Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Vedere din sud
Vedere dinspre est
Vedere din nord-est
Cota vest - față
Cota estică
Cota vest - față
Cota nordică
Altitudine sudică
Terasa principală văzută din est
Vedere spre est de pe terasa principală
Arhitectul Rafał Łosiak
Arhitectul Bartłomiej Siwiak
Planul casei: 1. Vestibul 8,6 m2; 2. Garaj 38,9 m2; 3. Cabină 5,7 m2; 4. Pom. economic 13,3 m2; 5. Baie 10,4 m2; 6. Vestiar 8,7 m2; 7. Dormitor 15,3 m2; 8. Camera hobby 17,3 m2; 9. Baie 6,7 m2; 10. Camera copiilor 14,8 m2; 11. Comunicare 34,2 m2; 12. Salon 38,6 m2; 13. Bucătărie cu sufragerie 22,1 m2
Amprenta casei Suprafața utilă
: 232,9 m2
Suprafața construcției: 281,7 m2
Suprafața parcelei: 1700 m2
Autor: Architekci Łosiak-Siwiak
Contact: ul. Roosevelta 16 m. 6 90-056 Łódź www.losiaksiwiak.pl [email protected] tel. 606 621 551; 42 630 43 56
Teren
Casa va fi construită pe un teren de 1700 m2, situat pe o zonă plană, în imediata vecinătate a parcului peisagistic Wzniesienia Łódzkie. Spațiul vast, plin de tufișuri și copaci verzi, radiază o atmosferă de armonie și pace. Acest lucru creează condiții ideale pentru deschiderea casei către perspectiva captivantă a naturii înconjurătoare.
Ipoteze de proiect
Proprietarii sunt o familie de trei persoane cu un copil de vârstă școlară. Dorința lor de bază era ca casa proiectată să aibă un singur etaj.
În timpul discuțiilor cu arhitecții despre forma viitoare a casei, investitorii au acordat o atenție deosebită combinației sale armonioase cu peisajul înconjurător, a cărui frumusețe a obligat să creeze un corp la fel de atractiv al clădirii.
Așa a fost creată o casă cu arhitectură modernă, care se deschide cu geamuri mari în împrejurimi și plină de lumină. În același timp, designerii au dorit să creeze un spațiu în interiorul său care să afecteze în mod natural integrarea gospodăriei.
Aspectul clădirii
Clădirea a fost proiectată din două solide cuboidale - partea rezidențială și garajul. În conturul primei dintre ele există o terasă spațioasă acoperită, care se deschide cu geamuri mari în zona de zi.
O ușă din partea centrală a elevației din față, accentuată cu o culoare diferită de tencuială, duce la interiorul casei. Clădirea are ferestre înalte, glisante și o fereastră de bucătărie cu bandă lângă ușa de la intrare. Acest lucru, printre altele, îi face forma foarte ușoară și se potrivește bine peisajului, fără a-i deranja caracterul.
Cotele erau acoperite cu tencuială albă, cu excepția peretelui frontal antracit. Terasă la nivelul solului, căptușită cu scânduri impregnate. Două dintre cele patru deschideri din acoperișul de deasupra terasei sunt acoperite cu acoperișuri de sticlă, ceea ce vă permite să stați acolo chiar și pe vreme nefavorabilă.
Interioare și funcțiile lor
Interiorul casei este împărțit în trei zone: zi, noapte și zonă utilitară cu garaj. Pe de o parte, un astfel de aranjament oferă intimitatea necesară și, pe de altă parte, vă permite să petreceți timp împreună în camera de zi cu un șemineu sau în timp ce pregătiți și mâncați mese.
Zona de zi, situată în partea de sud-vest, este o cameră de zi care se deschide spre o terasă, care este conectată la bucătărie și sufragerie. Este separat de spațiul de comunicație printr-un șemineu cu un depozit util pentru lemne.
Fiecare cameră are, de asemenea, o intrare separată pe terasă, care devine un alt spațiu comun, facilitând integrarea membrilor gospodăriei, precum și un loc pentru organizarea întâlnirilor sociale. O atracție suplimentară este terasa plină de vegetație.
Zona de noapte este proiectată pe partea de nord-est. Există două dormitoare cu băi, un dressing și o cameră de lucru.
Zona economică constă dintr-o spălătorie, un cazan și un garaj, accesibil din vestibul.
Stilul de design interior se armonizează cu arhitectura clădirii. Pereții albi ai camerelor contrastează bine cu verdele peisajului vizibil în spatele vitrajului mare. Pardoseala este realizată din parchet din lemn exotic și parțial din gresie. Camerele alăturate - baia și vestibulul - sunt separate cu pereți de sticlă sablată.
Interiorul casei este plin de mobilier minimalist, funcțional, întreținut - la fel ca suprafețele pereților - în nuanțe de alb.
Autorii de proiectare
autorului studio de design Architekci Łosiak-Siwiak a fost înființată în 2000. Își implementează cu succes ideile inovatoare de câțiva ani. Are un program de cooperare foarte precis definit atât cu investitori privați, cât și cu investitori comerciali. Scopul studioului este cel mai bun serviciu posibil pentru clienți, prin crearea unei arhitecturi originale, simple și funcționale, utilizând cele mai noi tehnologii și tendințe care sunt în conformitate cu tradiția gândirii arhitecturale și a ecologiei.

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

Loft în stil scandinav în New York

El poate coace pâine tradițională, poate construi o masă, poate proiecta o piesă de mobilier de lux și o pălărie originală. Împreună cu soția sa, jurnalist de profesie, și trei copii ...…