Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Zona de locuit a casei a fost construită pe un deal mic
Din sud, casa este deschisă spre grădină. Un iaz alungit cu apă curgătoare izolează subtil partea privată de terasă
Fațadele din nișe sunt finisate cu lemn
Pardoseala este realizată din plăci mari de teracot, care duc din interior către terasă
Reducerea verde închide terasa din partea de vest
În spatele casei se află o grădină mare, bine întreținută, în locul unei foste livezi
Vara, camera de zi se deschide spre terasă și grădină nu numai la figurat
Vedere spre camera de zi și sufragerie. Un șemineu pe două fețe încălzește atât această cameră, cât și camera home theater
Podeaua din living este căptușită cu parchet de stejar. Lampa cloud de deasupra mesei are un mecanism special care o mișcă ușor
Tot din bucătărie, puteți controla o instalație inteligentă care susține, printre altele, iluminatul, încălzirea, jaluzelele și sistemul de sunet.
Camera audio nu este doar un home theater, ci și un loc de ascultare a muzicii. În stânga puteți vedea sticla unui șemineu pe două fețe, accesibil și din camera de zi
Home theater-ul este apreciat nu numai de proprietarii de case
Lemnul din baie funcționează excelent. Deasupra chiuvetei este un luminator
Într-una dintre băi există două saune, abur și aer, conectate cu un duș
Birourile și întreaga zonă de noapte au tavane finisate cu lemn vopsit în alb
Secțiunea transversală a zonei de locuit cu un acoperiș plat ridicat
Planul casei - amplasarea în zonă
Planul casei. Planul parterului: 1. hol 8,8 m2; 2. bucătărie 11,8 m2; 3. sufragerie cu zonă de luat masa 49,1 m2; 4. camera video 20,3 m2; 5. cămară 2,4 m2; 6. WC 3,5 m2; 7. cameră tehnică 10,5 m2; 8. baie cu două saune de 10,4 m2; 9, garaj 45,5 m2; 10. dormitor 16,1 m2; 11. dormitor 14,9 m2; 12. dormitor 20,6 m2; 13. baie 9,3 m2; 14. iaz cu apă curgătoare, 8,9 m2; 15. terasă 36,0 m2
Casă fără scări - altitudine sudică
Casă fără scări - cota nordică
Casă fără scări - cota vest
Casă fără scări - cota estică

Certificat de construcție Proiectul arhitecților Przemek Kaczkowski și Ola Targońska
Suprafața parcelei: 2.233 m2
Suprafața utilă: 253 m2
Prima casă a părinților, o casă semi-detașată din anii 1980, a fost ridicată în mare parte pe cont propriu, în absența practic a tuturor. Acest lucru s-a aplicat, și poate chiar în primul rând, materialelor de construcție. Atât de mult încât stăpânul casei a trebuit să lucreze fictiv într-o cărămidă pentru a obține alocația cărămizilor.
Casa a fost construită pe un teren îngust, așa că a urcat în mod necesar până la înălțimea etajului al treilea, iar interiorul său a fost caracterizat de numeroase camere înghesuite și o multitudine de scări.
Acest aranjament era extrem de împovărător pentru viață, în special pentru persoanele în vârstă. Prin urmare, la un moment dat, părinții au decis să înlocuiască vechea casă cu una nouă, care să fie mai prietenoasă cu oamenii de vârsta lor.
Pereți decorativi: ce în loc de vopsea și gresie (WIDEO)
Ei pun o condiție fundamentală pentru designeri: nici un pas! Trebuia să fie o casă cu un singur etaj. Investitorii au reușit să cumpere un teren pe o stradă aglomerată din suburbiile Wrocław, dar în a doua linie de clădiri, care nu oferea inspirație în sine. Era un fragment dintr-un imobil suburban, înconjurat de relicve în descompunere ale clădirilor post-germane și de diverse manifestări ale creativității moderne în construcții. Doar din sud, se vedea o vastă vedere a câmpurilor și pajiștilor, precum și a parcului peisagistic „Valea Bystrzyca”, la câteva sute de metri distanță.
Proiectul Casei
Principala ipoteză a clădirii proiectate a fost - în conformitate cu cerințele investitorilor - crearea condițiilor pentru o viață confortabilă a unui cuplu în vârstă. Prin urmare, trebuia să fie liber de bariere arhitecturale, spațioase și funcționale.
În mod neașteptat, construcția unei case cu un singur etaj a întâmpinat dificultăți formale de neînțeles. Înălțimea minimă a clădirii specificată în condițiile de dezvoltare a fost prea mare pentru o casă cu un etaj. Această prevedere i-a obligat pe proiectanți să modeleze în mod specific corpul clădirii. Acesta este motivul pentru care fațada dinspre stradă a fost ridicată la înălțimea minimă cerută de birou prin construirea unui deal mic (a se vedea figura). Casa a fost proiectată pentru a maximiza avantajele peisajului idilic adiacent. Prin urmare, a fost întors și a fost complet deschis spre această priveliște. - De la început, am dorit să fie o clădire modernă, spațioasă, deschisă către o perspectivă largă a spațiului din sud.
Din partea străzii și a aleei, corpul clădirii este cu siguranță închis. Ideea principală a fost de a crea o barieră eficientă împotriva zgomotului enervant care vine de pe strada aglomerată. Aici, din nord, există un garaj pentru două mașini. La intersecția sa cu zona de living există o intrare în casă (foto), care duce printr-un vestibul de sticlă cu vedere la grădină.
Înălțimea interiorului variază în clădire datorită înălțimii din partea din față. Zona de zi are un tavan înalt care repetă înclinarea acoperișului, în timp ce în zona de noapte tavanele sunt mai mici și finisate cu scânduri vopsite în alb. Acest lucru creează o senzație confortabilă, mai ales în camere mai mici. Pereții sunt din beton. Arhitecții au proiectat întinderi destul de mari ale tavanelor, prin urmare, în loc de blocuri tradiționale prefabricate cu blocuri, a trebuit să se utilizeze o structură monolită din beton armat.
Fitinguri pentru casă
Casa este dotată cu o instalație inteligentă care gestionează funcționarea a două pompe de căldură pentru încălzirea și climatizarea clădirii. De asemenea, controlează obloanele electrice care sunt ascunse în streașina de deasupra ferestrelor. Această instalație gestionează, de asemenea, sistemele de iluminat interior și de grădină, sistemele de alarmă și control al accesului, precum și sistemele de televiziune și sunet în toate camerele separat.
„Casa fără scări” a devenit faimoasă. Proiectul a fost publicat în Europa de Vest, Australia și Coreea de Sud. Au cerut să o vândă din nou. Creatorii săi, de regulă, refuză astfel de cereri.
Interioare pentru case
Partea rezidențială este formată din două aripi. Unul are trei dormitoare cu vedere la terasă cu ferestre cu înălțime completă și două băi. În cea de-a doua, a fost proiectată întreaga zonă de living: un living mare cu șemineu pe două fețe (foto), o sală de mese (foto) și un sistem home theater (foto), spațiul preferat al proprietarului casei, un audiofil avid. Bucătăria este situată la marginea ambelor părți, ceea ce o face centrul vieții locuitorilor casei. Aici îi întâlnesc oaspeții lor.
Terasă
Toate locuințele se deschid pe o terasă mare, umplând spațiul creat prin unirea a două aripi ale clădirii în unghi drept; de aici există o vedere asupra peisajului vast. Terasa este pavată cu un terrazzo ușor, cu o suprafață ușor aspră. Este conectat la grădină printr-o rampă ușoară cu dungi de iarbă și blocuri de granit gri.
Fațadele vitrate ale casei sunt protejate împotriva soarelui excesiv de o streașină îngustă în care sunt ascunse obloane metalice, controlate de o instalație inteligentă. Acest lucru este extrem de important datorită ferestrelor mari care alcătuiesc majoritatea pereților clădirii. Ferestrele mari și jaluzelele încadrează cadrele interiorului casei dezvăluind din grădină. Casa funcționează foarte bine atât vara, când ușile mari de pe terasă sunt deschise aproape tot timpul, cât și în lunile reci, când ferestrele mari oferă iluminare adecvată, chiar și în zilele înnorate.
Culoare
Culoarea interiorului este dată de o gamă limitată de materiale naturale. Acestea sunt dominate de pardoseli din lemn realizate din scânduri de stejar, placări din lemn la intrare combinate cu un șemineu din piatră și plăci de teracot ușoare pe podeaua bucătăriei și terasei (foto).
Panourile acustice în diferite nuanțe de gri acoperă pereții camerei audio și a sufrageriei.
- Am vrut să creăm interioare coerente, confortabile, prietenoase, care să fie fundalul obiectelor aparținând membrilor gospodăriei.
Câteva comentarii despre proiectele din catalog
Designerii de case nu sunt susținătorii design-urilor poloneze gata făcute (deși laudă astfel de case construite în Scandinavia). Arhitectura din catalog este adesea un grup de motive, o acumulare de elemente redundante. Un balcon aici, o coloană acolo, o lucarna acolo. Acoperișuri neliniștite, pline de îndoituri. La fiecare astfel de lucarna de pe acoperiș trebuie să atașați un jgheab, să scurgeți apa, aceste conducte circulă apoi în locuri ciudate, fac desfigurări și crește costurile. Obiecția mea principală este complexitatea inutilă a acestor proiecte. Casa recombinată nu va fi flexibilă, va fi dificil să o reglați dacă există o revoluție în viața de familie. (Przemek Kaczkowski - „Gazeta Wyborcza”, 12-13 mai 2012).

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

De ce fumează șemineul?

Când ardeți în șemineu, puteți mirosi fum. Care ar putea fi cauza și este periculoasă? Piotr P., Opoczno…

Pompa de căldură sursă de aer

Anul viitor urmează să-mi renovez casa. Este situat în Pomerania, într-o zonă fără gaz. Este suficient să-l încălziți doar cu o pompă de aer ...…

Conectarea încălzitorului de gaz la coș

Un instalator pe care îl știu m-a ajutat să conectez aragazul din baie. Un specialist, pe care l-am chemat să-l pornească, a spus că gazele de eșapament nu trebuie să fie ...…