Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Proprietarii au dorit o casă care să fie în concordanță cu spiritul epocii - în ceea ce privește forma și timpul construcției sale
Corpul extins cu multe terase a fost finisat cu gresie și lemn
Sufragerie. O zonă de relaxare cu o masă personalizată și un set de piese de șah. Ușile glisante, ale căror aripi pot fi ascunse în perete, vă permit să combinați cu ușurință acest interior cu o bibliotecă și o anexă pentru șemineu
Sufragerie Art Deco. Majoritatea mobilierului său sunt originale de dinainte de război, de care proprietarii sunt foarte mândri. Înălțimea interiorului este subliniată de ușile cu două foi umplute cu geamuri teșite
Fragment de bibliotecă. Șemineul este conceput pentru a fi vizibil din camera de zi
Vitrarea mare în bucătărie este una dintre cele mai interesante soluții arhitecturale ale clădirii
Casa este atât de extinsă încât încăperile principale ale părții private - inclusiv dormitorul gazdelor cu camera din spate - sunt planificate la parter, etajul fiind destinat generației tinere
O parte din hol și scară care duce la camere private la primul etaj
Planul casei - primul etaj al unei vile moderne în atmosferă de dinainte de război
Planul casei - parterul unei vile moderne în climă de dinainte de război
În locul acestei case era o școală din sat. Clădirea, situată la marginea unui mic sat, pe un deal mic printre stejari bătrâni, a încetat de mult să servească copiii care locuiesc aici. Anii socialismului l-au durut foarte mult. Neglijat, neamenajat de mult, a căzut în ruină. Numai noii săi proprietari au schimbat soarta acestui loc.
Informații de bază:
Casă unifamilială
Suprafață utilă: 790 m2
Autori de design: arhitecți Wojciech și Leszek Szymborscy
Amenajări interioare: Magdalena și Bazyli Krasulak
Rezidenți: familie multi-generație
Au cumpărat, demolat, construit
Basia și Tomek căutau un loc unde să își construiască o casă și să se așeze în mediul rural. Distanța de 30 km de Varșovia li s-a părut optimă. Chiar și naveta zilnică către centrul orașului de la o astfel de distanță nu este prea enervantă. Aveau mulți prieteni în zonă care locuiau în afara orașului acum câțiva ani. Așa că au cunoscut acest loc și au fost mult timp încântați de frumusețea naturii înconjurătoare: pajiști și păduri masoviene, în special vechile, acum nefolosite și lăsate pentru ei înșiși bălți de pești.
Prin urmare, imediat ce informațiile despre scoaterea la vânzare a unei clădiri de școală veche aflate în această zonă, au luat parte la licitație. Inițial, au sperat chiar că clădirea poate fi salvată și transformată într-o casă. Cu toate acestea, când parcela era deja proprietatea lor, la o examinare mai atentă a stării tehnice, au constatat că costul salvării ruinei ar fi disproporționat de mare.
Deci s-a luat decizia de a construi o casă nouă. Și din moment ce este nou - este adaptat nevoilor de astăzi și preferințelor proprietarilor, adică construit în tehnologii moderne, din materialele de astăzi.
Cu vremurile
Unii construiesc case în stil clasic, referindu-se la vechile modele de arhitectură non-urbană, precum conace sau palate. Alții, inclusiv gazdele noastre, preferă să aibă o casă în conformitate cu spiritul epocii, în conformitate tehnologic cu timpul și locul în care a fost construită. De aceea Basia și Tomek au decis că casa lor va fi modernă, simplă în formă, spațioasă și vitrată. Și deschis naturii înconjurătoare, care, în opinia lor, este cel mai mare atu de a trăi în mediul rural.
Investitorii i-au încredințat studioului de arhitectură al lui Wojciech Szymborski și al fiului său Leszek cu designul casei. Interioarele au fost predate lui Magda și Bazyli Krasulak, cu care cooperaseră anterior la mobilarea apartamentului lor din Varșovia.
Clădirea a fost integrată în peisajul existent, dintre care cel mai important element sunt stejarii înalți. Datorită acestui fapt, verdeața oferă umbră clădirii și răcorește umiditatea în zilele toride.
Rezultatul a fost un corp luminos, spațios, cu un singur etaj și numeroase terase planificate pe ambele niveluri din diferite părți ale lumii, astfel încât gospodarii, în funcție de vreme și ora din zi, să se poată odihni pe partea laterală a casei, care le oferă cel mai mare confort în acest moment.
Fațada de la parter era îmbrăcată cu plăci de gresie, în timp ce la primul etaj - cu lemn.
Scările din piatră de pe terase duc la grădină, direct la iarba scurtată, la rosariu și la locul de joacă pentru copii.
O casă pentru mobilă, mobilă pentru o casă
Proprietarii au locuit până acum la Varșovia, într-un apartament mare, înalt, dinainte de război, în Ochota, mobilat cu mobilier frumos, original, în stil art deco polonez. Erau piese imense de mobilier care aveau nevoie de spațiu pentru a putea aprecia toată măiestria și frumusețea lor. În același timp, se amestecă foarte bine cu arhitectura modernă.
Basia și Tomek nu și-au putut imagina despărțirea de ei - cu atât mai mult cu cât unele sunt moșteniri de familie, iar restul sunt o colecție care a fost colectată de ani de zile în galerii. De-a lungul anilor, au reușit să colecteze o colecție unică de mobilă de la o fabrică din Poznań dinainte de război, realizată special pentru celebrul PeWuKa (Expoziția Națională Generală din 1929). S-ar putea spune că cubatura casei noi se datorează într-un anumit sens datorită acestui mobilier. Mai ales înălțimea camerelor, care ajunge la 4 m, și camera de zi mare combinată cu sala de mese, au fost special concepute pentru viitorul mobilier al casei. Proporțiile interioare și spațiile mari oferă un fundal adecvat pentru echipamentele eficiente din secolul trecut. Sunt însoțite de ferestre mari,extinderea suplimentară a camerei și permițându-vă să admirați ce se întâmplă în grădină.
Ușile înalte, cu două foi, umplute cu sticlă teșită, în care lumina se refractează, permit pătrunderea spațiilor individuale. O astfel de ușă separă camera de zi de hol și de bibliotecă, ceea ce le permite locuitorilor să mențină amândoi contactul cu restul parterului și - dacă este necesar - să se izoleze de restul gospodăriei.
Familia în interior
Când o familie din Varșovia vine aici la sfârșit de săptămână, casa devine aglomerată și tare. Biblioteca este apoi adesea un loc pentru conversații liniștite, departe de zgomotele de acasă.
Distracția preferată a bunicilor este să joace șah cu nepoții lor. Prin urmare, la cerere, a fost creată o masă specială cu o tablă de șah și figuri de dimensiuni neobișnuite pentru a încuraja jucătorii să joace. Din fericire, nepoții s-au implicat foarte mult în jocuri dueloase cu bunicii lor.
Bucătăria mare a adăpostit cu ușurință mobilier elegant dintr-un apartament din Varșovia. Geamurile mari ale ferestrelor care înconjoară camera din partea grădinii dau impresia unui ecran imens pe care este afișată sesiunea de natură nesfârșită, care se schimbă odată cu orele zilei și ale anului. Proprietarii spun că au întotdeauna binocluri la îndemână, astfel încât să poată observa de aproape păsări, veverițe și alți vizitatori de animale.
Basia și Tomek locuiesc la parter. Iată dormitorul, baia și dulapurile lor. Podeaua este destinată copiilor și nepoților. Au propriile camere și un living mare, deschis, cu bucătărie, pe care l-au amenajat în funcție de preferințele lor. Datorită acestui fapt, sunt foarte nerăbdători să vină la sfârșit de săptămână, petrecând timp împreună cu gazdele, sau în propriul cerc sau cu propriii oaspeți sus. Se simt ca acasă aici.
Experiențele proprietarilor
Apreciem foarte mult să trăim în afara orașului. Am luat decizia de a ne muta în mediul rural în mod conștient, mizând pe toate avantajele unei astfel de reședințe: liniște, liniște și aer curat.
Contactul zilnic cu natura este deosebit de important pentru noi. Cântând păsări, scârțâind broaște din iazurile din apropiere, urmărind berzele care sosesc primăvara și veverițele care aleargă pe copaci fac o experiență de neprețuit, de neatins în oraș. Toate acestea sunt facilitate de ferestrele mari. Ne place cel mai mult micul dejun în bucătărie, unde paharul cât un ecran vă permite să admirați ce se întâmplă în afara ferestrei.
Există mai multe terase în jurul casei din diferite părți ale lumii. Arhitectul ne-a convins să facem acest lucru. În funcție de vreme, anotimp și zi, putem alege cel mai bun loc de relaxare. O terasă acoperită este de neprețuit în climatul nostru. Aici puteți păstra permanent mobilierul de grădină, vă puteți așeza sub ploaie și vă puteți proteja la umbră de soare în zilele toride.
Locuim la parter și la etaj se află o parte pentru copii. Un dormitor la același nivel cu restul casei evită să fugă tot timpul în sus și în jos pe scări. Este foarte convenabil.
Corpul clădirii este modern, iar interioarele sunt spațioase, luminoase, înalte și decorate în stilul apartamentului nostru din oraș - ne simțim de parcă ne-am fi mutat apartamentul într-o casă de locuit într-un alt loc. Se simte foarte frumos.
Nu există practic defecte. Poate că naveta către oraș este zilnic cam supărătoare. Din fericire, nu trebuie să conducem în timpul orelor de vârf.


Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare