta o piesă de mobilier de lux și o pălărie originală. Împreună cu soția sa, jurnalist de profesie, și trei copii ...…