Cuprins

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Vedere spre casă din grădină
Mulți locuitori ai metropolei visează să se mute în zonele suburbane, unde „apa este curată și verde”. În același timp, vor să fie în contact cu orașul în care lucrează, fac cumpărături, merg la cinematograf, teatru sau pur și simplu vizitează cafenelele și restaurantele preferate.
Intrarea principală în casă - esența conceptului de finisare a clădirii - o combinație atentă și eficientă de piatră, lemn, oțel și verdeață
Interiorul sufrageriei. Podea de stejar gri. Un perete despărțitor cu ecran TV ascunde dulapuri și difuzoare spațioase. Culorile reduse și limitarea elementelor echipamentului la cele mai necesare fac ca interiorul să conducă la relaxare
Bucătăria deschisă spre zona de living a casei vă invită să pregătiți masa împreună
Baie de baie lângă dormitor. Mobilierul dulapului se reflectă în oglinda de deasupra căzii
Vedere a casei din strada de acces. Deoarece există doar case de oameni bine-cunoscute și prietenoase în imediata apropiere a clădirii, nu este nevoie să înconjurați grădina cu un gard înalt.
Drumurile pietruite, plantațiile planificate special, precum și movilele reprezintă o parte importantă a întregului aspect urban
Poarta de intrare. Proiectarea a durat 6 luni, iar căutarea unui antreprenor a durat încă 9 luni. Este fabricat din oțel forjat manual protejat de un strat de zinc
Partea de sud a terasei - mult spațiu, platforme realizate din plăci de terasă compozite care nu trebuie întreținute în fiecare an
Partea de vest a terasei servește drept sală de mese. Pentru a proteja oamenii care stau aici de razele soarelui de vară, a fost instalată o copertină
Sala de mese situată lângă bucătărie este decorată și extinsă vizual prin geamuri mari, conectând acest interior cu o terasă mare
Un dulap spațios este situat lângă dormitorul gazdelor
Livingul de la etajul superior al casei aparține fiului proprietarului
O scară deschisă conectează partea reprezentativă a casei cu un etaj privat
Dormitorul stăpânului cu o fereastră impresionantă. Peretele din partea de sus a patului a fost inițial finisat cu tapet imitând părul de cal
Pasajul care duce de la ușa din față la terasă adaugă atractivitate interiorului casei
Planul de locuințe. Casele marcate cu o culoare închisă sunt deja ridicate
Planul parterului: 1. vestibul 4,2 m2; 2. hol 18,7 m2; 3. garderoba 14,7 m2; 4. spălătorie 8,0 m2; 5. magazie 8,5 m2; 6. baie 6.6 m2; 7. spălătorie 7,8 m2; 8. cameră de oaspeți 16,3 m2; Al 9-lea coridor 11,3 m2; 10. vestibul 3,1 m2; 11. cameră de oaspeți 19,9 m2; 12. bucătărie 6,5 m2; 13. birou 16,7 m2; 14. living 35,7 m2; 15. sufragerie 21,5 m2; 16. bucătărie 24,0 m2; 17. spălătorie 6,0 m2
Planul etajului: 1. hol 18,5 m2; 2. living 37,3 m2; 3. dormitor 18,3 m2; 4. baie 13,7 m2; 5. magazie 5,0 m2; 6. cameră 14,8 m2; 7. salon de baie 28,6 m2; 8. dressing 25,4 m2; 9. dormitor 27,1 m2
Amprenta
Autori ai conceptului domeniului Srebrzystl Aleja și al proiectului clădirii prezentate: arhitecți Anna Borecka -Warczak, Łukasz Warczak
Design interior: arhitecți Łukasz Kałasa, Maria Witecka
Suprafața casei: 490 m2; Locuitori: 3 adulți
Moșia, unde s-a realizat visul unei locații aproape perfecte, constă din nouăsprezece parcele. Clădirile stau pe șase dintre ele, dar încă două sunt deja în faza de proiectare. În curând vor fi construite mai multe. Înainte ca acest lucru să se întâmple, vă prezentăm casa lui Agata și Jarek - fondatorii domeniului.
Aici era o fermă de stat
Agata și Jarek își doresc de mult să se mute din oraș. Scopul lor era să găsească un loc unde vecinii să fie prietenoși și peisajul arhitectural mai armonios decât în majoritatea regiunilor suburbane, unde investitorii se gândesc doar la aspectul casei și grădinii lor, indiferent de modul în care ideile lor afectează aspectul cartierului. Acestea erau cerințe pe care agenții imobiliari și dezvoltatorii nu le puteau îndeplini. Au decis să ia lucrurile în propriile lor mâini.
Ideea înființării unei comunități de vecinătate a apărut când s-a dovedit că Agenția guvernamentală pentru proprietăți agricole vindea terenurile fostei ferme de stat, situată la câțiva kilometri de Varșovia. Era vorba de 10,5 hectare de câmpuri și pajiști plantate cu rânduri dese de copaci vechi de o sută de ani, cu un bulevard magnific de copaci bătrâni care duceau de la drumul spre proprietate (înainte de vremea fermelor de stat, era o proprietate funciară). În plus, la vedere - nici o clădire urâtă și certitudinea că, din cauza modificărilor din planul de dezvoltare locală, nu va fi creată o astfel de clădire aici. Nu puteau pierde o astfel de șansă.
Pentru început - reguli clare
Agata și Jarek au reușit să-și cumpere parcela de vis într-o licitație deschisă organizată de Agenția pentru Proprietăți Agricole. După descompunere, au împărțit-o în nouăsprezece parcele de construcție. Între timp, au făcut membri ai familiei, prieteni apropiați și cunoscuți dovediți interesați de ideea comunității și au stabilit principiile creării și funcționării moșiei. Ideea era ca toate casele să formeze un ansamblu elegant, armonios. S-a stabilit că fiecare cumpărător ulterior al parcelei trebuie să fie aprobat de toți investitorii existenți. Toată lumea este obligată să își construiască casele în conformitate cu regulile stabilite în planul local de amenajare a terenurilor. După multe luni de discuții și eliminarea propunerilor ulterioare,printre care ideea unui conac polonez a prevalat mult timp asupra altora, s-a decis că minimalismul formei s-ar potrivi cel mai bine peisajului existent și nu i-ar perturba frumusețea naturală. Prin urmare, s-a decis că toate casele vor avea o formă compactă, modernă, un acoperiș plat și aceleași materiale de finisare sub formă de piatră, lemn și oțel.
A fost stabilită și suprafața minimă a geamurilor și s-a decis să nu se folosească garduri.
Ideea pentru arhitectură
Au fost construite până acum șase case, inclusiv cea care aparține inițiatorilor întregului proiect.
Casa lui Jarek și Agata - se află pe aleea principală, numită Srebrzystą. Conduce de la poarta de intrare în zonă. A fost căptușită cu cuburi de bazalt, achiziționate de investitori nu fără dificultăți și cu lungi căutări - de la demolarea suprafeței străzilor vechi.
Clădirea cu două etaje este acoperită cu un acoperiș plat, iar pereții săi sunt căptușiți cu dale de gresie cenușie, longitudinale, așezate orizontal. Este înconjurat de trei terase (vezi terasa de vest).
Un decor suplimentar al fațadei sunt obloanele glisante din lemn (foto), protejând interiorul cu geamuri mari împotriva razelor arzătoare ale soarelui de vară.
Șase din nouăsprezece
Zona domeniului este clar separată, iar oaspeții sunt întâmpinați de poarta de intrare originală, al cărei design a fost conceput pentru a se potrivi cu caracterul bulevardului principal. A fost falsificat de un fierar din Zakopane (foto).
Casele individuale nu sunt împrejmuite, ceea ce a stârnit uimire deosebită și chiar proteste din partea unor consilieri comunitari care credeau că o astfel de idee este contrară obiceiurilor general acceptate în țara noastră. Între timp, lipsa gardurilor a fost foarte importantă pentru investitori, deoarece a facilitat crearea unei comunități și acest caracter comunitar al moșiei a stat la baza întregii idei. - Am reușit și acum trăim ca într-un parc deschis - subliniază Agata și Jarek.
Deocamdată, traficul în moșie este foarte redus, deoarece există doar șase case din cele nouăsprezece planificate, dar chiar și atunci când zona este populată, terenuri relativ mari și dispunerea clădirilor garantează rezidenților un sentiment de intimitate. În plus, zona inițial plană a fost separată de dealuri blânde care separă proprietățile individuale într-un mod natural (a se vedea planul de dezvoltare a terenului).
Conceput pentru generații
Axa principală de vizionare, care deschide casa către terasă și grădină, este formată din hol, care curge lin în camera de zi, constituind un spațiu cu sala de mese și bucătăria. La același nivel există și un studio, precum și un apartament independent cu intrare separată - cu două camere, o bucătărie, o baie și un dressing. - Această parte este destinată părinților dacă vor să locuiască cu noi într-o zi. Și, de asemenea - pe termen lung - pentru noi când fiul nostru își începe propria familie. Vrem ca casa noastră să fie o casă cu mai multe generații - subliniați proprietarii.
La primul etaj sunt planificate două spații independente, fiecare cu o cameră, baie separată și dressing - unul pentru părinți, celălalt pentru fiul lor.
În dormitorul casei dvs. (foto) există o fereastră din podea până în tavan care deschide o vedere minunată a unui grup de copaci antici. Inițial, dimensiunea geamului a ridicat chiar unele rezerve ale proprietarilor. Astăzi, însă, după cum se spune, nu își pot imagina dormitorul fără el.
Minimalism nobil
Atât proprietarii, cât și designerii au fost de acord că interiorul casei ar trebui să fie caracterizat de armonie și o atmosferă propice liniștii. Acest lucru se realizează prin culorile modeste ale pereților și mobilierului și un număr limitat de elemente decorative.
- Ne-am concentrat pe minimalismul nobil și, de asemenea, - pe o cantitate mare de lumină naturală - spun gospodăria.
Interiorul este în nuanțe de gri, alb și bej cald. Culorile combină într-un întreg uniform diversele materiale și elemente de finisare utilizate aici, cum ar fi piatra, furnirul sau betonul brut al coloanei care stă în hol. Acesta din urmă trebuia să fie acoperit cu plăci de piatră, dar după îndepărtarea cofrajului, textura și culoarea betonului brut s-au dovedit a fi atât de atractive și armonioase cu împrejurimile încât au rămas neschimbate. Întregul este completat de un număr limitat de mobilier funcțional și atent selectat.
Idei pentru intimitate
Creatorii proprietății au avut grijă nu numai de aspectul și funcționalitatea caselor, ci au creat și întreaga infrastructură a locuințelor. Au pavat și au construit drumuri, au creat un sistem de canalizare și au recreat sistemul de drenaj dinainte de război. De asemenea, au construit o stație de tratare ecologică și au pregătit un loc pentru instalarea unei pompe de căldură la sol pentru fiecare casă. Au fost incluse și infrastructura TIC și sistemele de monitorizare.
Cea mai importantă decizie în ceea ce privește împrejurimile clădirilor a fost înlocuirea gardurilor tradiționale - cu dealuri care separă subtil parcele individuale una de alta.
De asemenea, verdeața imobiliară nu a fost neglijată. Au fost planificate noi plantații de copaci și arbuști. Împreună cu movilele, vă va permite să păstrați intimitatea în împrejurimile caselor și, de asemenea, va completa frumos peisajul din jur.
editat de Agnieszka Cal-Hubska

Ajutați dezvoltarea site -ului, împărtășind articolul cu prietenii!

Posturi Populare

De ce fumează șemineul?

Când ardeți în șemineu, puteți mirosi fum. Care ar putea fi cauza și este periculoasă? Piotr P., Opoczno…

Pompa de căldură sursă de aer

Anul viitor urmează să-mi renovez casa. Este situat în Pomerania, într-o zonă fără gaz. Este suficient să-l încălziți doar cu o pompă de aer ...…

Conectarea încălzitorului de gaz la coș

Un instalator pe care îl știu m-a ajutat să conectez aragazul din baie. Un specialist, pe care l-am chemat să-l pornească, a spus că gazele de eșapament nu trebuie să fie ...…