Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Vitrarea, de mărimea aproape întregului perete, este situată în sufragerie și sufragerie și pe etaje de-a lungul fațadei sudice „calde” a clădirii
Vedere din față a celei mai înalte părți a casei
Fațada din față a casei
Clădirea se ridică pe mai multe niveluri, începând de la subsol, prin garajul cu o terasă deasupra tavanului (70 m2), apoi - primul etaj cu camere private, până la ultimul etaj cu o sală de fitness și o bibliotecă cu verande ajurate. Desigur, de la ultimul etaj aveți cea mai atractivă vedere a grădinii și a zonei înconjurătoare
Clădirea, proiectată pe un plan triunghiular, utilizează bine locația proprietății în raport cu direcțiile lumii. De-a lungul peretelui nordic există camere care nu necesită iluminare naturală perfectă și vedere la împrejurimi. Ferestrele lor mici împiedică evacuarea căldurii din casă
În spatele casei există un loc de relaxare, acoperit cu aripi de garaj și piscină
Un fragment din fațada sudică. În spatele verandei cu geam termopan se află o piscină
La cererea proprietarilor, casa urma să fie asociată cu împrejurimile sale. Prin urmare, ferestrele mari sau portofelele au fost proiectate din partea grădinii pe toate etajele. Fiecare cameră are terasă, balcon sau verandă
Spațiul zonei de locuit a casei este împărțit prin uși glisante din sticlă cu diviziuni dreptunghiulare, care - precum ecranele dintr-o casă japoneză - pot fi ascunse în structura peretelui
Bucătărie cu ferestre cu vedere la stradă. Jaluzelele realizate din material ușor și mat creează atmosfera pavilioanelor de ceai japoneze. Podelele sunt finisate cu gresie și sunt echipate cu încălzire prin pardoseală cu apă
Atelier la parter
Spațiu de comunicare la primul etaj. Drept înainte - intrarea în partea de seniori, pe dreapta - un fragment al scării. Parchet industrial de frasin pe podea și scări
Dormitorul gazdelor. Caracterul său este determinat de panourile elegante din lemn de nuc american și de culorile modeste în care au fost păstrate toate elementele de design interior.
Pereții și podeaua din jurul piscinei sunt căptușite cu gresie, în timp ce tavanul este protejat cu un strat special anti-umiditate (membrană). Bazinul piscinei a fost finisat cu un mozaic fin și dale
Sala de sport la ultimul etaj Ferestrele mari cu terasă glisantă sunt o soluție costisitoare, deoarece necesită utilizarea materialelor de cea mai înaltă calitate
Un pridvor acoperit, din care puteți admira coroanele copacilor, este una dintre atracțiile casei
Pădurea de pini arată complet diferită de nivelul gazonului, de nivelul etajului 1 și, în cele din urmă - de la etajul superior, aproape ajungând la vârfurile copacilor. Am decis să folosesc aceste avantaje individuale ale zonei - spune autorul proiectului, arhitectul Janusz Kaczorek
Vedere a parcelei în momentul începerii construcției
Pereții clădirii au fost construiți din blocuri de nisip-var, apoi izolate din exterior cu polistiren gros de 15 cm și finisate cu tencuială acrilică și lemn
Construirea unei case
Construcția părții de piscină
Secțiune verticală care arată forma în cascadă a casei
Parte a unui teren cu o casă proiectată pe un plan triunghiular
Planul parterului
Planul etajului
Autor al proiectului: arhitect Janusz Kaczorek Suprafața
utilă: 480 m2
Suprafața parcelei: 2000 m2
Rezidenți: 6 persoane
Investitorii subliniază că aici, pe suprafața extinsă și împădurită, au simțit că utilizarea casei și a terenului are o dimensiune complet nouă. De aceea sunt mulțumiți de locație, chiar cu prețul deținerii unei case în care trebuie să urci în mod constant mai multe etaje pe scări. (desenul dezvoltării terenului) Ei recunosc în același timp că autorul proiectului a avut o sarcină dificilă de a-și îndeplini diferitele dorințe într-o clădire a cărei suprafață construită era strict limitată de reglementări. Gazda a fost deosebit de interesată de piscină, proprietarul a subliniat importanța unei zone de locuit mari, dar în același timp confortabile și a unor facilități economice practice, iar fiii au cerut un loc pentru o sală de sport.Noua casă avea nevoie, de asemenea, de o secțiune pentru seniori, cu o bucătărie separată și facilități sanitare, astfel încât toate generațiile să aibă un sentiment de confort și independență trăind împreună.
Pereți decorativi: ce în loc de vopsea și gresie (VIDEO)
Ai nevoie de prea mult pentru un spațiu limitat? Poate … Dar am reușit să împăcăm totul. Și este într-o clădire interesantă în ceea ce privește forma, pe patru niveluri. S-ar putea fi chiar tentați să spunem că tocmai această zonă de clădire limitată și trunchiată și un program funcțional larg au contribuit la crearea acestui proiect nestandardizat.
Arhitectura clădirii
Proprietarii sunt foarte interesați de cultura și filozofia japoneză. De aceea, autorul proiectului s-a referit în mod conștient, dar subtil, în soluțiile pe care le-a propus elementelor arhitecturii japoneze contemporane. (secțiune verticală)
Forma modernă este foarte simplă și redusă. La cererea expresă a proprietarilor, nimic nu este programat să fie prezentat aici. Scopul era ceva complet diferit - crearea unei case în armonie cu împrejurimile sale. Exact așa cum japonezii obișnuiau să-și modeleze peisajul arhitectural. Arhitectura în creștere a clădirii se referă la caracterul proprietății acoperite cu pini înalți.
Fațada nordică „se joacă” doar cu suprafețe mari de tencuială albă și ferestre cu golf, cu placare din lemn.
Altitudinea sudică, pe de altă parte, este mai deschisă. Datorită geamurilor mari, precum și teraselor și verandelor, dorința investitorilor de a „lega” clădirea de o grădină a fost îndeplinită. Privirea verde prin ferestre a devenit unul dintre cele mai importante și interesante elemente care decorează interiorul.
Funcțiile casei
Casa are până la patru etaje, deoarece spațiul de la unul sau două etaje ar fi prea mic pentru a găzdui toate camerele tipice, ca să nu mai vorbim de cele pe care investitorii le-au dorit „excesiv” să le aibă într-o casă nouă.
Cu toate acestea, defalcarea funcțiilor în mai multe niveluri a dus la soluții non-standard. O plecare din locația tradițională este, de exemplu, mutarea secțiunii senior la etajul al doilea.
Parterul este ocupat de: o zonă de zi cu o cameră de zi, bucătărie și sufragerie, precum și un birou, un pavilion cu piscină și un garaj pentru două mașini. Trecerea de la garaj la bucătărie duce printr-un vestiar cu o cămară alăturată (potrivit proprietarilor, aceasta este o soluție foarte practică).
Primul etaj, planificat doar deasupra parterului, este umplut cu: camera bunicilor, dormitoare (fiecare cu dulap și terasă sau balcon), cameră de oaspeți, băi și o spălătorie cu o cameră de uscare (situată lângă dormitoare pentru confort).
Scara și coridorul interior sunt iluminate efectiv de sus cu ferestre de lumină, ceea ce înseamnă că, în afară de a servi drept funcții de comunicare, decorează întregul etaj.
La ultimul, cel mai înalt nivel există: o sală de fitness și o bibliotecă, iar lângă ele, două verande acoperite cu vederi frumoase la grădină și zona înconjurătoare. Prin acoperișul transparent, puteți admira cerul și penele de pin fără obstacole.
În subsol, care a fost creat doar sub piscina interioară, există o cameră tehnică cu toate instalațiile și dispozitivele necesare funcționării piscinei. În apropiere există, de asemenea, o cameră de cazan și un magazin de utilități.
Proiectarea verandelor Verandele
acoperite, dar aerisite de la ultimul etaj sunt mândria proprietarilor. (foto) Au fost finisate folosind aceleași materiale ca toate terasele din casă: lemn, gresie și oțel inoxidabil.
Structura verandelor este realizată din lemn de pin, în timp ce umpluturile ajurate ale barierelor și obloanelor - de zada siberiană.
Lemnul folosit pentru finisarea verandelor și teraselor fusese anterior protejat cu atenție printr-o metodă industrială în același mod cu placarea fațadelor din lemn (cu patru straturi de impregnare). Datorită acestui fapt, deși elementele individuale sunt realizate din diferite tipuri de lemn, toate nu sunt doar de o culoare similară, ci mai ales - durabilitate ridicată (conform arhitectului, acestea ar trebui să dureze cel puțin douăzeci de ani fără întreținere majoră).
Structurile și obloanele din lemn sunt închise cu cadre subțiri din oțel inoxidabil. Stâlpii și suporturile pentru mână sunt, de asemenea, fabricate din același oțel.
Acoperișurile sunt realizate din panouri din policarbonat. Acoperișul transparent protejează pridvorul de precipitații fără a ascunde cerul sau copacii. Panourile sunt protejate împotriva ruperii de vânt cu benzi de fixare continue (nu în sens) (3 x).
Podelele verandelor, finisate cu gresie rezistentă la îngheț, sunt protejate cu izolație anti-umiditate și echipate suplimentar cu un sistem de drenare a apei.
Pavilionul piscinei
Piscina nu a fost intenționat afișată în arhitectura clădirii. În loc să impresioneze oaspeții sau trecătorii, este menit pur și simplu să servească proprietarii. (imagine)
Pentru ca aripa bazinului să funcționeze bine și să nu provoace probleme membrilor gospodăriei, a fost necesar, printre altele:
- să se mențină o temperatură constantă, destul de ridicată (32 ° C) în cameră la cel mai mic cost posibil;
- permite menținerea temperaturii adecvate a apei;
- proiectați sistemul de ventilație astfel încât să eliminați în mod eficient excesul de umiditate din piscină.
În zona piscinei a fost instalat un sistem de ventilație mecanică separat, iar cazanul de încălzire care încălzește apa pentru întreaga clădire este susținut de colectoare solare. Există puține deschideri de ferestre în pavilion. Cele care nu se confruntă direct cu grădina, ci cu o verandă vitrată care creează un tampon de căldură, echipat cu două perechi de uși glisante - din partea piscinei și din grădină. Drept urmare, lumină suficientă ajunge în interior, scăldătorii pot vedea grădina și pot ieși în ea, iar piscina este protejată împotriva răcirii.
Finisaje interioare
Proprietarii au declarat în repetate rânduri că susțin cele mai simple, echilibrate soluții estetice și funcționale și nu le plac tratamentele fulgerătoare. Prin urmare, proiectantul clădirii, care a participat și la proiectarea elementelor de finisare interioare durabile, a încercat să minimizeze tipurile de materiale de finisare utilizate. Aceștia urmau să creeze un fundal calm și neutru pentru proprietarii de mobilă și echipamente care mai târziu să se aleagă singuri.
Elementele individuale ale designului interior nu interferează unele cu altele. Acest lucru se datorează în mare măsură proprietarilor care au adăugat mobilier calm și elegant culorilor neutre ale pereților și podelelor. Chiar și carcasa originală a șemineului realizată de sculptorul Grzegorz Czernichowski folosind metoda de marchetare din piatră și fiind o replică a unei vechi gravuri japoneze cu macarale sau picturile de pe pereți, deși atrăgătoare, au un caracter redus.
În interior, tencuielile de gips au fost aplicate cu mașina (folosind o unitate de tencuială) și apoi vopsite într-o culoare uniformă bej deschis.
Doi pereți din sufragerie sunt finisați cu lemn exotic (wenge). Unele dintre panourile de lemn sunt mobile și au fost folosite pentru a acoperi nișele și rafturile. Această soluție pune în ordine interioarele reprezentative de zi și funcționează bine și în alte zone ale casei (de exemplu în dormitoarele proprietarilor).
Podelele din casă sunt finisate cu gresie bej și parchet industrial din frasin.
Lemnul de frasin a fost folosit și în scări, pentru a termina treptele și aterizările.
Un sistem de țevi de ventilație mecanică, instalații electrice, șine de perdea și corpuri de iluminat sunt ascunse în tavanele suspendate.
Ușile glisante sunt utilizate în mai multe locuri de la parter. Ascunzându-se în pereți, funcționează ca niște ecrane mobile, separând interioarele sau conectându-le dacă este necesar.
Tehnologie de
construcție Clădiri precum aceasta cu un bloc de formă neregulată sunt mai predispuse la pierderi de căldură decât casele cu un aspect compact. De aceea necesită o tehnologie bine gândită și o manoperă deosebit de solidă. De asemenea, este necesar să vă asigurați că clădirea este bine izolată. Aici pereții au fost construiți din blocuri de silicat, izolate în exterior cu polistiren gros de 15 cm și finisate cu tencuială acrilică. (fotografie în timpul construcției)
Tavanele verandelor și teraselor au fost realizate folosind metoda acoperișului inversat, dar din cauza „ploii” de ace de pin căzute din copacii din apropiere, în locul pietrișului care era greu de curățat, au fost finisate cu o șapă de ciment. Pe el există plăci mari de gresie, aceleași care au fost folosite în interior.
Acoperișurile sunt finisate cu tablă de aluminiu acoperită și izolate din interior cu vată minerală cu grosimea de 30 de centimetri.
Doar două luminatoare au fost instalate în clădire, iluminând coridorul de la etajul al doilea al casei de sus.
Toate geamurile din clădire au rame din lemn și geamurile cu ou = 1.1.
Datorită nivelului ridicat al apelor subterane, a fost comandată o supraveghere geotehnică a substratului înainte de începerea lucrărilor. Pe baza rezultatelor obținute, s-a constatat că pereții subsolului scufundați în pământ pot fi construiți într-un mod tradițional, folosind blocuri de beton, renunțând la metoda mai scumpă a unei căzi sigilate.
Picioarele de beton au fost izolate vertical la exterior cu polistiren extrudat (un strat gros de 10 cm) și izolate cu două straturi de pâslă termoizolabilă pentru acoperiș. Șapă de ciment a fost, de asemenea, izolată împotriva umezelii cu un strat dublu de pâslă de asfalt acoperit cu o suprapunere de 20 cm.
Din păcate, chiar și grija deosebită a designerului și a investitorilor nu i-au salvat de necazuri. Antreprenorii dezamăgiți de efectuarea incorectă a unor lucrări și apă apare la subsol. Scurgerea este probabil în punctul în care se întâlnesc izolația orizontală și verticală. Prin urmare, repararea scurgerilor este planificată în viitorul apropiat.


DESPRE INTERIORI ȘI MAI MULT … Descărcați aplicația gratuită Nice House AICI

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

De ce fumează șemineul?

Când ardeți în șemineu, puteți mirosi fum. Care ar putea fi cauza și este periculoasă? Piotr P., Opoczno…

Pompa de căldură sursă de aer

Anul viitor urmează să-mi renovez casa. Este situat în Pomerania, într-o zonă fără gaz. Este suficient să-l încălziți doar cu o pompă de aer ...…

Conectarea încălzitorului de gaz la coș

Un instalator pe care îl știu m-a ajutat să conectez aragazul din baie. Un specialist, pe care l-am chemat să-l pornească, a spus că gazele de eșapament nu trebuie să fie ...…