Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Vedere a casei de la intrare - corpul clădirii este așezat înapoi în raport cu garajul din față
Vedere a casei dinspre vest. Fațada a fost puternic geamată pentru a lăsa cât mai multă lumină în casă
Intrarea principală în casă are un caracter foarte intim
Datorită luminatoarelor, interioarele sunt iluminate foarte uniform
Forma simplă a șemineului se armonizează cu caracterul modern al interiorului, adăugând în același timp confortabilitate
Baia spațioasă, datorită utilizării lemnului, a căpătat caracterul unui salon de scăldat
Vedere a elevației din față cu intrarea principală în clădire. În timpul renovării, au fost păstrați doi molizi pereni
Lemnul de pe fațadă apare doar pe alocuri și este o compoziție de succes cu tencuială albă
Arhitecții au petrecut mult timp selectând cheresteaua potrivită pentru fațadă
Terasa spațioasă de la primul etaj înlocuiește grădina. Expunerea sa spre sud-vest îl face bine izolat
Există trei terase în clădire. Acoperișul de deasupra garajului este finisat cu piatră
Luminos, simplu, economic și, în același timp, original - acestea au fost ipotezele inițiale ale proprietarilor cu privire la designul interior
Mobilierul a fost redus la elementele esențiale, astfel încât chiar și un cuier să poată deveni o sculptură
Canapelele foarte ușoare sunt ușor de mutat, schimbând astfel dispunerea spațiului
O chiuvetă cu un canal retractabil și o cameră de spălare acoperită este o soluție practică pentru o bucătărie deschisă
O jumătate de glumă, jumătate serios - o baie gri și galbenă concepută pentru copii este veselă, dar nu infantilă
Mocheta moale, culorile calde și albul pur conferă dormitorului un caracter intim
Casă înainte de reconstrucție
Casă în renovare
Primul apartament (104,5 m2): 1a. hol 17,2 m2; 2a. bucătărie 8,9 m2; 3a. camera de zi 23,0 m2; 4a. sala de mese 10,5 m2; 5a. încăpere 2,3 m2; 6a. baie 5,5 m2; 7a. dormitor 15,6 m2; 8a. dormitor 15,8 m2; 9a. baie 5,7 m2; 10a. terasa de 20,7 m2; 11. scara 21,7 m2; Al doilea apartament (91,3 m2): 1b. hol 12,7 m2; 2b. bucătărie cu sufragerie 20,5 m2; 3b. camera de zi 18,2 m2; 4b. dormitor 11,9 m; 5b. baie 4,9 m2; 6b. baie 3,5 m2; 7b. dormitor 16,4 m2; 8b. spălătorie 3,2 m2; 9b. terasa 7,0 m2; 10b. terasa 18,2 m2; A 11-a scară de 21,7 m2
Al treilea apartament (184 m2): 1c. hol cu bucătărie și sufragerie 40,7 m2; 2c. living 34,7 m2; 3c. cameră 13,6 m2; 4c. hol 3,1 m2; 5c. toaletă 2,6 m2; 6c. spălătorie 5,3 m2; 7c. hol 7,9 m2; 8c. dormitor 15,0 m2; 9c. dormitor 17,1 m2; 10c. baie 7,0 m2; 11c. baie 10,3 m2; 12c. dormitor cu dulap 26,7 m2; 13c. terasa 27,0 m2; 13c. terasa 14,0 m2; 15c. scara 13,7 m2
Această casă este un exemplu de transformare reușită a unei clădiri neatractive - ca și astăzi - într-o vilă elegantă, care se potrivește perfect în districtul reprezentativ din Łódź care datează din tradiția anilor 1920.
Clădirea a fost proiectată de tineri arhitecți pentru clienți la fel de tineri - deschise lumii, interesați de arhitectură, modă, design și ecologie a tinerilor de 30 de ani care intenționează să întemeieze o familie în viitorul apropiat. Toate acestea s-au reflectat în planurile de remodelare a locuințelor.
Proiect de reconstrucție: arhitecții Agata Wieczorek și Dominik Karczewski / Libido Architects
Suprafața casei: 676 m2
Suprafața parcelei: 785 m2
Numărul de apartamente: . Trei
Probleme cu modificări
Fosta clădire a fost construită în urmă cu peste douăzeci de ani pe un teren mic, pe colț. Este atât de strâns pe el încât distanța pereților laterali și fațadei posterioare a casei de marginile parcelei este de numai patru metri. Doar în partea din față, clădirea are ceva mai mult „respirație” (foto). Reconstrucția unei case unifamiliale cu acoperiș îndoit, o piscină în aer liber și garaje pentru două mașini a fost dificilă nu numai din cauza condițiilor înghesuite și a dimensiunilor reduse ale parcelei, ci și a reglementărilor aplicabile. Condițiile de construcție și amenajare a terenului au permis doar creșterea ușoară a suprafeței construite, astfel încât orice soluții noi legate de schimbarea funcției sau formei corpului clădirii trebuiau implementate în conturul existent al zidurilor exterioare.
Pereți decorativi: ce în loc de vopsea și gresie (VIDEO)
Modificări eficiente
În urma reconstrucției, clădirea a câștigat proporții bune și a căpătat un caracter mai modern. Acest lucru s-a datorat în principal schimbării formei acoperișului de la o versiune multiplă la una plană, reconstrucției deschiderilor ferestrelor și a materialelor noi de fațadă. - În primele câteva luni, lucrările de construcție au fost efectuate în principal în interiorul clădirii. Demolarea zidurilor vechi și ridicarea altora noi, lărgirea deschiderilor ușilor și ferestrelor, schimbările structurale, tăierea tavanelor și crearea unei noi scări au necesitat multă muncă - spun arhitecții. - Proiectând atât forma interioară, cât și cea exterioară, puteți conferi clădirii un caracter coerent, care a fost întotdeauna foarte important pentru noi. Am început lucrarea cu aspectul său funcțional.Noua amenajare a camerelor a fost cea care a dictat schimbările pe care trebuia să le facem în această casă. Totul a fost avalanșă, am rezolvat o problemă și apoi s-a dovedit că apare alta. Abia când am realizat aspectul și forma cu care am fost mulțumiți, am trecut la căutarea materialelor de fațadă adecvate. Ne place să folosim placări naturale, deoarece au un caracter și o eleganță atemporale. Și pentru că întreaga moșie este foarte verde, am ajuns la concluzia că lemnul fațadei ar fi perfect aici (foto).când am realizat aspectul și forma cu care am fost mulțumiți, am trecut la căutarea materialelor de fațadă adecvate. Ne place să folosim placări naturale, deoarece au un caracter și o eleganță atemporale. Și pentru că întreaga moșie este foarte verde, am ajuns la concluzia că lemnul fațadei ar fi perfect aici (foto).când am realizat aspectul și forma cu care am fost mulțumiți, am trecut la căutarea materialelor de fațadă adecvate. Ne place să folosim placări naturale, deoarece au un caracter și o eleganță atemporale. Și pentru că întreaga moșie este foarte verde, am ajuns la concluzia că lemnul fațadei ar fi perfect aici (foto).
Designul interior este completat de geamuri mari proiectate de arhitecți. Tâmplăria din aluminiu utilizată, în culoarea gri (foto), corespunde foarte bine cu culoarea lemnului și a tencuielii albe.
Împărțirea unei case într-o clădire multifamilială
Deoarece dimensiunea clădirii depășea nevoile de locuințe ale investitorilor, aceștia au decis să ocupe doar o parte din aceasta. Prin urmare, au cerut arhitecților să împartă spațiul în așa fel încât casa să devină o clădire multifamilială.
După separarea părții destinate gazdelor, restul interiorului a fost planificat astfel încât să se creeze două apartamente separate, care funcționează independent. Acest lucru a necesitat luarea în considerare a acestei idei deja în etapa de dezvoltare a proiectului de reconstrucție. - A trebuit să adaptăm comunicarea verticală și orizontală, lățimea pasajelor și a încăperilor de garaj la noile reglementări - adaugă designerul.
Ca urmare a acestor eforturi, a fost creată o nouă scară, piscina a fost eliminată, pe site-ul său a fost creat spațiu de locuit suplimentar, au fost create încă patru locuri de parcare și au fost proiectate terase pentru fiecare dintre apartamente.
În prezent, clădirea are trei apartamente: două la parter și unul la primul etaj. În subsol este loc pentru șase mașini; există, de asemenea, o sală de gimnastică și încăperi utilitare.
Casă în jurul bucătăriei
Apartamentul investitorilor măsoară 180 m2 și este situat la primul etaj. Este împărțit în două zone: ziua - deschisă și oaspeților și noaptea - numai pentru utilizarea gazdelor. Acest lucru permite membrilor gospodăriei să socializeze fără a deranja partea privată.
Diviziunea inițială a interiorului deschide bucătăria, situată în centrul apartamentului, în imediata apropiere a ușii de intrare. Impresia este și mai puternică pe măsură ce intri direct în apartament și nu - ca în multe case - în vestibul.
Bucătăria formează un întreg cu sala de mese. O fereastră mare, culisantă, cu balcon care duce la o terasă mare face ca interiorul să fie umplut cu aer și lumină, creând iluzia unui spațiu mai extins decât cel real. Fereastra are un pahar care reflectă 70% din razele soarelui, care protejează efectiv apartamentul de supraîncălzire.
Terasa este un fel de legătură între camerele menționate mai sus și camera de zi și dormitorul gazdelor. Designerii sunt deosebit de mulțumiți de această soluție, deoarece compensează în mare măsură lipsa unei grădini.
Locuri de odihnă acasă
Livingul spațios, în contrast cu caracterul minimalist al bucătăriei și al mesei, oferă un echilibru stilistic interiorului casei. În ciuda dimensiunilor sale mari, creează o atmosferă de confort și căldură.
Pe podeaua camerei de zi, spre deosebire de plăcile reci folosite în sufragerie și bucătărie, au fost așezate plăci din lemn calde din punct de vedere vizual (stejar rustic) de diferite lungimi - de la 70 cm la 140 cm și o lățime de 12 cm, unse cu ulei incolor mat.
Canapele moi în nuanțe de maro cald, bej și portocaliu invită pe toată lumea să se relaxeze (foto). Șemineul original, situat orizontal pe unul dintre pereți, cu un loc pentru depozitarea lemnului lângă el, conferă camerei un caracter și mai cald. Livingul este adiacent biroului care formează un întreg cu el.
În dormitorul matrimonial, ca și în sufragerie, s-au folosit aceleași culori, cu predominanță de maro cald și gri (foto).
Relaxați-vă în băi
Există două băi în apartament, cea adiacentă dormitorului gazdelor ar trebui descrisă mai degrabă ca o cameră de baie. La fel ca celelalte interioare, acesta este, de asemenea, păstrat într-o gamă redusă de culori caracteristice întregului apartament. O temă comună suplimentară este lemnul, aici este stejarul, care este incinta căzii și a chiuvetei. Același tip de lemn se găsește și pe podele.
De asemenea, designul băii copiilor nu diferă de principiile stilistice adoptate în alte interioare ale clădirii, deși aici a fost luminată, conferindu-i un caracter mai vesel cu culoarea galbenului strălucitor (foto).
Funcție și eleganță
Proprietarii casei nu sunt nici ortodocși în privințe, nici atașați de vreun stil anume, deși - așa cum se spune - cel mai drag lor este minimalismul, care caracterizează arhitectura scandinavă și arta aplicată. Aceștia preferă interioare funcționale, simple în design, pline de aer și lumină, și acordă o mare importanță manopera și materialele de înaltă calitate.
Ei subliniază că cooperarea dintre ei și designerii de case a fost excelentă și astăzi sunt pe deplin mulțumiți de rezultatul final.

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

Interioare: apartament în New York

Podelele urcă pe mese, câinele călărește liftul și labirintul de scări, ca în desenele magice ale lui MC Escher, pare să nu ducă nicăieri. Într-un nivel de patru ...…

Sala de mese: confortul insulei

În timp ce amenaja apartamentul, doamna Katarzyna a planificat imediat ca insula, care va servi și ca masă, să fie punctul central al spațiului de locuit deschis. Gazdă……

Sala de mese: masă în centru

Pinii și uneori păsările și animalele din pădure se uită prin ferestre imense. Nu e de mirare că într-un astfel de cartier gazda a decis să ...…

O amenajăm în stil scandinav

Albul este o chestiune grațioasă, poate fi scris în mod liber cu detalii interesante, oferind spațiului trăsăturile propriei personalități. Cum se conectează catarama perfectă ...…